(recept
si oblíbilo 209 návštěvníků)
Pečená hlíva ústřičná
Potřebné ingredience
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
Postup přípravy
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mumlina
(upraveno)
13. 4. 2015, 10:03
Zdravím Ivuško? kolik toho oleje a kolik másla?? děkuji za info
avynka
(upraveno)
14. 4. 2015, 23:54
@mumlina
Ivetko, záleží na množství hlívy. Já to vždycky pocákám olejem, promíchám ručně a pak tam přidám 2-3 tenké plátky másla. Chce to odzkoušet, aby se vám to nespálilo a zároveň, aby tam nebylo moc mastného
Kunčice
(upraveno)
13. 4. 2015, 9:25
Tak jsem včera dělala pro rodinu k obědu. Recept je fakt luxusní. Připomělo mi to škvarky, které dělávám z masáků. Jen s tím rozdílem, že masáků jsou 2 koše, posolí se , přidá se 1 máslo po odpaření většiny vody a nechá se vyškvařit. Opravdu luxusní delikatesa. Vřele doporučuji
avynka
(upraveno)
15. 4. 2015, 11:48
@Kunčice
Tak to musím někdy vyzkoušet . Děkuji za tip
Monulenka
(upraveno)
3. 4. 2015, 20:00
Opravdu luxusní. dnes jsme měli k večeři, posypané čerstvými bylinkami, s bagetkou a skleničkou bílého vína. Fakt dobrotka. Můžu jen a jen doporučit. Určitě zkuste.
reenda
(upraveno)
1. 4. 2015, 13:55
výtečné
KattyV
(upraveno)
29. 3. 2015, 13:07
Dneska bude k večeři.
cozumel
(upraveno)
29. 3. 2015, 12:30
Díky za inspiraci - výborná
makotřas
(upraveno)
28. 3. 2015, 10:46
Prosím chci se zeptat je možné z této pečené hlívy udělat rizoto....nebo se to k rýži vůbec nehodí ??? děkuji
avynka
(upraveno)
29. 3. 2015, 15:31
@makotřas
Hlíva se k rýži hodí skvěle, ale pokud rizoto, tak bych nakrájenou hlívu osmažila na másle, přidala nějakou dobrou slaninu na kostičky, pak přisypala rýži, kterou bych zalila vývarem ze zeleniny a dusila do měkka. Jako koření sůl a pepř, případně posypat troškou strouhaného sýra a rychlovka bude na světě .
Vera N
(upraveno)
27. 3. 2015, 14:52
Určitě vyzkouším.
Paluna
(upraveno)
25. 4. 2015, 12:13
Tak právě jsme tuto dobrůtku poobědvali a mám chválit, povídá manžel - moc dobrý recept!!
monky3
(upraveno)
24. 3. 2015, 12:13
Jen by mě zajímalo, jak pak s tou slupkou od česneku...to jíte taky? nebo jji složitě vybíráte z toho jídla?
JanaPas
(upraveno)
26. 3. 2015, 0:17
@monky3
pečený česnek ve slupce je výborná záležitost. Já se to naučila dávno podle j.Oliviera. Česnek ze slupky získá úžasnou chut, po upečení ho jednoduše vymáčknete, vyjede jako po másle. Játo mám moc ráda. Třeba i v červené řepě.
Jarmila48
(upraveno)
24. 3. 2015, 10:21
Tuto neděli jsme to měli k obědu a naprosto luxusní záležitost.
TIENTEE
(upraveno)
23. 3. 2015, 20:59
Je to moc dobrý!
nula
(upraveno)
23. 3. 2015, 20:34
vypadá to úžasně , určitě zkusím ,jen se optám pečete nepřikryté ?
funisuni
(upraveno)
23. 3. 2015, 20:28
dnes jsem vyzkoušela a je to naprosto perfektní
Mach
(upraveno)
23. 3. 2015, 20:25
Doporučuju všem,bylo to výborné .
legally blonde
(upraveno)
19. 3. 2015, 20:37
Vypadá to velmi lákavě, ale asi se blbě zeptám, to se pak jí i s tím neoloupaným česnekem?
U Barunky
(upraveno)
19. 3. 2015, 21:21
@legally blonde
ten česnek vezmete do ruky, prsty zmáčknete a krásně se vám vyloupne, a je naprosto chuťově dokonalý..uplně jiný než pečený loupaný.
avynka
(upraveno)
24. 3. 2015, 10:12
@U Barunky
... ano, je to přesně tak. Ten česnek pečením ve slupce ztratí svou palčivost a bude mít lahodnou jemnou chuť . Je to takové malé gastronomické kouzlo
legally blonde
(upraveno)
19. 3. 2015, 21:24
@U Barunky
moc děkuju, to mi nenapadlo vyzkouším s chutí
bakyka
(upraveno)
19. 3. 2015, 21:21
@legally blonde
taky mě to napadlo, jak to bude s tím neoloupaným česnekem proč se tam dává vlastně ten česnek neoloupaný ?
JanaPas
(upraveno)
19. 3. 2015, 22:27
@bakyka
neloupaný česnek ve slupce jakoby zkaramelizuje a od slupky chytne naprosto dokonalou chuť.
bakyka
(upraveno)
25. 3. 2015, 20:45
@JanaPas
díky, jsem zase o něco chytřejší ,určitě vyzkouším
Sabinne
(upraveno)
19. 3. 2015, 20:33
..opravdu vynikající měla jsem v lednici zrovna koousek hlívy, tak jsem jí jen tak zkusmo dala péct a nakonec se přiznám, že jsem tak dlouho ochutnávala, až jsem všechno sobecky zdlábla s měkkým chlebem dřív, než dorazil zbytek rodiny Prima recept, moc díky
jfiserka
(upraveno)
19. 3. 2015, 20:05
luxusní! díky za inspiraci, budu opakovat
novackova
(upraveno)
18. 3. 2015, 13:28
hrusticka84
(upraveno)
23. 5. 2015, 9:23
dnes jsem už konečně koupila hlívu