Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

HRA NA SOCHY

0.0
HRA NA SOCHY

Postup

V jedné galerii byla výstava soch neznámého autora. Sochy byly krásné, vypadaly jako živé. Každou noc se ale v galerii děly divné věci. Z galerie se ozývala zvláštní hudba a bouchání a nikdo se tam neodvážil vstoupit.
Druhý den tam stály stejně krásné, ale úplně jiné sochy. Galerie se těch podivných soch snažila zbavit a sochy levně prodat.
Nový správce se nebál a zůstal v galerii i v noci. A co se dělo? Najednou se ozvala krásná hudba a sochy začaly tancovat. Když po hodině hudba umlkla, sochy zůstaly tak, jak právě byly. Toho šikovný správce využil a předváděl sochy zákazníkům i v noci.

Mezi dětmi vybereme prodávajícího a zákazníka. Ostatní vytvoří sochy. Když přijde zákazník, prodávající mu ukazuje sochy. Ozve se hudba a sochy začnou tancovat. Když hudba zmlkne, sochy zase zkamení. Zákazník si vybere sochu, která se mu nejvíc líbí v pohybu i v kamenném stavu. V této zvláštní galerii se však neplatí penězi, zákazník nabídne různé služby - zazpívá, zacvičí, předvede scénku, poví vtip, uklidí místnost apod.
Když prodávajícímu služba vyhovuje, socha je prodaná. Ta se potom stává prodávajícím a přichází nový zákazník.

Sochy můžeme vytvářet i roztáčením :-) Místo tance mohou sochy i cvičit.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ivaja 14. 8. 2012, 20:46
jé,na tuhle hru jsem již dávno zapomněla,díky za připomenutí (Y)
zzuza4 12. 8. 2012, 22:23
Tak jsem si zavzpomínala na dětské hry, kromě této jsme hráli i krvavý koleno, Honzo vstávej a cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum. Své malé děti je učím, ale nevím jestli to dnešní děti vůbec ještě baví, po FB to pařit nepůjde 8o|

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie