Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience
Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.
Postup přípravy
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































































