Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 28 návštěvníků)

Trvanlivá plastelína,modelína - Nejedlá

0.0
Trvanlivá plastelína,modelína - Nejedlá

Postup

Potřebujeme:
750 g hladké mouky, 400 g soli, 5 lžic oleje, 1 litr vroucí vody, 30 g kyseliny citronové, barvivo

POSTUP PŘÍPRAVY

750 g hl. mouky
400 g soli
smíchat

přidat 5 lžic oleje
nalít 1 litr vroucí vody ve které se vařilo 30 g kyseliny citronové - voda musí být co nejvíc horká /jako bonus budete mít vyčištěnou konvici :-)

Všechno pořádně promíchat, nejdřív vařečkou, až to trošku zchládne rukama dokud nevznikne vláčné těsto. Já to řeším tak, že si obléknu klasické zimní elastické rukavice a přes ně ty lékařské gumové / v těch tedy dělám všechna těsta/ - pak to nepálí a plastelína nemá hrudky.

Rozdělíme na hromádky, uděláme důlky, do kterých nalejeme vždy trošinku teplé vody a do ní nasypeme trochu potr. barvy . Přírodní oranžovou můžeme udělat červ. paprikou, žlutou z kari.

Vylepšit můžeme několika kapkami esenciálního oleje, nebo přidáním trošky třpytek.

Pořádně propracujeme a uskladníme v lednici , v krabičkách nebo alobalu. V chladu vydrží i tři měsíce, na vzduchu netvrdne, jen mírně osychá.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

lussis 5. 10. 2012, 19:31
Prosím, máte někdo vyzkoušené? Je to dobré nebo škoda surovin? ,-)
stekanatek 10. 12. 2012, 0:01
@lussis Dobrý den, já - tedy vkladatelka (mamca) ji mám vyzkoušenou, dělám ji doma pravidelně, vozíme ji i na skupinové dovolené pro večery s dětma a také ji vyrábím pro děti do dceřiny školky. Povedla se mi hned napoprvé, jen jsem měla trošku problém s poměrem barviva, aby barva byla opravdu sytá, musí se ho dát dostatek a pořádně zapracovat. Hanka

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie