(recept
si oblíbilo 205 návštěvníků)
Marlenka jednoduchá,výborná
Potřebné ingredience
Těsto:250g másla,300g krystal.cukru,400g hladké mouky,3 polévkové lžice medu,2 čajové lžičky sody,100 ml mléka,3vejce....Krém:500ml mléka,2 polévkové lžice kryst.cukru,6,polévkových lžic dětské krupice,200g másla,1 salko.....Posyp:100g ořechů,zbytky těsta
Postup přípravy
Výroba těsta:Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím si v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme. Vypneme sporák. Do nevřelé, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce.Rozdělíme si těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečicím papíru, 8 minut, trouba na 200 stupňů.....Krém:Z mléka,cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a salko.Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, aby jsme je měli stejne velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme na drobno. První plát pokapeme rumem (já použila rumové aroma smíchané s vodou). Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát, a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy.Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne, ale my si zobneme hned :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mxandrea
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:59
Dobry den prosim vas to salko se ma uvarit nebo tam dat jen tak delala jsem hodne takovych kremu ale vzdy se salko varilo za odpoved dekuji
s0fly
(upraveno)
31. 3. 2013, 12:10
@mxandrea
taky jsem dělala mnoho medovníků s vařeným salkem, ale v tomto receptu se salko opravdu nevaří přímo z plechovky
00011
(upraveno)
28. 3. 2013, 11:41
Děkuji Káji a to salko bez vaření ? moc děkuji
s0fly
(upraveno)
31. 3. 2013, 12:09
@00011
ano, bez vaření
00011
(upraveno)
27. 3. 2013, 18:18
Ahoj Lidu, taky koukám na receptík a přemýšlím jak to těsto, jestli lít nebo vyválet. Prosím Káju o radu. děkuji
s0fly
(upraveno)
28. 3. 2013, 10:55
@00011
Těsto má po uvaření konzistenci jako třeba karamel. Je takové lehce tekuté, taková patlanice Takže rozdělit na 3 díly, a dát doprostřed pečícího papíru a nějakou špachtličkou to rozetřít po plechu
lidare
(upraveno)
27. 3. 2013, 18:06
Vypadá pěkně,jen nevím jest-li se to natírá na plech,nebo vyválí
s0fly
(upraveno)
28. 3. 2013, 10:58
@lidare
Vylít na střed plechu a rozetřít
lidare
(upraveno)
28. 3. 2013, 12:00
@s0fly
Káji díky za radu
babus36
(upraveno)
27. 3. 2013, 17:32
Zdravím, vyzkoušeno a můžu jen doporučit. Jiný medovník už u nás nemá šanci. Jen příště udělám víc plátů, je dost vysoký, tak budou dva nižší. V plánu je i dort. Moc díky za recept.
s0fly
(upraveno)
28. 3. 2013, 10:58
@babus36
Jsem ráda že chutnalo
marcela apolena
(upraveno)
4. 3. 2013, 12:20
Dotaz: jak velký plech mám použít?
chaceva
(upraveno)
26. 3. 2013, 19:21
@marcela apolena
salko vaříme, nebo ho dáváme do kaše neuvařené, přímo z plechovky?? děkuji.
s0fly
(upraveno)
31. 3. 2013, 12:16
@chaceva
neuvařené,přímo z plechovky
s0fly
(upraveno)
6. 3. 2013, 19:58
@marcela apolena
já použila cca 37 cm x 30 cm
tomulinecek
(upraveno)
2. 3. 2013, 12:32
Hmm vypadá to skvěle,vyzkouším