(recept
si oblíbilo 230 návštěvníků)
Kynuty knedlik-jiny uz nedelam!

Potřebné ingredience
500g hrube mouky,2 vejce,1 lžička soli NA KVÁSEK: 250 ml vlazneho mleka,1 lžička cukru a 30 g drozdi
Postup přípravy
Do mouky rozklepnu vejce,pridam sul,zamicham,aby se sul vsude dostala.Pak priliju kvasek (mel by byt krasne nadychany),a zpracuju testo.Obcas se mi stane,ze lepi,tak si ho podsypavam hrubou moukou.Dam ho odpocinout(nejlepe nekam do teplicka).Asi po 30 minutach je krasne vykynute,tak si testo rozdelim na dva díly,ze ktereho vyvalim sisky asi jako delky pekace.PROPICHAM SPEJLI-aby unikl vzduch-a tim by knedliky nemely prasknout.Necham je jeste cca 15 minut kynout-mezitim si zacnu ohrivat vodu v pekaci-na dvou plotenkach zaroven-a jde to velmi rychle.Pak kneldiky vlozim do vrouci vody a varim priklopene z kazde strany cca 7 minut.Po uvareni vyndame z vody,propichame znovu spejli,aby odesla para a potreme je olejem,aby neokoraly :-)Knedliky jsou krasne nadychane,nepraskaji a sou diky pekacku rychleji uvarene :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
3. 6. 2023, 10:25
Dobrý den,někdy moc ráda též vyzkouším.děkuji za receptík.


nahlásit
cibulinecka
(upraveno)
27. 5. 2023, 12:16
Opravdu fantastické knedlíky,za mě superrrrr



nahlásit
HankaChmelová
(upraveno)
15. 3. 2023, 11:49
Mňam.
Pouze víc osolím a vařím v hrnci.


nahlásit

benzd
(upraveno)
1. 3. 2018, 20:19
Zkuste holky - jsou výborné, jen je mám trochu pozměněné - nedávám žádné vajíčko, ale 3pl oleje, hrst obyč.bílé burizony místo housky(rohlíku), dělají je krásně nadýchané jak peříčko, vařím buď takto ve vodě, ale v parním hrnci jsou ještě lepší- 20minut. Zkuste.



nahlásit
srneckova
(upraveno)
18. 9. 2017, 18:16
to musím vyzkoušet




nahlásit
gabrusa1
(upraveno)
17. 8. 2017, 18:34
Dělám je takhle v pekáči už léta, jen úspornější verzi. Do mouky rozdrobit půl kostky droždí, vejce jen 1 a zadělávat vlažnou vodou. I bez cukru krásně vykynou.
nahlásit

Kornelie
(upraveno)
9. 11. 2016, 8:18
Zkousela jsem a opravdu skveleee


nahlásit

lidare
(upraveno)
14. 3. 2016, 7:34


nahlásit
marsi-28
(upraveno)
13. 3. 2016, 23:21
Také dělám podobně,dávám jedno vejce,půl kostičky droždí a rohlík,půl kila hr.mouky čtvrt litru mléka,cukr nedávám .Zadělávám v pekárně.


nahlásit
PetraRol
(upraveno)
13. 3. 2016, 18:58


nahlásit
milka1m1
(upraveno)
13. 3. 2016, 16:35
Delame leta stejne i tak v pekaci na paraku.Jsou vynikajici.
nahlásit

Nanja
(upraveno)
13. 3. 2016, 14:29
Část hrubé mouky jsem nahradila polohrubou (asi 150g), droždí postačilo 20g a přisypala jsem na kostičky pokrájené dva suché rohlíky. Vařila jsem asi 8 minut po každé straně a jsou opravdu vynikající!!!! Děkuji za prima recept!!!!!!!

nahlásit
Leoonka
(upraveno)
7. 2. 2015, 9:27
Jdu na ně
jen je musím udělat v parním hrnci,protože pekáček už je obsazen


nahlásit

Gábina79
(upraveno)
28. 9. 2014, 14:37
...tak já děkuji za tip, zkoušela jsem dnes.Jsou fakt dobré. Dělala jsem z půl na půl hrubá a polohr. mouka. Jediné co musím říct je, že pro příště musím nechat o pět minut déle na každé straně, protože jsem je musela vracet do vody, prostředek ještě nebyl hotov. Ale já si s dcerkou poradila a k obědu fakt super.

nahlásit
ČERNOŠKA
(upraveno)
25. 3. 2014, 19:20
Moc děkuji za receptík,knedlíky jsem dělala dnes poprvé a povedli se jsou moc dobrééé už jiné dělat nebudu a kupovat za 25kč už tuplovaně nééé






nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 10. 2013, 17:20

nahlásit

RIBICKA
(upraveno)
15. 9. 2013, 12:22
děkuji za recept, s dovolením si ho zkopíruju na svůj profil, protože se mi dlouho nedařilo udělat knedlík, vždycky byl nedovařený nebo rozvařený. Konečně jsem našla správný poměr a správnou dobu vaření

nahlásit

Martušanda
(upraveno)
10. 8. 2013, 11:22

nahlásit

Leňa 10.6.
(upraveno)
5. 7. 2013, 9:52
Dobrý den Lucinko
,děkuji za vložení návodu
.Knedlík má u nás velký úspěch.Přeji krásné léto
.












nahlásit
slezule
(upraveno)
4. 6. 2013, 11:47
Luci super recept
jsou vynikající






nahlásit