Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 138 návštěvníků)

Mrkvový perkelt - z detoxu Antonie Mačingové

0.0
Mrkvový perkelt - z detoxu Antonie Mačingové

Potřebné ingredience

Já dělám z 1 kg mrkve, perkelt jíme buď jako samostatné jídlo, anebo jako přílohu k masu. Nemám ráda koření, co je v původním receptu od A. Mačingové (rozmarýn a koriandr), tak nahrazuju kari a kurkumou a takhle nám to teda fakt chutná.

Postup přípravy

1 kg mrkve
3 cibule
sojová omáčka - kvalitní, nejlépe Kikkoman
mletý kmín
pepř
sůl
olivový olej
kari, kurkuma

Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej (cca rovnou čajovou lžičku soli), cibuli nakrájenou na půlměsíčky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, kari nebo kurkumu (nebo obojí - já dávám půl napůl po 1 vrchovaté lžičce), pepř, 2-3 lžíce sojové omáčky a smícháme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový táhlý povlak.

I manžel, který nemá dušenou zeleninu rád, si toto jídlo oblíbil.

Dobrou chuť.

hodně cibule zesklovatět na osoleném oleji

přidáme sojovku a koření - mletý kmín, kari, kurkumu, pepř

podlijeme po chvíli vodou

necháme vyvařit vodu, vytvoří se blátíčko

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie