Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Masové kuličky s kysaným zelím-levné+rychlé=syté

0.0
Masové kuličky s kysaným zelím-levné+rychlé=syté

Potřebné ingredience

500g mletého mäsa, ryža, vajíčko, cibuľa, 1kg kyslej kapusty(kysané zelí), príloha-najlepšie knedľa

Postup přípravy

Z mäsa, predvarenej ryže a vajíčka vytvoríme zmes a urobíme guľky. Do hrnca dáme kyslú kapustu, ak je moc kyslá, tak premyjeme a ak je moc dlhá, tak nakrájame na menšie časti, pridáme pokrájanú cibuľu a zalejeme asi tak jednou šálkou vody , keď začne vrieť pridáme guľky a varíme asi trištvrte hodinku na miernom ohni. Potom hotové guľky povyberáme a kapustu trochu zahustíme . Do pol šálky dať rovnú lyžicu hl.múky , zmiešať, vliať do kapusty a nechať prejsť varom. Guľky vrátime späť a opatrne premiešame. Hotovo. Podávame s knedľou alebo bielym pečivom.

Najprv si predvaríme ryžu, ale robila som to už aj so surovou nepredvarenou, ale chvíľu povarená jedna šálka ryže s jednou šálkou vody je lepšia. Kapustu dáme do kastróla a zalejeme vodou, tak aby bola kapusta zaliata.
Na kilo kyslej kapusty nám stačí pol kila masa, ja si vždy narobím guľky aj do mrazáku a potom mám ešte buď do plnenej papriky alebo do ďalšej kapusty nabudúce:o)takže ja som mala kilo mäsa a 1 šálku ryže som varila asi 5-10 minút s jednou šálkou vody (nechať trochu vychladnúť)+ som dala dve vajíčka. Tieto guľky robievam od oka, kto chce mať mäsovejšie, dá ryže menej a naopak. Môžte prikoreniť a prisoliť trošku:o)
na obrazku gulky pripravené, ostatne šli do mrazáku.

Ked kapusta vrie( zelí vaŕící), pridáme pokrájanú cibuľu (kto nemá, alebo nechce nemusí) a pridáme guľky

uverené

guličky povyberať z kastróla

zelí zahustiť

nechať prejsť varom a pomiešať

vrátiť guľky naspäť a opatrne zamiešať

a podávať...my to mávame hlavne v zimnom období pravidelne...dobrú chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monika84 18. 3. 2009, 17:33
(hello) Luci, Tak dnes jsem toto uvařila (F) a bylo to výborné |:o) |:o) |:o) a to nám jen tak něco nechutná (smich). Jen doporučuji (Y) rychlé (Y)levné (Y)syté (Y). Dělala jsem to s noky :-) Zdravíme (L) (hello) (hello) (hello)
pištíček 19. 3. 2009, 20:55
@monika84 Milá Monika (F) (F) (F)tak veľmi sa teším že chutilo (radost) (radost) (radost)to je super správička (Y)ďakujem za krásny komentárik (L) (L) (L) (L) (L)
marcela54 22. 2. 2009, 13:17
Ahojky Luci,tak jsem dneska dělala gulky a musím ,říct že vzhledově moc nevypada toto jídlo ,ale je to fakt dobré (clamp) (Y) |:o),moc mě to chutnalo,určitě udělám zas!!!!!!!!! |:o) (B) ještě jsem přidala malinko pepře do masíčka a do zelíčka po zavaření jsem přidala kousek másla a cukr. :-)) zdravím z Krkonoš marcela :-$ (zima) (koule) (snehulak)
pištíček 23. 2. 2009, 14:24
@marcela54 Marcelka, ďakujem za skvelú správu |:o)veľmi sa teším, že chutilo, my to máme veľmi radi a pravda je, že to až tak dobre nevypadá (smich)ale hlavne že chutí (pl)ďakujem za pozdrav a ja zdravím zo zasneženej Bratislavy (čo je tu málokedy) (snehulak)vy tam musíte mať nádherne (koule) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie