Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE

0.0
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE

Potřebné ingredience

Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).

Postup přípravy

Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou. Podlijeme trochou vody, osolíme a krátce povaříme.

Postup-masové kuličky:
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a solí, přidáme ostatní suroviny, včetně houskových kostiček máčených v mléku. Dobře promícháme a vytvoříme kuličky, které na mírném plameni uvaříme v připravené rajčatové šťávě. Běhen varu se dolitá voda vypaří a rajčatová šťáva zhoustne v omáčku. Před koncem varu do ní vhodíme pár lístků bazalky.

Postup-těsto na nudle: Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme nudlové těsto a necháme 30 minut odpočinout. Pak ho vyválíme, trochu prosypeme moukou a necháme aspoň 10 minut prosušit. Nakrájíme potřebnou šířku (nudle typu pappardelle se pohybují v šířce asi od 1,3 do 3 cm) a vaříme tzv. „na skus“ (al dente) zhruba 7 minut-je třeba hlídat, čas se nedá přesně určit. V sítku necháme odkapat, pak je prokápneme malinko olejem a promícháme.

Dokončení:
Ještě na teplé těstoviny, které jsme naservírovali do hlubokých talířů, navršíme horké masové kuličky i s hustou pikantní omáčkou. Dobré pochutnání.

Dovětek: Názvy italských, velmi oblíbených těstovinových dlouhých nudlí, se obvykle odvíjí především od jejich šířky, která je zřejmě zásadní – Taglioni, Fettuccine, Pappardelle, Tagliatelle…Veškerých těstovin, které právě Italové dovedli až k dokonalosti, se prý čítá na 300 druhů a jsou proslulé po celém světě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dan.ka 7. 11. 2016, 21:42
Proč je to tu pořád dokola? To tu máte nějaký italský mejdan,nebo co? Pořád pleskají pazourkama jedny a ty samé.Nebolí vás packy? Jděte se realizovat chvíli taky někam jinam ,-)
MíšaC 8. 11. 2016, 7:37
@Dan.ka A nejvíc pleská sama autorka (zip)
Evula.U 8. 11. 2016, 7:31
@Dan.ka Pani Dano, pleskala bych rada i Vam, ale nemam cemu, nevidim zadny recept ,-)
Svallinova 12. 10. 2016, 20:18
(clamp) (clamp)
Evula.U 13. 10. 2016, 14:36
@Svallinova (Y) (Y)
Smemonkova 11. 10. 2016, 8:47
(clamp) (clamp)
Evula.U 12. 10. 2016, 15:25
@Smemonkova (Y) (Y)
laskonka333 9. 10. 2016, 10:56
(Y)
Evula.U 11. 10. 2016, 22:23
@laskonka333 (Y)
yarkal 12. 10. 2016, 7:54
@Evula.U Zajímavý recept a pěkně vyfocený-vyzkouším, mám ráda těstoviny s čímkoliv. (Y) (Y)
Evula.U 10. 10. 2016, 0:13
@laskonka333 (L) (F)
yarkal 5. 11. 2016, 12:40
@Evula.U (Y) (Y)
Evula.U 7. 11. 2016, 21:20
@yarkal (Y) (Y) (L)
Simonkova74 7. 10. 2016, 21:23
(clamp) (clamp)
Evula.U 29. 10. 2016, 19:15
@Simonkova74 (clamp) (clamp)
novackova 7. 10. 2016, 17:42
(Y) (Y) (Y) (F)
Evula.U 27. 10. 2016, 23:23
@novackova (F) (L) (F)
yarkal 7. 10. 2016, 16:29
(clamp) (clamp) (clamp)
Evula.U 2. 11. 2016, 19:33
@yarkal (clamp) (clamp) (clamp)
Andrea77777 6. 10. 2016, 22:41
(clamp)
Evula.U 31. 10. 2016, 0:15
@Andrea77777 (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie