Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 146 návštěvníků)

Moučník s tvarohem, mákem a povidly - rychlý, vláčný, výborný

0.0
Moučník s tvarohem, mákem a povidly - rychlý, vláčný, výborný

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka POVIDLA - asi půl hrnku MÁK – použila jsem 1 krabičku hotové náplně (do směsi stačí jen přidat mléko)

Postup přípravy

Neměla jsem čas ani chuť péct klasické koláčky, tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky na rychlý moučník. Sice nebyl z kynutého těsta, ale moc nám chutnal.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 13. 11. 2012, 20:35
:-o :-o :-o :-oasi by jste to měla nazvat jinak,nebo dost valachů naštvete ,-)tohle ani trochu nevypadá jako frgál ani fotka ani recept,jinak buchta musí být dobrá
Halmat 13. 11. 2012, 21:22
@žingi (mamca)tak jsem název trochu upravila-že je to moučník [A]snad žádné Valachy nenaštvu (jidlo)to fakt nechci!!!!! :-$ (zip) (hello)
žingi 13. 11. 2012, 21:40
@Halmat ,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)výborně,takto už nás nenazlobíte (L) ,-) ,-) ,-)
Halmat 13. 11. 2012, 21:42
@žingi (L) (L)to mi spadl kááááámen ze srdce (L) (L)
žingi 13. 11. 2012, 21:43
@Halmat |:o) |:o) |:o) |:o) (Y)ale ozvat jsem se musela ,-) (pirko) (zajic) (zajic) (zajic)
agar 13. 11. 2012, 22:20
@žingi tak musí se hájit čest pravým frgálům ,-) ,-)
Halmat 13. 11. 2012, 22:19
@žingi (smich) (pusa)je mi to jasný! :-p (H) (pst) (hello)
komarka 13. 11. 2012, 21:26
@Halmat Frgál je jen jeden, to je jasné :-$! My valaši nejsme netýkavky, buchta je určitě výborná (Y)
Ilonáček 14. 11. 2012, 12:06
@komarka A já si zakoupila hrníčkový kalendář na rok 2013, kde je také recept na frgálovou buchtu a skoro vypadá jako tahle. Jsem zvědavá, jak budete řešit tento problém a věřte , že kalendář nevrátím. :-) :-) :-) :-) :-) Zdravím
žingi 13. 11. 2012, 21:42
@komarka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)taky si myslím,že je to dobrota (zajic)
Halmat 13. 11. 2012, 21:31
@komarka Tak mi tu všechny odpusťte [A]vím, že to myslíte dobře :-$tak jsem moučník přejmenovala :-)nechci prudit (L)teď už je to snad ok (child1) (jidlo) (mamca) (hello)
komarka 13. 11. 2012, 21:33
@Halmat Ale to jste klidně mohla nechat, napsala jste to do uvozovek ,-). Bývají tu daleko horší věci k vidění. Zase jeden dobrý recept k mání. (F)
Halmat 13. 11. 2012, 21:36
@komarka ,-)Já se těch reakcí trochu lekla (H)Díky (F) Je vážně výborný a hned hotový a hodně hodně vláčný (Y)tak zkuste (L)
vokrij 13. 11. 2012, 20:33
Určitě vyzkoučim
Halmat 14. 11. 2012, 14:20
@vokrij (L) (Y) (clamp)
julie4 13. 11. 2012, 18:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Určitě vyzkouším, vypadá dobře.
Halmat 13. 11. 2012, 22:23
@julie4 (L) (L) (L) (L) (L)díky, zkuste a dejte vědět! (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie