(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
"ĎÁBLOVO ŽRÁDLO" - moučník pro ty, co by šli kvůli čokoládě až do pekla.. :o)
Potřebné ingredience
Originání anglický název je DEVIL´S FOOD. Důkaz toho, že americká kuchyně nejsou jenom hnusné hamburgery, ale i fantastické moučníky! 125g másla (Hera) + 250g cukru + 50g kakaa + 2 vejce + 1,5dl vody ušlehat do "krému" (pravděpodobně se srazí, ale to vůbec nevadí). Nakonec pomalu přidat 175g polohrubé mouky s 1/2 lžičkou sody a 1/2 lžičkou prášku do pečiva.
Postup přípravy
Nalít do vymazané kulaté formy (průměr 20-25 cm). Péct asi 50 minut ve středně teplé (předehřáté troubě).
Důležitá je poleva - na obrázků už je vystydlá, ale stále se krásně leskne (pozor - zůstává lepkavá).
Nejlépe v něčem teflonovém na slabém plameni rozpustit 50g másla a 8 lžic mléka nebo smetany.
Přidat 2 lžíce kakaa a 250g cukru moučky.
Míchat, dokud se cukr nerozpustí a horkou nalít na moučník - já ho ještě předtím propíchám špejlí jako cedník - poleva krásně zateče dovnitř.
Podávat trochu vychlazené, nejlépe aspoň 4 hodiny po upečení. Ale to se nedá vydržet!!!
Důležitá je poleva - na obrázků už je vystydlá, ale stále se krásně leskne (pozor - zůstává lepkavá).
Nejlépe v něčem teflonovém na slabém plameni rozpustit 50g másla a 8 lžic mléka nebo smetany.
Přidat 2 lžíce kakaa a 250g cukru moučky.
Míchat, dokud se cukr nerozpustí a horkou nalít na moučník - já ho ještě předtím propíchám špejlí jako cedník - poleva krásně zateče dovnitř.
Podávat trochu vychlazené, nejlépe aspoň 4 hodiny po upečení. Ale to se nedá vydržet!!!
- příprava polevy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
monky3
(upraveno)
22. 2. 2008, 20:12
prosím chci se zeptat do těsta přijde jaký cukr???krystal??? a do polevy asi moučka že?? díky
alimama
(upraveno)
22. 2. 2008, 21:35
@monky3
Do těsta i do polevy přijde krupice, ale my včelaři máme zásoby moučky, tak ji strkám všude..
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 19:00
Tak sem ho udelala a nemam polevu tak hladkou sem nesika
alimama
(upraveno)
22. 2. 2008, 20:01
@lienka26
Nebojte, dyť se to žežere i tak
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 20:21
@alimama
a ta poleva se mi nelepi a hned ztuhla
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:42
Parada musim zkusit jen mam otazecku scim pichate do dortu
monky3
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:43
@lienka26
no tím čím myslíš ty tak asi ne
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:43
@monky3
sem prehlidla tu spejli
alimama
(upraveno)
22. 2. 2008, 14:58
@lienka26
Vy můžete klidně prostředníčkem . (A až si zase změníte ikonku, tak čím chcete..)
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 16:02
@alimama
alimama
(upraveno)
22. 2. 2008, 17:35
@lienka26
No - a už je to tady.. Bulimie???
lienka26
(upraveno)
22. 2. 2008, 18:33
@alimama
Uz se pece se tesim
3kočičáci
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:41
P.S. fotečka rozkrojeného by nebyla???? Ať mám večer o čem snít
alimama
(upraveno)
23. 2. 2008, 10:17
@3kočičáci
Rozkrojený jse zapomněla vyfotit, příště.. Holt budete muset snít o panu manželovi, no..
3kočičáci
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:40
tééééda to zní dobře... ale na mne trochu složitě
alimama
(upraveno)
23. 2. 2008, 10:15
@3kočičáci
Na mě taky - jak jsou na pečení zapotřebí dvě mísy, jdu vždycky od toho.. Ale toto opravdu stojí zato, tak se občas přemůžu
Diggy
(upraveno)
21. 2. 2008, 23:26
No to je mi pěkná zrada,právě jsem se cpala v kuchyni nutelou , vrátím se a vidím takový úžasný dortík. Určitě ho o příštím víkendu vyzkouším.Díky za inspiraci.
alimama
(upraveno)
22. 2. 2008, 18:14
@Diggy
To není zrada, to je osud! Dejte pak vědět, jestli chutnalo
dash
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:32
@Diggy
No Danuško, taky chodím na NUTELU pak se divím z čeho tloustnu. Vypadá ten recept moc dobře, taky se mi líbí a nezdá se být složitý. Taky bych šla kvůli čokoládě do pekla. Zdravím příznivce čokolády Lída