Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 19 návštěvníků)

Vytvořte si vlastní ikonky na ploše :-)

0.0
Vytvořte si vlastní ikonky na ploše :-)

Postup

stáhněte si : Easy Icon Maker - návod v obrázkovém postupu

Program Easy Icon Maker je snadný program na tvorbu vlastních ikonek. Jeho zkušební 15-ti denní verzi si můžete stáhnout z oficiálních stránek. na adrese : http://www.icon-maker.com/ ................ jako free download ........
ČEŠTINU DO PROGRAMU BEZ PROBLÉMU STÁHNĚTE TADY : http://cestiny.idnes.cz/software/easy-icon-maker-4-0-0el-/clanek.A040713_12945_bw-cestiny-software_bw.idn ..................- download češtiny (APLIKACE SE SAMA ROZBALÍ V PROGRAMU)
Rozhraní programu je velice podobné tomu jaké známe z Windowsáckého malování, jen je doplněno o pár drobností. Velikost ikonky si můžete určit sami nebo si vybrat z předpřipravených velikostních formátů. Pro tvorbu ikonek doporučuji velikost 32x32 pixelů. Barevnou paletu ponecháme taktéž na 256 barvách. Po provedení tohoto nastavení Vám už nic nebrání v tom začít tvořit svoji první ikonku.
Pokud jste si s výtvorem dostatečně pohráli a myslíte si, že je připraven k ostrému provozu, tak klikněte na symbol diskety v panelu nástrojů (3. tlačítko zleva), vyplňte název souboru, jeho umístění a dejte Uložit. Nebo soubor-uložit jako (file/save as)

Nyní, když máme ikonku vytvořenou a připravenou k použití, tak nám zbývá ji jen vyměnit místo té staré. To uděláme následovně:

Klikněte pravým tlačítkem na složku/zástupce u kterého chcete změnit ikonku a z nabídky vyberte Vlastnosti.
Pokud chcete změnit ikonku u zástupce, tak klikněte na kartu Zástupce a v ní na tlačítko Změnit ikonu. Jestli-že hodláte změnit ikonku u složky, tak klikněte na panel Vlastní Nastavení a v něm stiskněte tlačítko Změnit ikonu.
Teď už dejte jen Procházet, na disku najděte svojí ikonku, potvrďte kliknutím na OK a máte před sebou svojí ikonku v plné kráse! :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie