Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Popruh pro malého lyžaře

0.0
Popruh  pro  malého lyžaře

Postup

Dětské kšíry na naučení chození či do kočárku (tu sehnané na MMB za 50 Kč) dokoupena jedna karabina a 2 metry užšího poruhu (koupen v hornbachu za 12 Kč za metr )na vodění ...... vše je určitě levnější než origoš popruh a splní taky učel malá mi takhle nerozjede jako blázen a nevrazí mi mimo sjezdovku někde do stromu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

notus 22. 11. 2013, 14:29
My jsme malou také zkoušeli učit s popruhem ale moc to nešlo. Nakonec stačilo pár hodin v lyžařské škole http://www.etc-sport.cz/lyzarska-skola/detska-vyuka/
Hanka Š. 7. 3. 2012, 20:44
Pro dceru jsme používali něco podobného, jen pevný popruh jsme nahradili pružným "gumicukem", který se používá k upevnění nákladu na autě. Když bylo potřaba dceru zbrzdit, tak to s ní neškubalo a jízda byla pohodovější.
Piidalka 26. 1. 2012, 16:06
Koukám že se tu rozjela hrozná debata ... 8-| Mějte si jakýkoliv názor je jen váš a jen na vás jak a co účítě děti. Měla to být rada pro ty co vědí že chtějí zrovna tady tu metodu použít pač třeba mají dobré reference, vyzkoušely si to ale stejně jako mě se jim nechtějí dávat penízky za originál . A pro ty co tu snad něco naznačují :)....Holka měla zaplacenou školu s instruktorem ale praxe je praxe... Je to dobrá věc na základy pro úplného nováčka pak už je výhodnější zkušenost z praxe . A nění nad to když si dvakrát sjedete sjezdovku na popruhu aby si dítě projelo jaký je terén kde se to rozjiždí kde se to zase přibrzdí ( vše lze umožnit i na popruhu ale nevyjede z dráhy) ...a pak jezdí hezky samo. takhle to děláme mi a třeba mě za to ukamenujte. (L)
svetvysivek 26. 1. 2012, 16:50
@Piidalka (Y) (Y) (Y) dite je treba vest k zodpovednemu lyzovani, ale tezko to vysvetlovat diteti co ma 5 let, ze si ma dat pozor na to ci ono. Me spise zacina pripadat v teto dobe nebezpecne tam vubec dite pustit, kdyz vidim kolik nezodpovednych lidi jezdi na sjezdovkach - jejich styl. Hlavne styl tech co maj rodice co nikdy nelyzovali atd..jsou jak nerizene strely, bez stylu, nepredvidatelne...
Pekyska 26. 1. 2012, 16:41
@Piidalka Milá Ivo, nikdo Vás tu nekamenuje. Jezděte si se svými dětmi, jak uznáte za vhodné. Napsala jsem jasně, že návod jak si vyrobit popruh je prima a ušetří se. Jen jsem si dovolila napsat, že u nás popruh ne a je to tak špatné? Nenaznačovala jsem vůbec nic (F)
miazmije 26. 1. 2012, 18:36
@Pekyska tady musíš tleskat +o( p. s. jednou jsem se na sjezdovce trefila mezi mamičku a jejího bobíška, kterej byl na něčem podobným. vůbec to nešlo vidět 8-|
Pekyska 25. 1. 2012, 19:12
Když tento popruh vidí většina vlekařů a instruktorů lyžování tak jen kroutí hlavou ,-) ,-) Naše děti se naučily lyžovat i bez popruhů (F)
Piidalka 26. 1. 2012, 10:47
@Pekyska To máte pravdu taky jsem se bez nich jako dítě obešla , obešla jsem se i bez helmy a jiných ochraných pomůcek ..... Ale proč nevyužít něčeho co může zamezit věčímu úrazu sobě či ostatním.
Pekyska 26. 1. 2012, 12:24
@Piidalka Kdybyste mne znala, ani byste se mnou nezkoušela diskutovat o helmách, nebo např.autosedačkách. při argumentu: my jsme taky neměli helmy a autosedačky a žijeme se mi otevírá kudla v kapse ,-) Byla jiná doba. A pokud já nejsem schopná svoje dítě naučit lyžovat, nevím jak bezpečně a bez popruhu, najdu si instruktora, který to dovede i jinak, než že dítě připne na popruh. Nápad jak udělat domácí popruh je to jistě dobrý. Jen jsem si dovolila vyjádřit svůj názor na popruhy jako takové Jen v něm prostě nevidím výhodu (F)
Nadys 26. 1. 2012, 9:57
Pekyska 26. 1. 2012, 12:25
@Nadys Naďo, já Vám věřím. Pokud jste to četla celé, píšu většina, ne všichni. (F)
Nadys 26. 1. 2012, 9:43
@Pekyska o tomhle jsme se bavily tady s holkama ,a lyžujícíma mi byl doporučený,zakoupila bych teda ten originál.Psala Olga že používá ,dokonce že se dítko dá navádět na obloučky atd.Mám známého ,a je to super lyžař ,sjezdí kde co a na doma dělaném ,-) popruhu učí všechny vnuky a úspěšně.Takže těžko říct ,náš je divočák a právě o tom zakoupení uvažuju,pokud vím Olga psala něco o tom že i nějak dovoluje plynule dobrzdit dítko. (F)
Piidalka 26. 1. 2012, 10:44
@Nadys Koukala jsem na ten originál a ten je dělaný jako horolezecký popruh ( mají natažený na nožkách) a mají postranách úchytky na dvě lana a vzadu mají levinku . I nám by to tak šlo (ty vodící kšíry pro malé děti na naučení chození to taky mají) jen my jsme upřednostnily jedno lano , potřebuji pouze udržet rychlost. Holka je hrozné šídlo a ničeho se nebojí a když jsem jí viděla jet prvně ze sjezdovky ( z malé na Bucharce ) málem jsem byla šedivá půlka kopce ukázkově s velkými obloučkami pak se jí to rozjelo a místo aby si sedla na prdelku tak jela vesele dál .... proti kopec jí zastavil ale kdyby tam nebyl mohla by někoho srazit ...a tomu ráda zamezím.... :-$
Etoile 25. 1. 2012, 8:44
No nevím..já mám dvě malý děti, které jsem učila lyžovat a tohle mi nepřijde moc praktické, skoro bych řekla až nebezpečné, dítě prostě na sjedovku patří až tehdy, kdy samo umí bezpečně zastavit, třeba i šikovným pádem,ale samo
Klandy 25. 1. 2012, 18:48
@Etoile A můžu se zeptat, kde jste učila děti lyžovat? Když jako podle vás na sjezdovku patří, až když to umí. A bezpečně zastavit širokým pádem si trochu protiřečí, ne? Mám za to, že je to běžná praxe, dítě učit lyžovat na laně, i když my jsme to nepotřebovali. Naše dcera se učila lyžovat v lyžařské školičce.
Etoile 26. 1. 2012, 10:27
@Klandy Děti jsem učial lyžovat na dětské, chcete li sjezdovce,jistě víte, o čem mluvím, tak je obava z toho, že Vám dítě ujede zbytečná. Bezpečně zastavit se naučily právě tam. Umět šikovně upadnout není žádný protimluv, zřejmě jste nebyla nikdy přítmna výuky instruktora nebo aspoň nečetla odborné publikace. Zrovna nedávno jsem měla v ruce jednu o výuce jízdy na inlinech a umění upadnout je tam věnováno několik stránek, samozřejmě těch předních. Takže zkrátka a jednoduše, dítě které neumí zastavit na nedětskou sjezdovku nepatří, ohrožuje tak sebe i okolí.
Ivana29 25. 1. 2012, 9:09
@Etoile A kde se to dítě naučí samo bezpečně zastavit když né na sjezdovce *-) ? Mně bylo 10 když mě mamka přihlásila do školy lyžování. Do tý doby jsem o lyžování neměla ani páru. A jeli jsme rovnou na sjezdovku a učili se to na ní. A nikdy nezapomenu jak jsem spadla z pomy a popruh z hůlky se mi na ní uchytil a já odmítala tů hůlku pustit tak mě to táhlo smykem po břiše ,-) A v praxi to vypadá třeba takhle http://www.ski-akro.com/vyuka-malych-deti/
Piidalka 25. 1. 2012, 9:54
@Ivana29 Nám se popruh prostě osvěčil. Nejezdíme na žádné velké sjezdovky ale v jízdě šusem se prostě oblouky nenaučí a také tím zamezím že srazí někoho jiného. Ikdyž jede šusem dole jí třeba zastaví proti kopec ( třeba na sjezdovce Bucharka na Ještědu nebo v polovině kopce menčí rovinka na sjezdovce Chotouň) ale jak jsem napsala u tohodle stylu jízdy se nenaučí obloučky .Ty popruhy mají pomoci to lyžování naučit .... Tento návod je pro ty kteří by rádi využily ale stejně jako mě se jim nechce dávat 600 Kč za značkový popruh který vypadá téměř stejně. Jinak hezky je použití popruhu popsáno v odkazu od paní Ivany M.
zamiok 24. 1. 2012, 22:39
jéééééééé to bych potřebovala na malou když mi zdrhá v obchodě :-D :-D :-D :-D :-D :-D (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ondruska 24. 1. 2012, 21:00
já teda nevím, ale zrovna s těmito kšírami jsme viděli málem úraz na vleku - tatínek si dítko odpojil, jeli na kotvě, kotva se dítěti záhadně zahákla za ty kšíry a při vystupováni byl obrovský problém - dítě viselo na kotvě - docela horor....já nedoporučuji (a ještě po zkušenosti kamarádky, které se dítě málem uškrtilo na dětském vleku na šále)...za mě dítě do lyž.školky a následně pak začít na svahu :-|
Piidalka 25. 1. 2012, 5:33
@ondruska Taky když jde díte na kotvu tak se mu to zadělá tak aby se nemohlo záhaknout tak že nic mu u zadečku nevysí a tudíž se m nic nemůže zaseknout. A pokud bych si nebyla jistá račí tisíckrát nandám a sundám. ALe na sjezdovce mám jistotu že mi nevyjede ze sjezdovky někam do lesa ci nenabourá do vodních děl co jsou nakaždé sjezdovce. Jinak moje dítě bylo nejdříve ve školce a na svahu ale stejnak se vám rozjede ani nevíte jak proto tento popruh.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie