Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

Žebříčkový vzorek

0.0
Žebříčkový vzorek

Postup

Jednoduchý vzorek, který zvládnou i začátečnice. Moc hezky vypadá jak na čepičkách, tak třeba i na háčkovaných halenkách, nebo šatičkách.
2 krátké sloupky se sháčkují dohromady, jako když se ubírá, uháčkují se 3 řetízky a pak zase 2 sháčkované krátké sloupky. V další řadě se krátké sloupky vpichují do direk vzniklých předchozími sloupky a nad řetízky se háčkují 3 řetizky.

3 řetizky

Provlečení prvního krátkého sloupku

Provlečení druhého krátkého sloupku

Sháčkování obou sloupků dohromady. Já si při tom vždycky počítám do 3 - jak řetízky, tak sháčkované sloupky

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Izabelinka 6. 3. 2013, 11:54
dobry den jsem zacatecnice a potrebovala bych u nekoho videt jak se ubira z rady...nemate me poslat video nemuzu to nikde nejit.predem dekuji Katka
Sarah48 6. 3. 2013, 12:59
@Izabelinka Zkuste tady, nevím jestli myslíte zrovna toto, ale paní tam má i další návody http://www.youtube.com/watch?v=0rNxt7knpHo
Rejaa 28. 4. 2012, 6:54
Vzor je pekný , ale neviem ako by som mala pomocou neho urobiť základnú placku na čapicu. Nemohli by ste sem vložiť nejaký rozpis? Ďakujem! (Y)
Anik49 28. 4. 2012, 9:34
@Rejaa tuhle placku jsem delala tak,ze jsem uhackovala 5 retizku, do kazdeho udelala 2 kratke sloupky. Dalsi rada - 2 pocatecni retizky, kratky sloupek, 3 retizky, 2 shackovane kratke sloupky, s tim, ze prvni se pichne do stejneho ocka jako predchozi, aby se vrsek rozsiroval, pak zase 3 retizky atd., radu jsem koncila 3 retizky pichnutymi do zacatku. Dalsi rada 2 retizky, kratky sloupek pichnuty do ocka vznikleho tetizky v minule rade, 3 retizky, kratky sloupek-jen provlecene ocko ockem z retizku,dalsi pichnute do kratkeho sloupku pod nim,shackovat dohromady, 3 retizky, protahnout ocko kratkeho sloupku kratkym sloupkem pod nim, nedokoncovat,dalsi kratky sloupek pichnout zase do ocka z retozku pod nim a shackovat dohromady. V podstate se hackuje to,co je na fotografiich, jen se ocka kratkych sloupku hackuji 1 do kratkeho sloupku pod nim a 1 do ocka od retizku. Vzorek moc hezky vypada i v kombinaci s kratkymi sloupky - udela se placka a treba dole rozdireny lem jako kloboucek. Diky tomu,ze neni vylozene holcici,urcite ho uziji i kluci.
cipkacipka 27. 4. 2012, 21:07
dobrý den,je to opravdu krásný vzorek..jen bych se chtěla zeptat jestli náhodou nemáte nějaký návod na šatičky?nemůžu je niikde sehnat..díky a (Y) (Y) (Y)
Anik49 27. 4. 2012, 21:17
@cipkacipka Bohužel ne, když něco dělám, tak se trefuji od oka

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie