Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

RECY - Stříbrné třásně na stromeček a na jiné vánoční zdobení

0.0
RECY - Stříbrné třásně na stromeček a na jiné vánoční zdobení

Postup

Z podobných obalů na potraviny, které jsou vevnitř "stříbrné" si můžeme nastříhat třásně na stromeček nebo na jiné vánoční zdobení třeba širší proužky na omotání věnce. Obaly od croisantů, od sypané kávy, od brambůrků atd. Dá se stříhat stále do kola a tak vznikne pár metrů dlouhý proužek. Postup asi vkládat nemusím, je to jednoduché. Můžete s tím zabavit děti, které budou mít jistě radost, že si vyrobily něco samy. Nebo použít na jíné stříbrné zdobení. Dále jedna maminka v komentu inspiruje použit kartony od mléka a džusů (třeba vánoční hvězdičky slepit k sobě, aby stříbrná strana byla z vnějšku). Z kůry od pomerančů se dají dělat různé tvary, hvězdy, zatížit (jinak se zkroutí) a nechat uschnout, foto doplním. Toto píšu maminkám, které mají rády Recy věci, chtějí zabavit své šikovné dětičky atd.
Komu se to nelíbí, ať... přejde takové návody a nezabývá se jimi, nikdo je nenutí.

Hvězda z pomerančové kůry

Potřebujeme takovýto okrajovač pomerančů a pokud nemáme, rozříznout pomeranč na půl a vydlabat dužinu. (v tomto mě inspirovala jedna paní z návodů MMB, která se synem vyrobila z pomeranč.kůry svícen a další myslím na slovenském MMB, která vykrajovala z kůry vykrajovátky na pečivo).

Vytvoříme takovouto "misku", z které třeba nůžkami vystříháme hvězdu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

HunchiBunchi 14. 10. 2013, 23:43
Dobrý nápad. My zase vyrábíme papírové ozdoby http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2520034 a letos budou barevné. Děti to baví a mně se stromek takto i líbí.
krcka 14. 10. 2013, 22:08
:-o (clamp) (clamp) (Y)
jamozd 6. 2. 2013, 0:07
Bezva nápad. Ráda bych s dětmi vyráběla, ale nápady nemám, tohle je geniální a díky všem vám, kteří takhle úžasně inspirujete!!
Bodina 11. 12. 2012, 18:54
Tleskám nad recyklačním nápadem. (clamp) Sice máme řetězy kupované, ale líbí se mi, když si někdo přemýšlí, jak se věci dají ještě využít (L)
Viko 10. 12. 2012, 16:18
Leo dobrý nápad a recyklace,kdysy jsme také dělávali,když byli děti malé,dnes už bych na stromek nedala,ale kdo ví možná ano,mám 6vnoučat a kdyby měli vyrábět,tak bychom zas vyráběli,kdysy řetězy jsme dělávali a různé vystřihovánky.Tohle je ale dobrý nápad ne na doma,ale ven určitě a myslím,že i vydrží a dětičky jakou pak maj radost,že něco vyrobili a maminky to dokázali někam dá.ja zas dělávám kytičky a různé věci z obalů čajových svíček a jakou to nadělá parádu a kolik lidiček se mi ptá kde jsem to koupila.Nic si nedělejte z k kritiky lidi jsou různý a každému se líbí to či ono,ale tohle je ideální pro venkvní prostření atd....a hlavně vydrží (Y) (Y) (Y)
Lelabela 10. 12. 2012, 21:27
@Viko Renatko, děkuji a to i za Vaši inspiraci (L) Nechcete nás taky inspirovat svými výtvory z čajových obalů čaj. svíček, prosím?
stepankatynka 10. 12. 2012, 9:18
Nikdy by mě nenapadlo stříhat mastný obaly... No, proti gustu... ,-)
m.jezinka.v 10. 12. 2012, 14:39
@stepankatynka Např.od kávy není mastný a navíc krásně voní, na rozdíl od některých, vyrobených bůh ví kde... *-), určo to není kvůli touze ušetřit, ale třeba nechat tvořit malé šikulky... proč ne???
Karkuulka 10. 12. 2012, 8:33
mám doma syna s chrípkou,už neviem ako ho zabaviť,takéto rady majú pre mňa cenu zlata (L) on si to dá na svoj vlastný stromček a bude pyšný,že si vytvoril ozdoby sám. (K) (F)
U Puntika 9. 12. 2012, 23:30
Mně to přijde super nápad :) Určitě půjde využít i na tvorbu různých stříbrných blbinek. Myslím, že to přece není o ušetření peněz, jak tu někdo píše, snad jde o nápady a o tvoření. Mně se líbí, že je to reci, koupit ozdoby v obchodě umí každý, že? Nekažte si den takovými poznámkami, já bych si nikdy nedovolila napsat takové komentáře, co se tu někdy objevují, styděla bych se.... Obvykle se k návodům nevyjadřuji, ale dnes mě to zvedlo ze židle a asi bych neusnula, kdybych nereagovala. Jak tu zcupovaly paní za ty kalhoty, no to jsem vůbec nemohla číst, jak mi jí bylo líto, i když se mi ten návod nelíbil. No tak jsem si ho nedala do oblíbených a jedu dál, ne vypisovat takové jedovaté komenty. Taky mě nezajímá, že si to paní na stromeček nedá, to má být co, za hodnotný komentář? Uf, končím :) Je mi lépe. Mějte se hezky :-) :-) :-)
jazina 9. 12. 2012, 20:11
Super recyklace, alespoň obaly ještě poslouží (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Pet293 9. 12. 2012, 19:28
(Y) supr nápad.Zapojím děti a stromeček před domem bude nadobený. Děkuji
imika25 9. 12. 2012, 19:13
Hezký nápad, domu bych si to asi nedala, ale na stromeček venku u baráčku, proč ne.... a děti se zabaví...... a z těch kritik si nic nedělejte, ono je snadný kritizovat, jen jestli ony dotyčné umí taky pochválit.... pokud se mi něco nelíbí, tak to přejdu a nekritizuju,nemám to zapotřebí....ale to už jsou asi takové povahy, zkazit někomu náladu za každou cenu.....
Marikabak 9. 12. 2012, 18:27
(Y) (Y) (Y) Krásný nápad :-)
jana + 2 9. 12. 2012, 16:11
a me se to libi, recyklace, jdou do toho zapojit decka (Y)
Marci75 9. 12. 2012, 13:54
Mě to zas tak špatný nepřijde (F) Z nouze - proč ne, nebo pro zabavení dětí. Pamatuji si na svě dětství a na skoro každoroční vyrábění řetězů na stromeček z barevných papírů . Také bych si to dnes již na stromek nedala, ale tenkrát mi udělalo radost, že jsem to mohla na stromeček dát (F) Tohle není rozhodně o tom, že v obchodě třásničky vyjdou na pár kaček .... (L)
simas 10. 12. 2012, 17:28
@Marci75 A to já si klidně dala na stromeček i ty papírové řetězy, vyrobila je dcera a bylo by jí to líto, tak proč ne, radši jejich radost než designový stromeček jak z časopisu.
Lelabela 9. 12. 2012, 14:07
@Marci75 Děkuju. Přesně, na stromeček domů si to nedám, ale třeba to využiju na výzdobu stromku před domem nebo to nedám nikam, ale inspiruju tím jiné a hlavně jejich děti. Ale kdyby to dělal můj syn, který to zatím ve 2 letech nedokáže, tak bychom si to na stromek klíďo dali. Ve školce jsme taky kdysi dělali řetěz z barevných papírů, je mi 39let a dáváme ho na stromek každý rok a každý rok se přitom nasmějeme, že holt tradice je tradice. Zrovna včera jsme se nasmáli, že ten hnusný řetěz už na stromek dávat letos nebudem, ale nakonec jsme se opět shodli, že tradice je tradice a tak tam letos určo opět bude viset, sice někde vzadu, ale bude. A přístí rok řeknu synovi (to už to asi bude chápat), že tenhle řetěz dělala před spoustou spoustou let jeho maminka :-) Už se těším na ty další odsuzující a opovrhující reakce :-)
Chana 9. 12. 2012, 17:17
@Lelabela Vám fakt ten papírovej řetěz vydržel +- 35 let?! To jste teda dobrá. U nás ho vyrábí s klukama manžel a musí dělat vždy každej rok novej. Jinak u nás visí na stromku kde co, máme 3 kluky předškolního věku a ti věší na stromek co se jim líbí. Já je nějak nekrotím, však ho máme hlavně kvůli nim.
Lelabela 9. 12. 2012, 13:45
Teda já se musím smát, že někdo se zabývá tím, kritizovat druhé, pokud se někomu nápad druhého nelíbí, tak bych ho přešla a ne ho hned kritizovat a pomlouvat. Dala jsem to sem pro inspiraci, mohly by se tím zabavit především děti a někoho může napadnou i něco jiného třeba nastříhat na širší pásky a dělat z toho lesklé 3D hvězdy. Věřím, že kdyby tu nebyly věčné kritičky, tak by tu bylo víc nápadů. Ale sem aby se člověk bál vůbec něco dát. Především tyto reakce vypovídají o tom, jaká je dnes společnost, jací jsou lidé konfliktní a málo čeho si váží (to myslím obecně, ne že by si měl někdo vážit nastříhaného obalu na potraviny). Pro mě je toto zkušenost, kterou jsem mohla i očekávat. Jak říkám, ty kritické reakce jsou především obrazem dnešní doby a lidí v ní. Ještě jsem si dovolila se podívat na případné návody odsuzujících dam a žádné tam nemají. Kritizovat a urážet ano, ale samotné je nic nenapadne. Ten, kdo sem vkládá svůj návod nebo nápad s tím má práci, vyfotit, nafotit, popsat a pak přijdou dámy kritičky, které to odsoudí, aniž by sem jakkoli přispěly nápadem svým. Místo aby jste ocenily, že je vůbec někdo ochoten se o svůj nápad podělit možná narozdíl od Vás. Vy ho na nic nepoužijete, tak se jím nezabývejte a je to. Jiného zas může inspirovat pro zábavu pro děti nebo pro jiné využití, které Vás nenapadne a tím do nápadů přispěje i třeba něčím lepším. Snad o to by tady mělo spíš jít než o odsuzování a kritizování. Nebo se pletu?
77lenka 10. 12. 2012, 10:41
@Lelabela tím se netrapte, spoustu kritizujících by to ani nenapadlo (Y)já třeba stříhám hvězdičky a kolečka z kartonu od mléka (vnitří strana je krásně lesklá a tvrdá)a každý se mi ptá,kde to kupuji.Na zdobení dekorací venku, v truhlíkách je to ideální,protože to nepromočí, stejně jako tohle.Takže za mne (Y)
mildík 9. 12. 2012, 17:12
@Lelabela pletete ,nikde žádnou kritiku totiž nevidim :^)...jinak já teda netleskám ani nekritizuju,ale na stromku to mít nebudem. (C)
Latosa 9. 12. 2012, 16:20
@Lelabela To jako že když sem sama nedala žádnej návod tak nesmím napsat svůj názor??? *-) *-) Když něco vkládám na veřejný server musím počítat s tím že se najde někdo komu se to nelíbí a napíše to. Blbý je když je vkladatelka chytlavá,pak přijdou na řadu názory o rejpaklách,co nemaj celý den na práci nic jinýho než sedět na netu a kritizovat chudinky maminky. +o( Už to začíná být ohraný. (zip)
kopretin.a 9. 12. 2012, 16:02
@Lelabela *-) taková dlouhá úvaha nad stříháním pytlíku *-) ,-)
cipofka 9. 12. 2012, 16:32
@kopretin.a (smich)
Ovečka 9. 12. 2012, 15:24
@Lelabela Já nevím, ale nezdá se mi, že by Vás tu někdo kritizoval, nebo dokonce pomlouval *-) Přece každý může napsat svůj názor.....spíš naopak, přijde mi, že poslední dobou každý, kdo vloží cokoli, co považuje za návod, očekává jen potlesk a chválu...přece se ne každému líbí všechno, co se líbí druhým, ne? *-)
renka321 9. 12. 2012, 13:54
@Lelabela Moc pěkně napsáno - plně s tím souhlasím. :-$ (clamp)
Lelabela 9. 12. 2012, 14:12
@renka321 Moc děkuju (L)
Lanna1 9. 12. 2012, 13:52
@Lelabela Moc hezky napsané (F)
Lelabela 9. 12. 2012, 14:13
@Lanna1 Moc děkuju (L) Třeba se někdo konečně chytne za nos, i když tomu moc nevěřím.
Zrušený účet 9. 12. 2012, 16:40
@Lelabela No, jen se chytněte za nos sama - zřejmě jste čekala samé tleskající smajlíky a nemůžete přenést přes srdce, že se TO, co jste vložila jako návod ,nelíbí všem ,-) Souhlasím s příspěvky, že svůj názor může napsat kdokoliv, nikde není podmínka, že musí mít komentující vloženy své vlastní návody a také to , že nesmí napsat negativ :-) :-)
Lelabela 9. 12. 2012, 20:43
@ Rozhodně jsem nečekala samé tleskající smajlíky, nic převratného to není, jen nápad, který někdo uvítá, někdo ne a někdo zkritizuje. Mně jen přijde zbytečné někoho kritizovat za nápad. Šokovaly mě před nějakým dnem/týdnem urážky a kritika paní, která prodloužila synovi rifle. Takže toto mě nepřekvapuje. Klidně bych ten návod smazala, ale teď už mě zajímá, jací zde jsou lidé.
Zrušený účet 9. 12. 2012, 13:32
Chápu, že v dnešní době se snaží každý ušetřit , ale takhle ??? Raději vytáhněte z peněženky cca 10,-kč , zaběhněte do obchodu a kupte si třásně zabalené, bez vůně brambůrek a crosiantů . Jinak za mě - to je šílenost 8-| 8-|
fuficek2 9. 12. 2012, 20:22
@ souhlasím :-o
emilek :-) 9. 12. 2012, 12:59
šmarjapano................... :-(
evicela 9. 12. 2012, 12:52
proboha, rada horší než za soudruha, a z pytlíku od mlíka háčkovat rohožky a jiné paskvily, nechápu :-S
Ovečka 9. 12. 2012, 12:18
V dobách minulých možná ano, ale dnes.....myslím, že originál třásně zas tolik nestojí.... *-)
hajinka 9. 12. 2012, 9:34
My jsme v dobách nedostatku vyráběli třásně z alobalu pomocí strojku na nudle. Je to trochu rychlejší :).
Krtečková 9. 12. 2012, 10:05
@hajinka (Y) my taky ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie