Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Domácí čokoláda

0.0
Domácí čokoláda

Potřebné ingredience

60g kakaového másla, 30g nepraženého kakaového prášku, asi 10g přírodního sladidla

Postup přípravy

Ve vodní lázni nebo nad parou rozehřejeme kakaové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme kakao se sladidlem, metličkou chvíli prošleháváme, aby vznikla hladká hmota. Misku vrátíme do vodní lázně a čokoládu zahřejeme na 45-50°C (u raw na 42°C), pak ji za stálého míchání zchladíme na 27°C (přelijeme do chladné mísy ponořené do studené vody nebo na mramorovou desku a stěrkou vytváříme tenké vrstvy na desce nebo na stěnách mísy, tím ji chladíme). Následně čokoládu opět zahřejeme na 33-35°C a nalijeme do formy. Necháme ztuhnout. Při použití kokosového cukru není čokoláda úplně hladká, ale křupou v ní drobné sladké krystalky. Pro zcela hladkou strukturu je nejlepší použít některé tekuté sladidlo (javorový, agávový,...sirup)

...

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie