Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Hra - TAJNÁ VYBÍJENÁ

0.0
Hra - TAJNÁ VYBÍJENÁ

Postup

Na louce vyznačte hřiště. Na hřišti se vyznačí kruh o průměru 10m. Potom losem určete, která skupina hráčů půjde do kruhu (obránci) a která zůstane za hranicemi kruhu (útočníci) Útočníkům předejte tenisový míček. Ú točníci se na okamžik seběhnou dohromady, některý z nich si strčí míček do kapsy nebo za košili
(může ho drřet jen za zády, ale to pak musejí mít ruce za zády všichni útočníci).Schovává jej nenápadně, aby obránci nevěděli, kdo má míček u sebe.
Potom celé družstvo zaútočí - hráči běží ke kruhu z různých stran, a když jsou těsně u hranic, útočník, který má u sebe míček, jej vytáhne z úkrytu a hodí po některém obránci. Když ho trefí, odchází zasažený obránce z kruhu a ze hry. Před vyloučením se může zachránit jen tím, že míček rychle zvedne a trefí jím útočníka, který po něm hodil. Nesmí však překročit hranicie kruhu. Jestliže útočníka netrefí, je sám vyloučen ze hry. Pravidla dovolují, aby míček zvedl v kruhu nejen zasažený hráč, ale kterýkoli obránce a hodil jej po libovolném útočníkovi. Jestliže ho trefí, je zasažený útočník vařazen ze hry. Když je míček venku z kruhu , útočníci se znovu seběhnou a tajně jej někomu předají. A hra tak pokračuje dál, až je jedno družstvo vybito do posledního člena. Potom si obě strany vymění úlohy.
Můžeme měřit čas a vyhrává družstvo, které rychleji vybije druhé....

HRU jsem našla v knížce Hrníček her - hry do přírody 2 ( http://www.mravenec.cz/ )

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Rybalenka 13. 3. 2012, 19:46
(Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie