Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 17 návštěvníků)

Pět her na téma počasí

0.0
Pět her na téma počasí

Postup

Pondělí: Mlha

(básnička)

Dnes je hustá mlha,
ale už se trhá,
už se třepí,
už se páře,
sluníčku jsou vidět tváře!
(Při říkánce držíme před obličejem papír a postupně z něj trháme kousky, až je vidět celý obličej)

Úterý: Jak zpívá vítr?

To se dozvíte, když mu vyrobíte zvonkohru. Jako základ použijte kovové ramínko. Dále budete potřebovat slabší provázek, (akrylové barvy nebo nálepky na ozdobu), asi deset libovolně velkých víček od zavařenin, (vadné CD).

Víčka u okraje proražte hřebíkem tak, aby šla zavěsit. Ozdobte je libovolnou technikou. Pomalujte také vyřazené CD ze strany, kde není lesklé. Lesklou stranu nechte být nebo ji zdobte jen trošku, aby odrážela sluneční paprsky.
Doprostřed ramínka na delší provázek přivažte CD. Okolo přivažte víčka od zavařenin tak, aby se vzájemně dotýkaly. Celou kreaci pověste někam, kde mírně fouká nebo je tam občas průvan např. z otevřených dveří.
CD bude házet na stěny „prasátka“ (Moje děti z toho byly dost unešené a chvíli jim trvalo, než přišli na to, odkud jsou.) Proudící zvuk rozezní víčka od zavařenin.

Středa: Jak je dnes?

Z kartónu vystřihněte kruh, rozdělte ho na čtvrtiny. Do každé čtvrtiny nakreslete symboly pro: slunečno, oblačno, mlha, prší. Z papíru vystřihněte šipku, přilepte ji na kolíček na prádlo. Děrovačkou vyražte u okraje dírku na zavěšení, protáhněte jí provázek, pověste na okno.
Při každém pohledu z okna dítě přemísťuje kolíček na příslušnou čtvrtinu dle aktuální situace za oknem.
Pomáháte mu tak rozvíjet slovní zásobu k tématu počasí.

Čtvrtek: Ohňostroj v mléku

Nalijte do talířku menší množství mléka. Nasypte k okraji potravinářské barvy. Dotkněte se hladiny párátkem namočeným v prostředku na umývání nádobí. Zírejte. Opakujte do vypotřebování barev nebo mléka.

Pátek: Duha
Vytiskněte si obrázek zde:

https://docs.google.com/open?id=0Bw5hRAjknkd0bVRLY1BNU2FsNms

Duha vzniká, když prší a současně svítí sluníčko. Vytiskni si obrázek, nakresli sluníčku paprsky a dešti kapičky. Vybarvi duhu podle nápovědy.

Chcete další hry, ke kterým skoro nic nepotřebujete? Napište si o ně na Lsvehlikova@gmail.com. Každý týden rozesílám deset aktivit pro děti od dvou let. Bez reklam.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

silvinka121 1. 11. 2012, 11:31
pekne si to urobila
silvinka121 1. 11. 2012, 11:30
(hadka) :-@ :-@javascript :sm(´ :-@javascript :sm(´ |-)´)´)javascript :sm(´ [A]´)
hanaska 12. 6. 2012, 20:54
Leni, nádherné kreativní nápady!!!! Už se těším na všechny aktivity! Děti budou nadšené. Opravdu velký dík za ně i mě!!! (clamp) (F) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie