(recept
si oblíbilo 592 návštěvníků)
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience
Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.
Postup přípravy
Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

precisa
(upraveno)
22. 4. 2012, 21:27
Vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším.
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 22:16
@precisa
Ireno, určitě si šmáknete!

nahlásit

novackova
(upraveno)
22. 4. 2012, 20:51




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 20:52
@novackova
Díky, Dášo, vyzkoušejte.

nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:40
Sliny mi tečou po bradě
to mi děláte schválně




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 20:02
@Česťa kuba
Ani, tak si taky udlejte radost, je to hned, jenom vyšlehat, nalít, upéct a je to.

nahlásit

PaffčaP
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:31
Tak na ten mám aktuálně chuť


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:40
@PaffčaP
Pavlo, už ho tu moc nezbylo, budete muset upéct sama...


nahlásit

PaffčaP
(upraveno)
22. 4. 2012, 20:47
@Vanusak
To budu, protože mě fak navnadil

nahlásit

žingi
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:18
už jsem tu chtěla hledat recept,ale nevěděla jsem jak se to píše,děkuji,už ho mám u sebe a někdy zkusím


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:39
@žingi
Jani, to jsem ráda, že jsem kápla do noty. Vyzkoušejte, je to hned.

nahlásit

Pami
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:17
Tak ten vyzkouším.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:39
@Pami
Pavlo, je jednoduchý a je to rychlovka, určitě zkuste.

nahlásit

Baika
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:13
To musí být dobrota.Určitě vyzkouším.




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2012, 19:38
@Baika
Báro, my už máme skoro celý pryč. Ve 4 lidech je to hned...

nahlásit