(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Houskový knedlík z mikrovlnky

Potřebné ingredience
2 rohlíky (housky) nakrájené na kostičky 1x1 cm, 1a1/2 hrnku hrubé (polohrubé mouky), 250-300 ml mléka, 3 žloutky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička prášku do pečiva,
sníh ze 3 bílků.
Máslo na vytření a mouka na vysypání formy.
Postup přípravy
Nakrájenou housku, mouku s práškem do pečiva, žloutky a sůl zalijeme studeným mlékem a promícháme, přidáme ušlehaný tuhý sníh a opatrně promícháme.
Nalijeme do vymazané a vysypané skleněné nebo keramické formy a vlníme v mikrovlnce na plný výkon cca 10 min. Po upečení propíchneme špejlí a necháme asi 2 min odpařit, pak překlopíme na talíř.
Recept jsem dostala k otestování, takže hlásím:
je to jedlé, RYCHLÉ a ještě pohodlnější než můj recept na knedlíky v mikroténu :-)
Né tak nadýchané, jako kynuté houskové knedlíky, ale velice chutné.
S klobáskou a kysaným zelím to nemělo chybu :-)
Nalijeme do vymazané a vysypané skleněné nebo keramické formy a vlníme v mikrovlnce na plný výkon cca 10 min. Po upečení propíchneme špejlí a necháme asi 2 min odpařit, pak překlopíme na talíř.
Recept jsem dostala k otestování, takže hlásím:
je to jedlé, RYCHLÉ a ještě pohodlnější než můj recept na knedlíky v mikroténu :-)
Né tak nadýchané, jako kynuté houskové knedlíky, ale velice chutné.
S klobáskou a kysaným zelím to nemělo chybu :-)

lepší náhled tady u mě :-)
http://www.zandule.cz/recepty/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
13. 7. 2011, 20:30



nahlásit

Veruka
(upraveno)
26. 6. 2011, 8:54
Prosím to jde i v obyčejné mikrovlnce to asi ne,že?

nahlásit

Jambi
(upraveno)
13. 7. 2011, 20:10
@Veruka
Samozřejmě že jde
taky mám obyčejnou

nahlásit

Veruka
(upraveno)
15. 4. 2012, 10:31
@Jambi
děkuji


nahlásit
horizont
(upraveno)
26. 11. 2009, 11:47
může mi prosím někdo napsat, na jaký stupeň tu mikrovlnku dáváte? buď to nepíšete nebo dáváte údaje ve W.....díky
nahlásit

loupak
(upraveno)
26. 9. 2009, 19:34


nahlásit

Delisa
(upraveno)
25. 9. 2009, 17:03
Vyzkoušela jsem a jsou úžasné a rychlé
...žádné vaření vody, prostě super
Na talíř jsem je dávala cca po 20.-ti minutách od doby, kdy jsem začala krájet rohlíky
Děkuji za recept




nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
23. 9. 2009, 22:17



nahlásit