Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 435 návštěvníků)

**Tvarohové ovocné knedlíky (s meruňkami) jednoduché a velice rychlé - s podrobným postupem**

0.0
**Tvarohové ovocné knedlíky (s meruňkami) jednoduché a velice rychlé - s podrobným postupem**

Potřebné ingredience

*250g tvarohu (v kostce)* *1 vejce* *240g polohr.mouky* *půl lžičky prášku do pečiva* *špetka soli* *2-3 lžíce oleje* *pevné sladké meruňky na plnění (nebo jiné dostupné čerstvé ovoce)* *tvaroh na strouhání* *moučkový cukr* *rozpuštěné máslo*

Postup přípravy

1) Ve větší míse si rozkvedláme vejce s olejem a špetkou soli. V rozkvedlaném vejci rozmačkáme a dobře rozmícháme tvaroh. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zpracujeme pevné nelepivé těsto. Moc dobře se s ním pracuje.
2) Na podložce,nebo na vále těsto ještě propracujeme dobře rukama, vyválíme si jeden velký váleček a z něj odkrajujeme stejně velké kousky, ty na podložce rozplácneme a naplníme ovocem. Pak dobře zabalíme a v ruce uděláme mnutím kuličku. Kulička by měla být bez dírek, pěkně hladká,aby případně ovoce při vaření nevytékalo (pokud použijete např. borůvky).
3) Vkládáme do vroucí mírně osolené vody. Ode dna oddělíme plochou vařečkou. Jak knedlíky vyplavou, tak vaříme ještě cca 6min. a jsou hotové.
4) Podáváme bohatě sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem. Kdo má rád,může si ještě knedlíky polít např. smetanou.

Dobrou chuť :-)

**Dobře zpracované nelepivé těsto na vále**

**Těsto rozválíme na váleček a ukrajujeme stejně velké kousky. Ty zploštíme a plníme meruňkami**

**Vložíme do vroucí vody, uvolníme odspodu vařečkou. Jakmile vyplavou, vaříme ještě 6min. a jsou hotové**

**Přendáme naběračkou do mísy (pokud je nechceme ihned servírovat :-)**

**A můžeme ochutnávat :-)**

:-)

**A takto vypadají uvnitř :-)**Na zahradě máme větší meruňky, samozřejmě čím jsou meruňky menší,tím lépe se knedlíky plní a tvarují**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie