Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KŘEPELKY NA PÓRKU A HOUBÁCH

0.0
KŘEPELKY NA PÓRKU A HOUBÁCH

Potřebné ingredience

4 křepelky, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 pór, 1 stroužek česneku - může být i víc, 1-2 hrsti sušených hub - namočit, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 2/3 hrnku kuřecího vývaru, smetana

Postup přípravy

Koupili jsme v Lidlu křepelky a tak jsem se začla pídit po nějakém dobrém receptu. Většina jich je s vínem, ale nám s manželem moc maso připravované na víně nechutná, tak jsem si nakonec vytvořila recept svůj a mohu říct, že všem moc chutnalo.
Křepelky necháme rozmrazit, vyčistíme od zbytků peří, opláchneme a osušíme. My vaříme v Zepteru, takže do rozpáleného hrnce nahážeme křepelky a nasucho zprudka ze všech stran osmahneme. Pokud nemáme Zepter, osmahneme je zprudka na másle.
Zapneme troubu na cca 200°C. V pekáčku rozpustíme 2 lžíce másla, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli pórek na kolečka a po ovadnutí nakrájený česnek nadrobno. Okořeníme oreganem a pepřem, přidáme houby a necháme projít varem. Naskládáme na směs křepelky, podlijeme polovinou vývaru, přikryjeme a dáme péct na 30 min. Přibližně v polovině podlijeme zbytkem vývaru a před koncem odkryjeme víko a doděláme bez něj.
Pokud máte titanový hrncec s víkem jako já, pak jej použijeme místo pekáčku a místo trouby jej jen na sporáku přikryjeme poklicí. 10 min. před koncem položíme na obsah pod víko alobal.
Po upečení vyndáme křepelky, a do výpeku vmícháme smetanu - já měla jen zbytek šlehačky, ale myslím, že s klasickou jednou smetanou na vaření by to bylo optimální.
Podáváme např. s uvařenou rýží basmati.
Dobrou chuť :o)

Křepelky očištěné, omyté a osušené, připravené na všechno :o)

Návrh na servírování - s rýží basmati - famózní...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie