(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Domácí čokoládové lanýže podle Delia Smith:

Potřebné ingredience
150g té nejlepší čokolády na vaření,
150ml husté a tučné smetany ke šlehání,
25g másla,
2 polévkové lžíce rumu nebo brandy,
1 polévková lžíce řeckého jogurtu.
Postup přípravy
Pro cca 36ks.
Čokoládu rozlámejte na čtverečky a vložte do mixéru (sekacího). Rozmixujte ji až je granulovaná. Nyní vložte smetanu, máslo a rum (brandy) do malého hrnce a rozpusťte nad párou. Poté, zapněte opět mixér, rozpuštěnou směs nalejte do čokolády a mixujte dokud nemáte hladkou směs. Přidejte jogurt a opět rozmixujte. Směs, která je v tuto chvíli velice tekutá, vložte do misky. Jakmile směs vychladne, zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice přes noc. Nebojte se, ztuhne to!
Další den ze směsi vytvarujte kuličky (nelépe lžící, pokud nechcete mít čokoládové prsty ;-) ) a obalujte v kakau, rozmixovaných vlašských ořechách nebo rozsekaných mandlích. Vkládejte do papírových košíčků.
Čokoládu rozlámejte na čtverečky a vložte do mixéru (sekacího). Rozmixujte ji až je granulovaná. Nyní vložte smetanu, máslo a rum (brandy) do malého hrnce a rozpusťte nad párou. Poté, zapněte opět mixér, rozpuštěnou směs nalejte do čokolády a mixujte dokud nemáte hladkou směs. Přidejte jogurt a opět rozmixujte. Směs, která je v tuto chvíli velice tekutá, vložte do misky. Jakmile směs vychladne, zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice přes noc. Nebojte se, ztuhne to!
Další den ze směsi vytvarujte kuličky (nelépe lžící, pokud nechcete mít čokoládové prsty ;-) ) a obalujte v kakau, rozmixovaných vlašských ořechách nebo rozsekaných mandlích. Vkládejte do papírových košíčků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciana de chile
(upraveno)
23. 11. 2009, 14:50



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
8. 7. 2009, 22:42





nahlásit
mariev
(upraveno)
30. 6. 2009, 14:27
to musí být dobrota



nahlásit