Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 27 návštěvníků)

Prášek do myčky nádobí

0.0
Prášek do myčky nádobí

Postup

-nevím, jestli je to něco světoborného, ale nedávno mi jedna paní poradila na veškeré silně znečištěné povrchy, ať už po malování, či nějakém gruntování používat v podstatě na vše prášek do myčky.
Včera jsem vyzkoušela po malování, jak na okna, tak na parkety (lišty kolem zdi), parkety to krásně vybělilo. Kuchnská linka, digestoř, vše dokonale odmaštěno. Jen to chce přidat do proudu vody do kýblíku a je to. Pozor, ale bez gumových rukavic ani ránu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

eliskaXL 11. 2. 2010, 11:26
zrovínka vcera jsem cetla v casaku,ze vedci prisli na to,ze bavlnene pliny,byly preci jen lepsi a tak jsou nove gatky s bavlnenou plinou.Samozrejme uz vymakane,ale nepsali tam,zda se daji prat,ci budou taky jednorazove...nevim :-$
Cappy89 12. 2. 2010, 9:09
@eliskaXL Eliško, ony moderní látkovky jsou už taky vymakané, na výběr je z mnoha druhů a značek. A ty NEJ už prostě vypadají jako jednorázovky (ale jsou samo ptarelné a ještě k tomu krásně barevné) - jen se zapnou (na sucháč nebo na patentky) a je to :-$
Ela z Frelu 4. 2. 2010, 18:58
Jen jsem napsala svou zkušenost, kdo nechce, ať nezkouší. Kdo chce, ať zkusí. Já jsem kdysi, když jsem bydlela na starém bytě zásadně třídila odpad, přestěhovali jsme se a tam kontejnery na tříděný odpad nebyly, takže krok zpět. Jo a když jsem používala ekologické přípravky na praní, tak po čase to prádlo nebylo, tak bílé, jako např. z arielu. Tak nevím, jestli prát ekologicky a chodit jak šmudla v šedém prádle a nejsem tohoto názoru jen já. Nehledě na to, že my doma budeme myslet ekologicky a za "odměnu" nám velcí znečišťovatelé "vytvoří" nejhorší ovzduší ve střední Evropě. U nás nikdo s atop. ekzémem naštěstí není, tak prášek neřeším. A když bychom šli dál, tak myslím, že by se mělo začít ekologicky žít už od plínek a to myslím doslova. Když vidím ta kvanta jednorázových plín, tak je mi z toho smutno.
Cappy89 5. 2. 2010, 8:48
@Ela z Frelu Já jsem Váš nápad chválila a řekla jsem, že se určitě někomu bude hodit, jen je mi docela líto, že čistá domácnost je spojována s takovými neuvěřitelnými "dryáky". Zešedlé prádlo? My ho nemáme, existují velmi účinné eko soli na skvrny (perkarbonát sodný), až na to, že moje prádlo nevoní, byste nepoznala, že peru eko :-$ A eko pleny? Látkujeme, moc mě to baví, není nic krásnějšího než dítě s krásným naducaným zadečkem (pusa). S těmi jednorázovkami máte pravdu, ale když ono je to prý tak pracné látkovat :-D
Zrušený účet 5. 2. 2010, 17:56
@Cappy89 sorry, ale znám daleko hezčí pohled na miminko, než když má krásně naducaný mokrý bavlněný plíny a venku je -15 st +o(
Cappy89 5. 2. 2010, 22:24
@ Zdravím, zdeni (H) Pod pojmem "naducaný" jsem nemyslela "nasáklý", ale spíš objemnější, přeci jen jsou látkovky širší a objemnější balení než jednorázovky. Co je to za logiku? Nechápu, jak jste to myslela *-) On je nějaký rozdíl v tom, když se dítě (při venkovní teplotě -15°C) vyčůrá do látkovky nebo do paírovky? Jediný rozdíl vidím v tom, že vy tu papírovku vyhodíte a já látkovku vyperu. Další věc - plíny už dávno nejsou jen bavlněné
Kamila Š 5. 2. 2010, 9:17
@Cappy89 Pavli, prosím řekněte mi jako látkařka prosím pravdivě...............Koupila jsem si plenky kapsovky, prej super, jedny z nejlepších na trhu (radila mi kamarádka, která látkuje a má obchod s dětským zbožím). Plenečky jsou nádherné, bohužel můj syn je nesnáší, tlačí, jsou nepohodlné, ale o to nejde.....Kaká třikrák denně a hodně. Separační plenku nesnáší, no nedivím se mu, je to odporný materiál . Vám se vážně nezvedá žaludek, když to třikrát denně perete v ruce??? Já jsem naposledy tak zuřila, nešlo to z plenky vyklepat ;-) tak jsem to všechno drhla pod tekoucí vodou, no záležitost na hodinu. Jak to děláte vy aby vám to nezabralo půl dne a neměla jste pocit, že se poztvracíte????
Cappy89 5. 2. 2010, 9:33
@Kamila Š Kamčo, a co za kapsovky máte? Neměla jste se nechat "zatlačit" do plenek, které vyhovují Vaší kamarádce. Co vyhovuje jednomu, většinou nevyhovuje druhému. U látkování musíte hodně experimentovat, líbí se mi na tom ta rozmanitost. Nikdy nekupujte na zkoušku víc jak jednu plenku - kupovat celou sadu se většinou opravdu nevyplatí :-| Nevím, jak starého máte syna, můj Maty má 15 měsíců a kaká většinou tak jednou za 2-3 dny, ale zase to pak stojí za to :-S Zezačátku to byla hrůza, moc příjemné mi to nebylo, ale časem jsem k tomu začala přistupovat jinak. Sice to neuvěřitelně páchne a není to vůbec vábné na pohled, ale je to moje dítě, tak se nadílky v plínce neštítím. Separačka by Vám hodně usnadnila práci, ta totiž zachytí tuhou část stolice a plenka tak není moc zašpiněná. Jaké separačky Vám nevyhovují? Na trhu je jich více - viskozové, celulozové, fleesové
Pavla s 4. 2. 2010, 15:40
Jsem před chvilkou vyprala s tabletou záclony a jsou nádherně bílé |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (radost)
Dan.ka 4. 2. 2010, 19:44
@Pavla s (L)jak píšu níž,tak tablety jsem si koupila kvůli tomu prádlu (radost) v sobotu se na záclony chystám. (radost) (radost) (radost)takže tabletu normálně hodím do bubnu? *-)
Pavla s 5. 2. 2010, 13:26
@Dan.ka Jj tabletu do bubnu k záclonám (Y) (Y) (Y) a ještě jsem přidala trošku prášku na prádlo do zásobníku (L)
Dan.ka 5. 2. 2010, 13:37
@Pavla s (D) díky
Pavla s 5. 2. 2010, 17:37
@Dan.ka (L)
Dan.ka 4. 2. 2010, 15:31
:-) :-) já nemám myčku,ale ty tablety jsem si koupila (smich) (smich)takže určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
scheina 2. 2. 2010, 20:20
jestli to nebude těma fosfátama (N) co jsou v prášcích na praní už dáááávno zakázané :^) věřím, že to funguje, ale čím mín těch humusů můžu použít, tím jsem spokojenější ;-)
Cappy89 4. 2. 2010, 10:59
@scheina Zajímavý nápad, určitě se to asi někomu bude hodit. Je jen škoda, že spousta lidí nepřemýšlí, co vlastně doma používá. Přikláním se k názoru paní Evy T. By mě zajímalo, co v těch tabletách vše je, že to rozpustí i většinu zbytků jídel z nádobí :-o (N)
Dakota 4. 2. 2010, 15:53
@Cappy89 samá chemie, určitě nic prospěšnýho pro zdraví ani pro přírodu :-# vidím to teď co máme u domu vlastní čističku odpadních vod, tak jsem musela přejít na používání ekologických prostředků a když kouknu na složení tak 95% čistících přípravků nesmím použít protože si s tím chudák čistička neporadí (F)
Lenka007007 5. 2. 2010, 14:14
@Dakota Dobrý den Dášo, u nás je to samé, také máme čističku ,nejhorší je to na WC, nevoní a nevoní +o(, o bílém prádle ani nemluvě :'(, tak nevím , vyzkoušela jsem mnoho zboží bez fosfátu a sava , ale nic není tak účinné, to samé s tvrdou vodou . :-| Lenka
macíčekm 7. 2. 2010, 9:07
@Lenka007007 Dobrý den Lenko, máme doma taky čističku a ze začátku to nebylo vůbec lehké....ale nakonec jsem se s tím poprala ;-) ;-) ;-)...hodně kupuji výrobky EURONA......hlavně UNIVERSÁL...je to asi litrová láhev...ale je to koncentrát...naředím a skvěle odmašťuje...jak kuchyň, tak na mytí koupelny i vytírání :-$ :-$ :-$..mají i super čistící kachnu na WC a na praní taky...nebo používám LOVELU...tou peru vše i manželovi monterky a vše je krásně čisté a žádné zaprání...dojde-li Eurona...používám hoodně ocet...jak na vytírání, tak dohromady se sodou na čištění odpadů....více toho v domácnosti nemám a čistička funguje skvěle (Y) (Y) (Y)..bohužel na tvrdou vodu jsem bezmocná :-@ :-@ :-@ (L)
Cappy89 5. 2. 2010, 22:28
@Lenka007007 Na bílé prádlo radím zakoupit perkarbonát sodný. Na záchod je dobré smíchat ocet s jedlou sodou (pozor, míchat až v záchodové míse!!!!). K provonění záchodové místnosti zkuste nakapat pár kapek esenciálního olejíčku na žárovku. A na tvrdou vodu zkuste sodu na praní (flower)
paty5 4. 2. 2010, 15:49
@Cappy89 +o(
Aniška 3. 2. 2010, 13:26
@scheina :-( :-( :-( Škoda že jsou tu i tito lidé (comp) kteří si vždy musí rýpnout..je to smutnýýý (facky) (facky) (facky) (nejdeto)..rada je to super,třeba zrovna po tom malování kdy už nic jiného nezabírá tak aby jsme nemusely mýt čistou vodou..to by to v našich domovech vypadalo asi jinak +o(
scheina 11. 2. 2010, 21:20
@Aniška nechtěla jsem se nikoho dotknout, jen jsem napsala, co si myslím a čím ten super čistý výsledek je asi zaplacen. Taky používám různé prostředky, přesto se snažím o tom přemýšlet. *-) jo a po malování nám stačila opravdu voda s trochou octa :-)
Ela z Frelu 12. 2. 2010, 6:49
@scheina Jo jo není byt jako byt, záleží pokom se stěhujete. Já jsem v bytě, co se brácha stěhoval myslela, že ruce nechám. Radiatory zažrány špínou, futra-zárubně a když vidíte, jak vám oním zmiňovaným práškem do mčky špína sama odlézá, tak jste ráda. Taktéž 40leté parkety, kde na některých místech černé (jakoby polité) se krásně vybělily. Jasně pokud uklízím u sebe doma po malování, tak mi opravdu stačí voda s octem. Taky jsem kdysi měla Amway koncentrát na nádobí i prášek, jenže, když myli nádobí chlapi, tak nechápali, že stačí jej naředit do láhve a tak samo, když náhodou zapínali pračku jim hlava nebrala, že prášku se dává málo.
Bona1 4. 2. 2010, 10:49
@Aniška (L) Aničko to neřešte kdo chce ať vyzkouší kdo nechce ať nechá být (Y) Jinak dobrý tip (L)
paty5 2. 2. 2010, 17:55
nedávno jsem někde četla že prášek do myčky(tableta) je dobrý i na bílé prádlo.vyskoušla jsem to na bílých ponožkách,do pračky jsem k nim hodila 1 tabletu-a paráda,takhle nevybělil ani vanish :-)takže multifunkční pomocník do domácnosti.
voticanda 2. 2. 2010, 22:52
@paty5 souhlasím, já to přidávám na prádlo (manžel dělá v pekárně - a to je síla- mastnota, mouka atd. ) a prádlo to super vypere (Y) (Y) (Y)
BlankaFren 4. 2. 2010, 11:47
@voticanda Kamilo,když to používáte na oblečení - je celé jen bílé ?..můj manžel pracuje v kuchyni a na oblečení mají barevné výšivky...tak jestli třeba nevyblednou nebo tak :-) dík ...jinak mastnota fuj fuj
Janness 2. 2. 2010, 19:07
@paty5 Já tak dneska vyprala záclony a super :-)
Linda.K 2. 2. 2010, 20:14
@Janness A nevadí když jsou na tabletě ty barevné proužky? *-)Já mám tablety bílo-červeno-žluté :-$
Janness 3. 2. 2010, 13:32
@Linda.K Myslím že nevadí.Já použila calgonit.A ten je modrej s červeným středem a v pohodě (Y) (L)
Ferďulka 2. 2. 2010, 17:15
Myslíte že to můžu použít i na lamino? Mám místo kachliček v kuchyni za linkou normálně laminátový plát a je to hrůza jak je to pořád špinavé a špatně se to odmašťuje a navíc pořád tam pak vidím čmouhy (6).......
HunchiBunchi 2. 2. 2010, 16:00
No tip jako na zavolanou. Marně jsem si lámala hlavu čím očistit kachličky za sporákem, nic nepomáhalo, ani speciální drahé odmašťovače :-@ Tak toto by mohlo fungovat a zítra se na to vrhnu (hello) (Y)
Bona1 4. 2. 2010, 10:48
@HunchiBunchi :-) nevím jestli pomůžu, ale dobrý je odmašťovač v rozprašovači z lidlu a stojí cca 30kč , 750ml (Y) značka W5 vyzkoušeno fakt funguje skvěle ostatně celá série výrobků této značky fungují :-$
radkaaa 4. 2. 2010, 19:20
@Bona1 Taky ho používám a nedám na něj dopustit .... oranžová flaška (Y)
HunchiBunchi (upraveno) 23. 2. 2010, 9:50
@Bona1 Díky za tip (I) (L) Tak jsem ho zkusila a fakt funguje :)
Hyzule 4. 2. 2010, 10:51
@Bona1 Ano ty jsem si taky koupila na radu jedné maminky tady a výsledek překvapivě výborný.Za málo peněz super výsledek (L) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
tulipanka 2. 2. 2010, 14:22
Aničko,dobrá rada hned jsem vyzkoušela :-$ :-$ :-$ kuchyňská linka , digestoř a sporák prostě paráda a bez námahy bezva nápad [A] Hanka
Ela z Frelu (upraveno) 2. 2. 2010, 20:00
@tulipanka Já dá vám do myčky vše, tak to opravdu s horkou vodou taktéž na vše používám ;-). A navíc i na plastový zahradní nábytek je to super.
Truhlářství.KV 18. 2. 2010, 10:50
@Ela z Frelu Já také to dělám...

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie