Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

Svíčky - ubrousková technika

0.0
Svíčky - ubrousková technika

Postup

Materiál:
Svíčky, podkladová barva - barevná (balakryl), bílý balakryl, Découpage čirý lak lesklý (nebo lepidlo), krakovací lak, ubrousky.

Tp.: U fotek níže.

Pěkné tvořeníčko =o)))

Svíčky natřeme podkladovou barvou - vodorovně a necháme zaschnout.
Po zaschnutí podkladové barvy svíčky natřeme krakovacím lakem (ten vytvoří prasklinky) v jednom směru a nepřetíráme ho!!! Opět necháme zaschnout.

Po zaschnutí krakovacího laku, svíčku natřeme bílou barvou od vrchu dolů a opět nepřetíráme!!! Teprve teď vidíme, jak to tvoří prasklinky a to ihned =o))) Opět necháme zaschnout.

Teď už jen nalepíme vystřižený motiv z ubrousku a to pouze tu nejvrchnější jednu vrstvičku a přetřeme ho. Opět necháme zaschnout.
Svíčka je hotová na dekoraci, nebo aranžmá.

... pro inspiraci ...

... další pro inspiraci ...

Já je připravila dcerce do školky na vánoční prodejní výstavku =o)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bebeda 20. 10. 2011, 13:03
Martino, vypadá do docela pěkně, i když mně se osobně víc líbí dekupáž na světlé svíčky bez podkladu. Chci se ale zeptat na jinou věc: když lak hoří, není přece jen trochu "cítit"? Ta kombinace Balakryl + krakelovací lak + lak na dekupáž - to je přece jen několik vrstev laku ..... Sama používám pouze lepidlo na dekupáž svíček, a o tom při hoření ani nevím. Dáša (F) Marťo, omlouvám se: teď jsem si četla vaši odpověď k mému minulému komentáři, kde píšete, že jste svíčky ještě nezapalovala, takže beru dotaz zpět. Ale třeba s tím má zkušenost někdo z maminek zde a odpoví nám.
Géňa10 20. 10. 2011, 13:18
@bebeda Dášo, opravdu jsem je ještě nezapalovala, jak jsem Vám odpovídala posledně |:o) (F) Ale jak píšete, třeba nám někdo z maminek odpoví, kdo už má zkušenost ,-) *-) Opravdu přemýšlím *-) *-), že jednu vezmu a prostě jí zapálím, ať víme co to provede ... :-D :-D :-D Ač ne jednu stranu nerada - mám je připravené pro dcerku do školky :´( :´( :´( Ale jinak to asi nezjistíme ... +o( +o( Martina |:o) (L)
Zrušený účet 20. 10. 2011, 13:36
@Géňa10 Svíčky jsou opravdu pěkné,jistě jste si dala práci, ale píšete, že je budete dávat dcerce do školky , určitě budou mít radost i ostatní obdarovaní, ale nenapadlo vás, že když děti přinesou svíčku domů, tak rodiče třeba ani nenapadne, že by nemohli svíčky zápálit - to aby jste k tomu dala návod k použití s nápisem NEZAPALOVAT ! Přece jen obsahuje barvy a lak - mě to tedy moc bezpečné nepříjde :-| :-| lépe koupit lepidlo přímo na svíčky....
Géňa10 20. 10. 2011, 13:43
@ Tak to tedy Dášo máte pravdu (F) Budu to muset ještě nějak vymyslet, jak to provedu ... *-) *-) *-)
Zrušený účet 20. 10. 2011, 13:47
@Géňa10 Nemyslím to špatně, ale přece jen, aby se něco nestalo....já bych asi ke každé svíčce přivázala na kartičce nápis POUZE JAKO DEKORACE , nebo něco podobného :-$ :-$ a pokud si to někdo zapálí, tak to už bude jeho věc (hello) (hello)
Géňa10 20. 10. 2011, 13:55
@ Dášo, nebojte, já to pochopila v dobrém ... ,-) ,-) Po vašem názoru jsem opravdu začala přemýšlet, jak to provedu, když to nemám pro svoji spotřebu |:o) |:o) |:o) a napadlo i mě, že ke každé přivážu kartičku ... (Y) (Y) (Y) Takže Dášenko, děkuji (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie