(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Maďarská kuchyně - Grenadýrský pochod aneb fleky s bramborama
Potřebné ingredience
brambory, těstoviny, cibule, paprika (opravdu se vyplatí koupit si sypanou papriku té lepší kvality), olej (nejlépe slunečnicový, ale může být i olivový), sůl
Postup přípravy
Velmi jednoduché a rychlé jídlo, které sice vypadá zvláštně, ale je velmi chutné. Jedná se o maďarský recept. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. V jiném hrnci ve slané vodě se lžící oleje uvaříme dle návodu jakékoli těstoviny. Než se vše uvaří, orestujeme na oleji nadrobno posekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, vmícháme do ní lžíci kvalitní sypké papriky, zamícháme a hned odstavíme z plotny, aby paprika nezhořkla. Uvařené brambory šťouchadlem rozmačkáme nahrubo (aby tam zůstaly kousky), přimícháme orestovanou cibuli s paprikou, promícháme a přidáme těstoviny a opět promícháme. Jídlo je hotové. Vhodné je jíst ho s kyselou okurkou, čalamádou, červenou řepou nebo s kompotem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé