Fritéza TEFAL ActiFry - kuřecí řízky, obalovaný květák, apod.
![Fritéza TEFAL ActiFry - kuřecí řízky, obalovaný květák, apod.](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110205/14/j101949.jpg)
Potřebné ingredience
pro maminky, které ještě váhají s koupí této fritézy, kuchařka www.tefal.cz , fialový rámeček - návod k obsluze ke stažení, zvolte skupinu : fritézy, a pak 2. řádek ActiFry - kuchařka() - tam máte recepty na ukázku, smažím ve friťáku i obalovaný sýr - vyndám ale lopatku a nezapomeňte sýr po nějaké době obrátit
Postup přípravy
kuličky z mletého masa obalím jen ve strouhance a peču 15 mim (velikost asi jako pinponkový míček) zcela bez tuku, kouličky pustí tuk sami, hranolky koupím mražené - do trouby a peču zcela bez tuku, krásně křupou
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139989.jpg)
.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139990.jpg)
poklademe dno řízky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139991.jpg)
jednapřiložená lžíce oleje - po rysku
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139992.jpg)
rovnoměrně polijeme řízečky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139993.jpg)
15 mim ,,smažíme,,
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139994.jpg)
na ubrousku není skoro žádný tuk, klasicky usměžené celý ubrousek omastí
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139995.jpg)
květák - na menší růžičky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k139996.jpg)
obojí je upečeno do zlatova, v různých diskusích se píše, že je to určitě bílé, vidíte není, má to zlatavou barvu, masové koule peču bez tuku, mleté pustí šťávu a v té se to samo peče
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k148633.jpg)
nakrájíme kuřecí (vepřové) maso na kostičky - na fotce je 0,5 kg, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, bílou papriku, cuketu, přidáme grilovací koření bez soli, lžíci horčice, lžíci olivového oleje a vše zamícháme. Necháme uležet (nejlépe přes noc) , směs nasypeme do friťáku a pečeme na 10-15 min, dle velikosti masa
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110205/14/k148642.jpg)
BIO špekáček, pouze nařízneme , tuk nedáváme, ten si pustí špekáček sám , pečeme 7 min, chutná jako grilovaný
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé