Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Maska na obličej pro suchou pleť

0.0
Maska na obličej pro suchou pleť

Postup

Banánová pleťová maska na suchou pleť:
**********************************************

Tato bohatá a výživná maska je vhodná především na suchou pleť, které dodá pružnost, zdravou barvu a mladistvý vzhled. Obsahuje mnoho prospěšných mastných kyselin, vitamínů a minerálů. Je vhodná i na citlivou pokožku, v případě mastné či problematické pleti je lepší ubrat nebo úplně vynechat olej
Recept: 1 zralý banán, 1 vaječný žloutek, 2 lžičky panenského olivového oleje
- oloupaný banán rozmělníme vidličkou na jemnou kaši, přidáme vaječný žloutek a olej a důkladně promícháme.

Příprava pleti pro aplikaci masky
Před aplikací pleťové masky bychom měli pleť důkladně vyčistit, tak jak jsme běžně zvyklí. Pro lepší vstřebání výživných látek je dobré pleť nejprve prohřát a prokrvit, což nám zajisti buď krátké napaření kůže nad horkou lázní (jako inhalace), jemná masáž tváře nebo jemný peeling. Prokrvená kůže lepé přijímá a metabolizuje výživné látky.

Aplikace masky
Hotovou směs si naneseme v tenké vrstvě stejnoměrně na tvář, raději vynecháme oční partie a okolí rtů. Pokud se jedná o masku výživnou bez stahujících účinků, můžeme její zbytek nanést i na krk a dekolt, popřípadě na ruce. Pohodlně položíme na sedačku, hlavu si podložíme polštářem a pustíme si nějakou hodně příjemnou muziku :o) Masku necháme působit cca 15 minut, maximálně půl hodiny. Po oblažující siestě se vydáme do koupelny a masku důkladně opláchneme vlažnou vodou, osušíme si tvář a namažeme si ji naším oblíbeným hydratačním krémem.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie