(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Napoleonské kloboučky

Potřebné ingredience
Těsto: 250g hladké mouky,65g mlet.cukru,1 vanilkový cukr,1 žloutek,1 polévková lžíce rumu,125g Stely,kůra z pomeranče na špičku nože sody.
Náplň: 100g mletých ořechů,2 polévk.lžíce pomerančové šťávy,1 lžíce rumu,2 polévk.lžíce cukru ,bílek z jednoho vajíčka,hrozinky.
Na potření 1vejce.
Postup přípravy
.Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočnout.
Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 -5 cm,vypichujeme kolečka.Potřeme bílkem a do středu dáme připravenou náplň.
Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni.Palcem, ukazováčkem a prostředníčkem.Tak vznikne trojůhelníkový tvar.Na špičku kloboučku dáme hrozinku.
Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme tak 12 minut.
Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 -5 cm,vypichujeme kolečka.Potřeme bílkem a do středu dáme připravenou náplň.
Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni.Palcem, ukazováčkem a prostředníčkem.Tak vznikne trojůhelníkový tvar.Na špičku kloboučku dáme hrozinku.
Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme tak 12 minut.

tvarování kloboučků

xx

x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 10. 2016, 13:54



nahlásit

lidare
(upraveno)
4. 10. 2016, 11:05


nahlásit

JarkaH
(upraveno)
4. 10. 2016, 10:23
To je výborný nápad. Znám to jako škeble už z dětsví a upřímně řečeno, někdy cukroví připomínalo vagínu. Kloboučky bych mohla vydávat i za pirátské a nadchnout tím syna .
nahlásit
srneckova
(upraveno)
4. 10. 2016, 7:45
tak to musím vyzkoušet



nahlásit
hantonie
(upraveno)
3. 10. 2016, 22:03
no vypadá to moc jedle, určitě do kloboučků půjdu . Chci se jen zeptat, ten bílek do nádivky je vyšlehaný jako sníh nebo rovnou celý?
nahlásit

backa
(upraveno)
4. 10. 2016, 7:46
@hantonie
Já ho v misce jen lehce vidličkou našlehám a pak přidám ostatní .
nahlásit

danca60
(upraveno)
3. 10. 2016, 19:58
Jednou jsem je ochutnala a byly výborné. pak jsem je udělala na vánoce a byly tvrdé... není potřeba je déle naležet? Jak dlouho?
nebo to bylo rukama


nahlásit

backa
(upraveno)
11. 12. 2019, 13:32
@danca60
Tak to nevím,čím by to mohlo být ,já je peču tak 14 dní dopředu .Neměla jsem je tvrdé.Rukama to určitě není
někdy záleží i na mouce .

nahlásit
PetraRol
(upraveno)
3. 10. 2016, 18:54
.. že bych je letos o vánocích vyzkoušela?? Vypadají dobře.

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
8. 12. 2014, 16:22

nahlásit

poupe
(upraveno)
8. 12. 2014, 12:44
Dělávám je každý rok, jen s jinou nádivkou-perníková s marmeládou. Letos zkusím tyto, díky za inspiraci.
nahlásit
xanavi
(upraveno)
25. 11. 2010, 23:19
dotaz-kůru z pomeranče dáváte nastrouhanou?
a ta rozinka na povrchu nespálí se pečením?



nahlásit

backa
(upraveno)
26. 11. 2010, 15:17
@xanavi
Ivanko,kůru nastrouhanou z pomeranče
No ta rozinka,když jsou namočené v rumu tak se nespálí,nesmí být suchá



nahlásit

Joelle
(upraveno)
22. 1. 2010, 10:10




nahlásit
Veronika N.
(upraveno)
9. 12. 2008, 19:35
První plech upečený
)) je to mňamka velikááá akorát se mi jich asi třetina otevřela, tak uvidíme co druhý plech.....ale skutečně výtečné!!!
)))



nahlásit
Veronika N.
(upraveno)
8. 12. 2008, 16:23
dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda do náplně dáváte sníh z bílku nebo neušlehaný bílek. Moc děkuji za radu.Verča
nahlásit

bububububu
(upraveno)
4. 12. 2008, 14:00






nahlásit

backa
(upraveno)
4. 12. 2008, 14:10
@bububububu
Jani,to mě mrzí,nestalo se mi to ještě.
A to dokonce mrsknu do pekárny a nechám si to zpracovat pekárnou.
abych se s tím nepiplala. zdraví Táńa



nahlásit

bububububu
(upraveno)
4. 12. 2008, 18:07
@backa
to vás nemusí mrzet, není to vaše vina
Prostě mě to táák naštvalo, páč jsem se na ně chystala už loni, ale už jsem měla dost napečeno a něměla jsem na to už náladu, tak letos jsem si říkala, táák jdu do nich a.... bum prásk a bylo to no







nahlásit

onasi
(upraveno)
23. 11. 2008, 22:14
Táňo, letos jdu do nich pro velký úspěch zase!!!!!



nahlásit

bara5681
(upraveno)
9. 6. 2008, 10:59
Táničko, tak tyhle kloboučky miluje moje mamka.
My akorát dáváme do náplně kardamom.... nádherně to pak voní
... a z boků lepíme lískové oříšky. Hledala jsem fotku, jestli jemám vyfocené, ale bohužel
. Ty Vaše vypadají nádherně




nahlásit

backa
(upraveno)
4. 12. 2008, 14:14
@bara5681
Barborko,já je letos dělám taky.Budu péct i tchýňce a ta chtěla tyto taky,že jí moc chutnají.
Tak jsem ráda,že jsem mohla obohatit sortiment vánočního cukroví
Tak pokud si vzpomenete,tak Vaše vyfoťte ,jak je máte pěkně nazdobené.


nahlásit

backa
(upraveno)
14. 6. 2008, 8:42
@bara5681
Barborko,to je tak starý recept,když se mi vdávala sestra tak jsme je dělali na svatbu a to už je takových 30 let
ježíš to to utíká. A od té doby je peču.


nahlásit

onasi
(upraveno)
7. 4. 2008, 12:47
Táni, v troubě se mi peče kefírovka, listuju tu vVašimi recepty a vzpomněla jsem si na Vánoce... áááách, na tyhle kloboučky... byly skvělé!!!!!






nahlásit

backa
(upraveno)
8. 4. 2008, 8:56
@onasi
Tak to jsem ráda,že Vám chutnaly.Já je někdy dělávám i během roku a vykrajuji je větší,jako mini koláčky.
Děkuji za vzpomínku vánoc



nahlásit

Brambrlka
(upraveno)
13. 12. 2007, 12:11
Přeji pěkný den Táňo musím říct, že tento recept je vyníkající pekla jsem s poloviční dávky těsta, ale udělala jsem celou dávku oříškové náplně. Příště jak budu péct kloboučky dám více té kůry aby to mělo šmrnc. Všem moc chutnají


nahlásit

backa
(upraveno)
13. 12. 2007, 14:06
@Brambrlka
Barborko,i Vám pěkný den.Jsem ráda,že chutnají s tím pomerančem, je to změna a má to zase jinou chuť. Krásné vánoce




nahlásit

onasi
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:02
Milá Táňo, tak tohle je bomba... kloboučky udělám ještě z jedné dávky, je to můj letošní nej objev!!!
. Rozinky ale vynechám, trošku se pálily, také jsem byla líná potírat vajíčkem a místo toho jsem pocukrovala po upečení.
NAVÍC!!!
zlepšovák
, po upečení jsem do středu nalila lžičkou trošku směsi rumu a pomerančové šťávy a moučk. cukru... Úžasné, voňavé... mňam, mňam, mňam!!!
Zbylo mi malinko těsta, vykrájela jsem malá kolečka a slepila je citronovým krémem, polila citronovo-pomerančovou polevou, navrc dala sušenou brusinku... super!






nahlásit

backa
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:23
@onasi
Moc děkuji Dáši,takové nadšení jsem ani nečekala
No Vy jste kouzelnice s tím politím to není špatný nápad. Tak ať se Vám daří v dalším vánočním pečení. Táňa





nahlásit

Bobanek
(upraveno)
9. 12. 2007, 14:15
Táni, prosím Vás, dáváte tam kůru z celého pomeranče, nebo jen třeba kávovou lžičku? A ještě to závěrečné potření to je celé vejce - nejen bílek, jako při potírání toho kolečka? Díky Jitka
nahlásit

backa
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:20
@Bobanek
Jituš ,dávám z celého pomeranče kůru.Já dávám ten žloutek a když tak ho trochu zředím mlékem. Táňa
nahlásit