(recept
si oblíbilo 138 návštěvníků)
Mrkvový perkelt - z detoxu Antonie Mačingové
Potřebné ingredience
Já dělám z 1 kg mrkve, perkelt jíme buď jako samostatné jídlo, anebo jako přílohu k masu. Nemám ráda koření, co je v původním receptu od A. Mačingové (rozmarýn a koriandr), tak nahrazuju kari a kurkumou a takhle nám to teda fakt chutná.
Postup přípravy
1 kg mrkve
3 cibule
sojová omáčka - kvalitní, nejlépe Kikkoman
mletý kmín
pepř
sůl
olivový olej
kari, kurkuma
Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej (cca rovnou čajovou lžičku soli), cibuli nakrájenou na půlměsíčky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, kari nebo kurkumu (nebo obojí - já dávám půl napůl po 1 vrchovaté lžičce), pepř, 2-3 lžíce sojové omáčky a smícháme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový táhlý povlak.
I manžel, který nemá dušenou zeleninu rád, si toto jídlo oblíbil.
Dobrou chuť.
3 cibule
sojová omáčka - kvalitní, nejlépe Kikkoman
mletý kmín
pepř
sůl
olivový olej
kari, kurkuma
Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej (cca rovnou čajovou lžičku soli), cibuli nakrájenou na půlměsíčky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, kari nebo kurkumu (nebo obojí - já dávám půl napůl po 1 vrchovaté lžičce), pepř, 2-3 lžíce sojové omáčky a smícháme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový táhlý povlak.
I manžel, který nemá dušenou zeleninu rád, si toto jídlo oblíbil.
Dobrou chuť.
hodně cibule zesklovatět na osoleném oleji
přidáme sojovku a koření - mletý kmín, kari, kurkumu, pepř
podlijeme po chvíli vodou
necháme vyvařit vodu, vytvoří se blátíčko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé