Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek

0.0
Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek

Potřebné ingredience

Na těsto: 500 g hladké mouky, 145 g tuku (např. Hera), 125 g cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, citronovou kůru, lžičku vanilkového cukru, sůl
Náplň: 1 kg očištěné rebarbory, 250 g cukru, 1 pudink (vanilkový nebo mandlový), 2-3 lžíce zakysané smetany, 50 g jemného tuku (cca vrchovatá lžíce - např Perla), 3 vejce

Postup přípravy

Rebarboru nakrájet na kousky, zaprášit cukrem a nechat stát, až pustí šťávu .. dále viz. fotopostup níže + co v receptu nebylo.. těsto se vyvaluje, stačí přibližně na menší plech, já dělala z poloviční dávky do koláčové formy. Rebarboru nejprve spařte, bude měkčí a pustí více šťávy.

Všechny přísady na těsto zpracuji nejprve v robotu a dopracuji ručně. Těsto se nelepí není třebas při vyválení podsypávat - velmi dobře zpracovatelné. Formu nejprve vymažte, pak vyložte vyváleným těstem.

Šťávu z rebarbory slijte a doplňte vodou na 3/8 litru. Pudink a smetanu nalijte do šťávy a přiveďte k varu. Jakmile se začně tvořit pudink odstavte a do horkého pudinku vmíchejte tuk(Perla) a vejce (nejlépe metličkou).

Na těsto ve formě rozložte rebarboru - já polovinu rozsekala v robotu.

Přes rebarboru nalijte směs z pudinku a dejte péci na cca 30 minut na 170 stupňů

Upečeno, ještě poprášit moučkovým cukrem a dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie