Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 291 návštěvníků)

Šlehačkové kostky

0.0
Šlehačkové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 2 PL kakaa a dovážit polohrubou moukou do 70 g, 70 g cukru moučka. Náplň: 2 Rama cremefine ke šlehání, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 1 vanilkový cukr. Dále: 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak snížíme na nejnižší otáčky a po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny 20 x 30 cm. Do jedné Ramy vmícháme kakao a cukr a ušleháme, natřeme na jeden korpus, uložený na tácu. Vyšleháme druhou Ramu s vanilkovým cukrem a natřeme na kakaovou šlehačku. Druhý díl korpusu polijeme čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé pokrájíme na 12 kostek. Po ztuhnutí čokolády poklademe kostky na šlehačku a moučník dokrojíme.

Poznámka 14.3.2017
Rama cremefine ke šlehání se už nevyrábí. Můžete použít rostlinnou šlehačku v prášku. Pokud použijete smetanu ke šlehání, je třeba ji den předem svařit s kakaem a cukrem, druhý den dobře vychlazenou vyšlehat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Danouš. 24. 2. 2012, 10:41
Jestli mohu poradit, pařížská šlehačka se dá udělat i takto a je poměrně za chvíli: 250 ml smetany na šlehání, 200 g čokolády na vaření. Smetanu zahřejeme a těsně před varem přidáme čokoládu, kterou mícháme již sundanou z "ohně", dokud se nerozpustí. Hodně vychladíme a vyšleháme. Já přidám i ztužovač, ale to je pak fakt hustota. A moc ty gramáže nedodržuji, dám i víc smetany či méně čoko a je pařížská šlehajda taky výborná. :-) :-) :-) :-) :-) A cukr už se nepřidává.
kaktus 24. 2. 2012, 15:36
@Danouš. A jak dlouho pak trvá to chlazení? To by se mi asi nechtělo čekat *-)
spero 24. 2. 2012, 19:56
@kaktus Marti, doporučuje se přes noc, ale já to také někdy dělám, rychle vychladím ve vodě a pak na 2 hodiny do ledničky a jde to pěkně vyšlehat.
Prcek23 18. 2. 2012, 13:38
Božský zákuseček ... je to fantazie (L) (L) (L) Děkuji rodinka i přátele jsou moooc spokojení a já proháním troubu :-D ,-)
spero 18. 2. 2012, 20:54
@Prcek23 Markétko, děkuji za zprávu. (F) (F) (F) (hello)
Madys 16. 2. 2012, 23:50
Luxusní řez (clamp) (clamp) (clamp) dělám na 2 plechy z jednoho bylo málo (Y) (Y) (Y) syn je nadšený a už se mě dnes ptal kdy upeču tu výbornou buchtičku (Y) (Y) (Y) moccccccccc děkuji za recept!!!
spero 18. 2. 2012, 20:54
@Madys Maruško, moc děkuji za tu zprávu. (F) (F) (F) (hello)
violka60 16. 2. 2012, 16:26
Prepáčte, ale neviem čo je to - Rama cremefine???? To je šľahačka 33% a viac, alebo je to nejaké nátierkové maslo. Ďakujem za radu
spero 16. 2. 2012, 17:53
@violka60 Violko, je to rostlinná šlehačka, třeba jako šlehačka v prášku, ta je také rostlinná. Tahle je tekutá v plastové lahvičce. Ale klidně můžete použít i normální živočišnou šlehačku, jen na tu pařížskou musíte uvařit šlehačku s kakaem a cukrem den dopředu a do bílé dát ztužovač šlehačky. To je výhoda rostlinné šlehačky, že se zamíchá kakao i cukr rovnou při šlehání a nepoužívá se ztužovač. Ona už má ty ztužovače všelijaké v sobě a těžko říct, co je vlastně víc škodlivé. ,-) ,-) (hello)
kellystova 11. 2. 2012, 13:58
Pekla jsem je minulý týden a dnes pro velký úspěch zase. (Y) Jsou tááák dobré. 8o| LUXUSNÍ zákusek !!! DOPORUČUJI !!! (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
spero 12. 2. 2012, 19:23
@kellystova (F) (F) (F)Vladěnko, díky. (F) (F) (F) (hello)
TOPOLINO&CA 11. 2. 2012, 13:45
(Y) (Y) (Y) (Y) TAK IVANKO.... DNES MÁME VELKOU RODINNOU OSLAVU, VÁŠ RECEPT JSEM VYTISKLA NAŠÍ MAMCE, ABY TÍMTO ZÁKUSEČKEM PŘISPĚLA NA SPOLEČNÝ STŮL, PŘED CHVÍLÍ JSEM JEJÍ VÝTVOR DÁVALA NA TÁC A OCHUTNALA OKROJKY (JELIKOŽ ONA TO DO KRAJŮ NEDOMÁZLA TAK HEZKY ROVNĚ, ALE MEZI PIŠKOTY JÍ CHYBĚLA ŠLEHAČKA), TAK JSEM DO OPATRNĚ HODNĚ OSTRÝM NOŽEM OKRÁJELA A JSOU (F) L (F) U (F) X (F) U (F) S (F) N (F) Í (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) CHUŤOVĚ OPRAVDU VÝTEČNÉ.... HNED JSEM TY OKROJKY OJEDLA VŠECHNY (NIKOMU JSEM ŽÁDNÉ NENECHALA :-D :-D :-D ) A OPRAVDU SUPER.... DĚKUJI MOC ZA RECEPT... LENKA
spero 12. 2. 2012, 19:22
@TOPOLINO&CA Leničko, děkuji za krásný komentář. :-) :-) :-) :-) (hello)
mirkaberkys 9. 2. 2012, 14:00
Chtěla bych se zeptat, používáte na tyhle řezy nastavitelný ráfek a nebo necháváte na plechu. Někdy se mi to pak nedaří úhledně vylovit z hlubšího plechu. Díky Mirka :-$
spero 9. 2. 2012, 15:01
@mirkaberkys Nepotřebujete ráfek. Dejte spodní korpus na tác a dodělejte to přímo na něm. Pak se nemusí nic lovit z plechu. *-) *-) (hello)
mirkaberkys 9. 2. 2012, 16:46
@spero Nevěděla jsem konzistenci, tak pokud nestéká, tak super. Vyzkouším.
mirkaberkys 10. 2. 2012, 22:40
@mirkaberkys Tak mám hotovo. Šlo to docela dobře, jen se mi zdá, že ten piškot nemám tak nadýchaný nebo vysoký jako vy a to jsem ho pekla na dané velikosti plechu. Jo a jak se poperete s čokoládou, která po zatuhnutí ztvrdne a nejde ukrojit? :-)
spero 10. 2. 2012, 23:33
@mirkaberkys Mirečko, když si důkladně přečtete recept, je to tam napsáno. Nakrájíme ještě před ztuhnutím a klademe kostky na šlehačku, dokrojíme až dolů. Pokud už máte čokoládu ztuhlou, nahřejte nůž, přiložte k čokoládě a nechte vklouznout do polevy, netlačte. Čokoláda se lehce rozpustí, pak dokrojíte.
mirkaberkys 11. 2. 2012, 10:36
@spero Jé, já jsem to blbě napsala. Tohle jsem udělala podle vás. Ale je to pak zajímavé, když ten kousek dám někomu na talíř a vidím, jak s tím zápasí a všechna šlehačka vyběhne. Jinak dnes jsem také ochutnala a je to výborné. Příště ještě zkusím do polevy přidat tu smetanu, jak tu někdo radí a snad ta čokoláda tolik neztvrdne. Jinak díky za vaše rady a recept. Fakt mňamka. :-p (Y)
JanaHovor 10. 2. 2012, 23:13
@mirkaberkys Snad nevadí má reakce, já do čokolády vždy přidám trochu smetany ke šlehání a nejlepší, je nechat pak řez chvíli vytažený v kuchyni - díky té smetaně a troše tepla to jde jak po másle (Y)
mirkaberkys 11. 2. 2012, 10:38
@JanaHovor Děkuji zkusím. A někde jsem i četla že přidávají zakysanou smetanu. :-$
JanaHovor 11. 2. 2012, 11:10
@mirkaberkys Se zakyskou to je už více jak čokoládový krém - je to vynikající, ale k tomuto receptu bych to nevolila
petrušak 9. 2. 2012, 8:05
musela jsem dělat znovu a znovu to bylo hned pryč budu muset dělat dvojitou davku je to vynikajici (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 9. 2. 2012, 15:06
@petrušak (F) (F)Peti, díky za zprávu. (F) (F) (hello)
Michaela_ (upraveno) 7. 2. 2012, 22:42
jezisi to je chvaly, vypada to skvele...ze bych udelala na vikend?..ne... az na pristi, ted nebude dite doma a ja bych to snedla sama ,-)
Akaracha 6. 2. 2012, 17:48
vypadá to užastně taky to o víkendu zkusím (Y) (child6) (lyzar)
spero 6. 2. 2012, 18:14
@Akaracha (F) (F) (F)Díky. Tak ať chutná. (hello)
Nadik71 4. 2. 2012, 11:12
(Y)mám upečeno už se chladí díky za receptík (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) ,-) (hello) (hello) (hello) (hello) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
spero 4. 2. 2012, 15:53
@Nadik71 Naděnko, rádo se stalo. Tak ať vám chutná. (F) (F) (F) (hello)
katusenka 3. 2. 2012, 16:04
Dobrý den,Ivo,dnes jsem upekla,nechala ztuhnout v ledničce,manžel přišel před 10minutami z práce,řezy okamžitě našel a zbylo jich po jeho útoku 5 kousků!Jsou výborné,děkuji za receptík!!!!
spero 3. 2. 2012, 18:08
@katusenka Tak to byl teda pořádný útok. :-D :-D :-D :-D Díky za zprávu. (F) (F)
kaktus 2. 2. 2012, 9:36
Taky jsem si receptík vytiskla a určitě vyzkouším :-) Jen ještě dotaz, mouka se vmíchává už jen vařečkou nebo zašlehává šlehačem? A šlo by to udělat i ze šlehačky nebo musí být ta Rama cremefine? *-)
spero 2. 2. 2012, 17:25
@kaktus Marti, vmíchává se ručně. Ze smetany na šlehání 33 % by to šlo, ale tu pařížskou byste si musela uvařit den předem a do bílé dát ztužovač šlehačky. (hello)
Pavlínaaa 2. 2. 2012, 9:09
Ivanko, šlehačka bude opravdu takhle tuhá?? Žádný ztužovač, nic takového?? Zítra se na to vrhnu, vypadají nááádherně (Y) (Y) (Y)
spero 2. 2. 2012, 17:31
@Pavlínaaa Pavli, do rostlinné šlehačky se ztužovač nikdy nedává. Opravdu je to pevné a nerozteče se. (hello)
Michaela_ 7. 2. 2012, 22:27
@spero proc se nikdy nedava do rostlinne ztuzovac? *-)
spero 8. 2. 2012, 22:38
@Michaela_ Protože už obsahuje zahušťovadla a stabilizátory (Gumu guar, karubin a karagenan).
Dada34 1. 2. 2012, 22:42
(Y) (Y) (Y)
spero 2. 2. 2012, 17:32
@Dada34 (F) (F) (F)
Leitz 1. 2. 2012, 21:15
Mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 2. 2. 2012, 17:32
@Leitz (F) (F) (F)
nynuna 1. 2. 2012, 19:37
To je nádhera, musím vyzkoušet, jste šikulka (Y)
spero 1. 2. 2012, 20:55
@nynuna Měla jsem to nazvat: Úplně jednoduché šlehačkové kostky, žádná věda, hravě zvládne každý. :-D :-D :-D (L)
Janyse 31. 1. 2012, 20:04
(Y) (Y) (Y) (Y) krásné, určitě vyzkouším |:o) |:o)
spero 31. 1. 2012, 20:14
@Janyse Tak si pochutnejte. (zajic) (zajic) (hello)
BABI 30. 1. 2012, 22:24
Nádhera Ivi, postupně dělám všechny Vaše skvělé moučníky, nejen, že jsou krásné, ale i výborné, šlehačka dnes nakoupena o víkendu vyzkouším, už se moc těším , děkuji (F) (F) (F)
spero 31. 1. 2012, 19:45
@BABI Alenko, moc Vám děkuji za pochvalu. (F) (F)Tak ať si pochutnáte. (zajic) (hello)
gonzar 30. 1. 2012, 16:30
Jééé Ivuš, to je nádhera a překrásně úhledné. V tom jsi (*) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
spero 30. 1. 2012, 17:27
@gonzar Alenko, Ty jsi (child1) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie