Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 327 návštěvníků)

♥ Kynuté buchty s tvarohem aneb "Jak šel Honza do světa" - nejúžasnější kynuté těsto na buchty co znám ♥

0.0
♥ Kynuté buchty s tvarohem aneb "Jak šel Honza do světa" - nejúžasnější kynuté těsto na buchty co znám ♥

Potřebné ingredience

350 polohr. mouky, 250g hl.mouky, 100g moučkového cukru, 100ml oleje, 2vejce, špetka soli, citronová kůra. Na kvásek: 1 droždí rozdrobíme do 250ml teplého mléka a přidáme 1 lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek a poté zapracujeme do těsta. POZN.: poměr mouky lze upravit dle možností, když zrovna nemáte tolik hladké, dáte obrácenou kombinaci, jde to jakkoliv a pokaždé jsou super. Nejčastěji dávám 400g hl. mouky a 200g polohr. mouky.

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny smícháme v míse dohromady, přidáme olej a vejce a nakonec vzešlý kvásek a vypracujeme krásné těsto. Nejdříve míchám vařečkou a poté vysypu těsto na vál či linku a dodělám rukama. Podsypáváme polohrubou moukou. Potom vrátíme zpět do mísy a přikryjeme utěrkou a necháme aspoň hodinu kynout na teplém místě. Lehce jej můžeme poprášit moukou, aby nám lépe vykynulo.
Poté vyválíme placku, vykrajujeme čtverečky o velikosti jak kdo chce velké buchty (já dělala 4x4cm tentokrát), doprostřed dáme lžičku tvarohu anebo marmelády či povidel, máku či ořechů, prostě každý co kdo má rád a zabalíme nejdříve jako šátečky a poté zabalíme i ty ostatní vzniklé růžky, to zabalíme jakoby do pytlíčku, aby nám náplň nevytekla, a klademe na plech těmi růžky dolů, abychom měli zeshora krásné baňaté buchtičky. Pečeme na 180st.asi 30-40min. - záleží na troubě, ale jsou poměrně rychle upečené, tak pohlídat!
Pozn. někdy záleží na tom, jaké jsou vejce a buď přidáme ještě trochu mouky, já tentokrát musela přidat ještě asi 30g anebo trochu mouky ubrat, to uvidíme podle těsta, nesmí se lepit.
Na máslem či jiným tukem, např. sádlem či omegou vymazaný plech klademe buchtičky jednu vedle druhé a potíráme z každé strany olejem, aby po upečení šly krásně od sebe oddělit. Můžeme lehce potřít i vršek a šup s nimi do trouby.
Po upečení můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem ale také nemusíme.
Jsou opravdu vynikající!!! I na druhý den jsou jako čerstvě upečené. Stačí je jen poskládat do nějaké umělohmotné dózy, aby nám neokoraly. Přeju Vám dobrou chuť.

...

...zázračně rychle mizí z plechu :-))) jsou vážně nej! Lepší než od maminky...:-)

Dnešní buchtičky už čekají na Natušku, až přijde ze školky domů poo :-) 7.10.2013

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcela488 6. 5. 2014, 14:51
Dobrý den, buchty se povedly :D díky za recept ! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4577575
vjcamh 16. 3. 2014, 14:02
(Y) (Y) (Y)jsou vynikající (Y),pekla jsem před 14 dny a dnes znova (H),těsto dávám do domácí pekárny s udělaným kváskem :-) ,ale věřím,že se s ním pracuje dobře (F) (F) (F)
Ahoso 13. 2. 2014, 16:16
Jdou upéct i ze sušeného droždí?
jeremy 15. 2. 2014, 10:35
@Ahoso Nezkoušela jsem, takže nevím...já mám sušené droždí velice nerada, nikdy z něj těsto není takové peříčko jako z kostky... (hello) (F)
mirkaberkys 13. 2. 2014, 17:03
@Ahoso Já peču jen ze sušeného droždí, ani nepřipravuji kvásek, jen je zamíchám do mouky. Hlavně si přečíst, jaké množství odpovídá čerstvému. :-)
renča s 1. 2. 2014, 19:07
Dneska jsem dělala a jsou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) krásně nadýchané
jeremy 15. 2. 2014, 10:36
@renča s To jsem ráda, díky za pochvalu. (L) (F) (hello)
veronikaplus 1. 2. 2014, 9:19
Děkuji za recept,opravdu luxusní buchty (Y)
jeremy 15. 2. 2014, 10:36
@veronikaplus Děkuji, to jsem moc ráda, že chutná i Vám ostatním... (F) (hello)
trojlístek 24. 1. 2014, 12:21
Tak už nám kynou :-) :-) :-) :-)
jeremy 15. 2. 2014, 10:37
@trojlístek Doufám, že dopadly dobře...jako vždy ,-) (F) (hello)
mishell13 6. 1. 2014, 14:30
jsou výborné,v sobotu jsem pekla jeden plech a v neděli jsem musela péct znovu.S těstem se výborně pracuje... Mohla bych z tohoto těsta udělat i koláčky a třeba závin??? Zkoušely jste ???
jeremy 9. 1. 2014, 0:02
@mishell13 ano, můžete, jde z něj cokoli (hello) (Y)
svsv 21. 11. 2013, 11:09
Moc děkuji za recept, úžasné konečně se mi povedli buchty. Jsou opravdu vynikající.
jeremy 9. 1. 2014, 0:02
@svsv Reni, to jsem moc ráda (hello) (Y)
cernyandel 6. 11. 2013, 20:21
jsou vyborne (L) (L)jsou vynikajici (Y)
jeremy 6. 11. 2013, 22:56
@cernyandel Jsem moc ráda, že jste byla spokojená (hello) (F) (Y)
2Beranci 6. 11. 2013, 16:28
Buchty jsou výborné, tento týden dělám již podruhé (Y)
jeremy 6. 11. 2013, 22:56
@2Beranci Dobrý večer, p. Lenko, tak to jsem moc ráda! (hello) (L) (Y) (F)
r 1947 2. 11. 2013, 14:04
Bezva recept. Dělala jsem ho v pekárně, bylo jako hedvábí, buchet mám 49 a moc dobré. Jaruš díky. (Y) (Y) (flower) (L)
jeremy 2. 11. 2013, 20:53
@r 1947 zdeni, moc děkuji za komentář...jsem strašně ráda, že vám chutnají stejně jako nám...a přesně jste to napsala " jako hedvábí" :-))) (hello) (L) (F)
hanynka 1 4. 10. 2013, 22:09
Tak jsem hledala nějaký dobrý recept na kynuté těsto a ten váš mě zaujal a musím říct, že buchty byly naprosto úžasné.S těstem se nádherně pracovalo.Můžu říct,že tak dobré jsem dlouho nejedla.Moc díky Aneta (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 7. 10. 2013, 11:30
@hanynka 1 Tak to jsem moc ráda, p. Aneto :-) tak ať chutnají pokaždé, když je uděláte, já je také právě peču, tak listuju komentama, díky za pochvalu, přeji krásné podzimní dny (podzim) (jablka) (destnik) :-) (F) (hello)
Deany 28. 9. 2013, 22:02
dnes zkoušíme taky upéct (jidlo) (Y)
jeremy 7. 10. 2013, 11:31
@Deany tak jak dopadly, p. Radko? (smich) (F) (hello)
Marrcela20 31. 8. 2013, 19:48
Dnes jsem dělala.já jsem z této dávky měla 30 krásných buchet.a jsou opravdu výboné! (Y) (clamp) (H)všem doporučuji vyzkoušet..těsto krásně vykynulo a krásně se mi sním pracovalo..paa (L)
jeremy 31. 8. 2013, 20:46
@Marrcela20 ^o)to mám radost, že Vám také chutnají (L) díky za důvěru (hello) hezký večer. (F)
marky18 23. 8. 2013, 23:02
Díky za tip (Y) (clamp)
filidr 22. 8. 2013, 8:52
Včera jsem je pekla, z poloviční dávky - bylo jich 15 menších, jsme s manželem sami, tak jsem si myslela, že to stačí, dnes jsou tam poslení 3. Jsou opravdu moc dobré, těsto se nelepí, je perfektní. Díky za inspiraci.
jeremy 22. 8. 2013, 12:13
@filidr Jooo jooo, Zdeni, však i mé sestry mi říkaly, že dělám lepší buchty než maminka ,-) ,-) ,-) takže jsem moooc ráda, že jste další spokojený konzumenti (L) (hello) (F) (Y)
Leniie 20. 8. 2013, 15:44
moooc děkuji za recept, budu dělat často :-) s těstem se skvěle pracovalo a buchty jsou nejlepší jaké jsem kdy dělala (Y)
jeremy 21. 8. 2013, 20:12
@Leniie tak to jsem ráda, jak já říkám, tyhle buchty jsou ještě lepší než od maminky (L) (F)Díky za info i důvěru je vyzkoušet. (Y) (hello) (F)
Vyhnanice 18. 8. 2013, 22:05
Tak jsem dnes buchty vyzkoušela,těsto jsem dala do pekárny nemusela jsem nic přidávat.S těstem se velice pěkně pracovalo,buchty jsem dělala se švestkama a meruňkama .Jsou moc dobré,opravdu chválím, příště použiji opět tento recept (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 19. 8. 2013, 20:05
@Vyhnanice Tak to jsem moc ráda, p. Zdenko, že Vám chutnají stejně jako nám, díky moc za vyzkoušení. Hezký večer. (hello) (F)
lidare 27. 7. 2013, 14:47
(Y) :-)jsou krásné (C) :-)
jeremy 28. 7. 2013, 7:38
@lidare a mňam, zrovna je snídám ke kávičce :-) (hello) ,-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie