Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 208 návštěvníků)

Pečená hlíva ústřičná

5.0
Pečená hlíva ústřičná

Potřebné ingredience

500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)

Postup přípravy

Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)

Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

Podávejte s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mumlina 13. 4. 2015, 10:03
Zdravím Ivuško? kolik toho oleje a kolik másla?? děkuji za info
avynka 14. 4. 2015, 23:54
@mumlina Ivetko, záleží na množství hlívy. Já to vždycky pocákám olejem, promíchám ručně a pak tam přidám 2-3 tenké plátky másla. Chce to odzkoušet, aby se vám to nespálilo a zároveň, aby tam nebylo moc mastného ;-)
Kunčice 13. 4. 2015, 9:25
Tak jsem včera dělala pro rodinu k obědu. Recept je fakt luxusní. Připomělo mi to škvarky, které dělávám z masáků. Jen s tím rozdílem, že masáků jsou 2 koše, posolí se , přidá se 1 máslo po odpaření většiny vody a nechá se vyškvařit. Opravdu luxusní delikatesa. Vřele doporučuji (Y) :-) (clamp)
avynka (upraveno) 15. 4. 2015, 11:48
@Kunčice Tak to musím někdy vyzkoušet (Y). Děkuji za tip (clamp) (F)
Monulenka 3. 4. 2015, 20:00
Opravdu luxusní. dnes jsme měli k večeři, posypané čerstvými bylinkami, s bagetkou a skleničkou bílého vína. (jidlo) Fakt dobrotka. Můžu jen a jen doporučit. Určitě zkuste.
reenda 1. 4. 2015, 13:55
výtečné |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
KattyV 29. 3. 2015, 13:07
Dneska bude k večeři. (Y)
cozumel 29. 3. 2015, 12:30
Díky za inspiraci - výborná (clamp)
makotřas 28. 3. 2015, 10:46
Prosím chci se zeptat je možné z této pečené hlívy udělat rizoto....nebo se to k rýži vůbec nehodí ??? děkuji (F)
avynka 29. 3. 2015, 15:31
@makotřas Hlíva se k rýži hodí skvěle, ale pokud rizoto, tak bych nakrájenou hlívu osmažila na másle, přidala nějakou dobrou slaninu na kostičky, pak přisypala rýži, kterou bych zalila vývarem ze zeleniny a dusila do měkka. Jako koření sůl a pepř, případně posypat troškou strouhaného sýra a rychlovka bude na světě ;-). (F)
Vera N 27. 3. 2015, 14:52
Určitě vyzkouším. (Y)
Paluna (upraveno) 25. 4. 2015, 12:13
(Y) (Y) Tak právě jsme tuto dobrůtku poobědvali a mám chválit, povídá manžel - moc dobrý recept!!
monky3 24. 3. 2015, 12:13
Jen by mě zajímalo, jak pak s tou slupkou od česneku...to jíte taky? *-) nebo jji složitě vybíráte z toho jídla?
JanaPas 26. 3. 2015, 0:17
@monky3 pečený česnek ve slupce je výborná záležitost. Já se to naučila dávno podle j.Oliviera. Česnek ze slupky získá úžasnou chut, po upečení ho jednoduše vymáčknete, vyjede jako po másle. Játo mám moc ráda. Třeba i v červené řepě.
Jarmila48 24. 3. 2015, 10:21
Tuto neděli jsme to měli k obědu a naprosto luxusní záležitost. (Y)
TIENTEE 23. 3. 2015, 20:59
Je to moc dobrý! (clamp)
nula 23. 3. 2015, 20:34
vypadá to úžasně , určitě zkusím ,jen se optám pečete nepřikryté ? (F)
funisuni 23. 3. 2015, 20:28
dnes jsem vyzkoušela a je to naprosto perfektní (Y) (F)
Mach 23. 3. 2015, 20:25
Doporučuju všem,bylo to výborné (Y) (Y) (Y).
legally blonde 19. 3. 2015, 20:37
Vypadá to velmi lákavě, ale asi se blbě zeptám, to se pak jí i s tím neoloupaným česnekem?
U Barunky 19. 3. 2015, 21:21
@legally blonde ten česnek vezmete do ruky, prsty zmáčknete a krásně se vám vyloupne, a je naprosto chuťově dokonalý..uplně jiný než pečený loupaný. (F)
avynka 24. 3. 2015, 10:12
@U Barunky (Y) (Y) ... ano, je to přesně tak. Ten česnek pečením ve slupce ztratí svou palčivost a bude mít lahodnou jemnou chuť :-). Je to takové malé gastronomické kouzlo (Y)
legally blonde 19. 3. 2015, 21:24
@U Barunky moc děkuju, to mi nenapadlo ,-) vyzkouším s chutí
bakyka 19. 3. 2015, 21:21
@legally blonde *-)taky mě to napadlo, jak to bude s tím neoloupaným česnekem *-)proč se tam dává vlastně ten česnek neoloupaný ? *-)
JanaPas 19. 3. 2015, 22:27
@bakyka neloupaný česnek ve slupce jakoby zkaramelizuje a od slupky chytne naprosto dokonalou chuť.
bakyka 25. 3. 2015, 20:45
@JanaPas díky, jsem zase o něco chytřejší ,určitě vyzkouším :-)
Sabinne 19. 3. 2015, 20:33
..opravdu vynikající (Y) měla jsem v lednici zrovna koousek hlívy, tak jsem jí jen tak zkusmo dala péct a nakonec se přiznám, že jsem tak dlouho ochutnávala, až jsem všechno sobecky zdlábla s měkkým chlebem dřív, než dorazil zbytek rodiny :-D Prima recept, moc díky (clamp)
jfiserka 19. 3. 2015, 20:05
luxusní! díky za inspiraci, budu opakovat |:o)
novackova 18. 3. 2015, 13:28
(Y) (Y) (Y) (F)
hrusticka84 (upraveno) 23. 5. 2015, 9:23
dnes jsem už konečně koupila hlívu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie