Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 18 návštěvníků)

Sádrový odlitek nožiček a ručiček- snadno a levně

0.0
Sádrový odlitek nožiček a ručiček- snadno a levně

Postup

Jistě nebudu první s tímto nápadem,ale pro maminky, kterým by se tato moje zkušenost mohla zalíbit.
Je to velice snadné a levné.
Stačí jen udělat domácí(možná i kupované,ale nemám s tím zkušenost) linecké těsto, kamarádka to tvořila jen z másla a mouky-). Hned po jeho zpracování, jak je ještě hodně foremné, zahřáté a jemné, rozdělte na dvě poloviny.
Každou tu polovinu vložte do krabičky jako např. krabička od uchošťourů nebo malá plastová na potraviny nebo i malá podmiska od květináče. Hlavně velikostně musí odpovídat ta krabička rozměrem velikosti ručičky a nožičky toho dítka, kterému budete otisk dělat. takže na nožičku větší na ručičku menčí.
Vtlačíte to vláčné těsto dovnitř, zkusíte so nejlépe vyhladit, stačí jen rukou. A pak už jdete na věc. Miminku můžete dělat otisk, tak dlouho, dokud se Vám otisk bude líbit a miminko to ještě snese. jen vtlačíte a hotovo. jen vtlačit hlouběji, myslete na to, že se bude nalívat do obtisku sádra,tak aby nevytekla, takže na malínčku třeba přitlačte svou pomocí.
Na jemném těstě jdou vidět i vrásky, takže opravdu super.
Pak jen dát do lednice vychladnout, aby těsto bylo pevnější, můžete i do mrazáku, těsto pak stejně budete vyhazovat. Pak si udělejte sádru, lépe o krapet řidčí, aby se dostala do všech spár a pak jen nechat potřebnou dobu vytvrdnout. Těsto pak sloupnete a starým kartáčkem vyčistíte přebytky těsta, použijte i jar a vodu, aby odlitek nebyl mastný. Okraje odlitku pilníčkem obrousíte,proto nalejte sádry spíše opravdu jen po okraj otisku, ušetříte si pak práci s pilováním.Pak už můžete přilepit např do fotorámečku,natřít, dozdobit rámeček miniaturami atd. Dle libosti.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie