(recept
si oblíbilo 592 návštěvníků)
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience
Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.
Postup přípravy
Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
11. 3. 2015, 10:33



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2015, 17:02
@srneckova

nahlásit
malmar
(upraveno)
9. 3. 2015, 21:03



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2015, 17:02
@malmar

nahlásit
KattyV
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:30
Ten vypadá krásně.
Vyzkouším.


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:31
@KattyV
Katko, věřím, že bude chutnat!

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 2. 2015, 12:26

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:18
@laskonka333

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 2. 2015, 17:45



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
21. 2. 2015, 11:56
@P.A.V.L.A

nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
14. 2. 2015, 15:40

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 2. 2015, 17:18
@Vlr.Buckova

nahlásit

Podpora MMB
(upraveno)
10. 2. 2015, 13:50
Opravdu výborný a jednoduchý recept, peču dnes již podruhé, tak snad se povede, jako ten první


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 2. 2015, 11:37
@Podpora MMB
Eliško, tak doufám, že i druhá várka měla úspěch.
Díky za vyzkoušení a ať chutná dál!


nahlásit

Podpora MMB
(upraveno)
18. 2. 2015, 17:28
@Vanusak
Já myslím, že ano, pekla jsem na poradu MMB
, právě peču již třetí várku, poručila si maminka zítra na oslavu


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 2. 2015, 17:18
@Podpora MMB
Jo tak to jooo, to je honorace...
Jsem opravdu ráda, že chutná.




nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 8. 2014, 0:09



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
9. 8. 2014, 23:08
@P.A.V.L.A

nahlásit
verkou
(upraveno)
17. 5. 2014, 14:02
vyzkoušeno a super

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2014, 21:37
@verkou
Děkuji za vyzkoušení.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 4. 2014, 15:36



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
28. 4. 2014, 6:33
@P.A.V.L.A

nahlásit

cdka
(upraveno)
11. 4. 2014, 10:50


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 4. 2014, 15:44
@cdka
Inko, tak snad se podařilo a chutnalo všem. Mějte se.

nahlásit

cdka
(upraveno)
25. 4. 2014, 14:38
@Vanusak
Ivi,byl výborný,posílám recept dál kamarádkám


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
26. 4. 2014, 15:08
@cdka
Inko, tak to jsem moc ráda, že zachutnal všem.

nahlásit

Zdenula3
(upraveno)
17. 5. 2014, 15:07
@Vanusak
Ivo,máte tam celé vejce nebo jen žloutky?Děkuji

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2014, 21:36
@Zdenula3
Zdeni, celá vejce.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
19. 4. 2014, 19:43
@cdka
.
nahlásit

anilvap2
(upraveno)
9. 4. 2014, 20:08
Hezký večer, nezkoušela jste dát nahoru ještě ovoce s želatinou? Myslíte, že se to nezmáčkne? Děkuji.
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
16. 4. 2014, 17:18
@anilvap2
Pavlino, rekla bych, ze nezmackne, je to pevne po upeceni.

nahlásit

dufíci
(upraveno)
4. 4. 2014, 7:38
Dobrý den, mohu na korpus použít linecké, které se mi nepovedlo? Myslím, konkrétně kytičky, co se mi rozpadají a nedrží tvar
Nebo je namíchat se sušenkama? Děkuji


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
5. 4. 2014, 9:31
@dufíci
Ivano, určo by to šlo, maximálně se ten spodek bude trochu drolit, ale jde o to, aby se to aspoň trošku proleželo a pak to bude určitě ok. Každý dává na korpus, co najde, tak proč ne linecké. Ať se povede.

nahlásit

analeh
(upraveno)
7. 8. 2014, 16:00
@Vanusak
Ivi prosím Vás té Lučiny kolik mám tu jednu krabičku má 200g ,tak nevím jestli je myšleno 2 balení 100g nebo 2 balení 200g? děkuji Helča
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
8. 8. 2014, 21:22
@analeh
Píšu to i v receptu a na fotce je to vidět - to větší rodinné balení 200g, 2 krabičky.
nahlásit
famfulka
(upraveno)
2. 4. 2014, 12:08

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
5. 4. 2014, 9:32
@famfulka

nahlásit
babkamt
(upraveno)
20. 3. 2014, 13:03




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
21. 3. 2014, 16:37
@babkamt

nahlásit

hercz
(upraveno)
17. 3. 2014, 19:15
Mam dotaz, peče se to na horkovzudšno? A můžu ho připravit den předem?
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
18. 3. 2014, 0:01
@hercz
Hanko, já peču klasicky, ale myslím, že na horkovzduch taky nebude problém. Den předem klidně, je to stejné jako tvarohový koláč. Možná je druhý den ještě lepší, proleželejší. Teda, když zbyde...

nahlásit

hercz
(upraveno)
20. 3. 2014, 11:46
@Vanusak
Moc děkuji za odpověď. Zrovna to jdu zkoušet. Dneska na zkoušku v nedělu na malou oslavu. Moc děkuju. Pak písnu, jak se podařil.
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
23. 3. 2014, 21:19
@hercz
Určitě to dopadlo na jedničku.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
17. 3. 2014, 18:12



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 3. 2014, 23:59
@P.A.V.L.A

nahlásit

blanor
(upraveno)
17. 3. 2014, 14:16
ňam to vypadá skvěle
určitě brzy vyzkouším



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 3. 2014, 23:59
@blanor
Blanko, určitě bude chutnat,

nahlásit
babkamt
(upraveno)
16. 3. 2014, 19:53
To musí byť dobréééé.



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 3. 2014, 23:59
@babkamt
Mirko, je, tak vyzkoušejte.

nahlásit
lenčapa
(upraveno)
15. 3. 2014, 10:39
Výborný koláč, dělala jsem dneska už potřetí a vždy měl úspěch

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
16. 3. 2014, 19:13
@lenčapa
Lenko, to me tesi, ze ma takovy uspech a ze chutna. Diky.

nahlásit