Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 200 návštěvníků)

KARAMEL s postupem

0.0
KARAMEL s postupem

Potřebné ingredience

Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku

Postup přípravy

Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme.Když je cukr rozpuštěný-bez hrudek a cucků nalejeme do něj teplou smetanu.Stačí ji půl minuty v otevřené krabičce prohnat v mikrovlnce.Stále mícháme POZOR karamel vzkypí a může z pánvičky utéct.Provaříme za stálého míchání asi 3 minuty.Nalejeme do sklenice,necháme vychladnout a můžeme zavíčkovat.V chladu (ne v ledničce) vydrží 3 týdny.

suroviny

rozpouštění cukru

stále mícháme

nesmí v něm být žádné hrudky cukru

takto bez hrudek

přilejeme ohřatou šlehačku

za stálého míchání provaříme 3 minuty

nalejeme do sklenice necháme vystydnout a zavíčkujeme,má zlatohnědou barvu

a tady mám větrníky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie