(recept
si oblíbilo 1318 návštěvníků)
Jahodová buchta - nejúžasnějšííí!!!
Potřebné ingredience
3 vejce,
1 sklenička vlažné vody,
1/2 dcl oleje,
2 skleničky polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
1 sklenička cukru,
kakao,
...na krém: 25 dkg másla,
20 dkg cukr moučka,
25 dkg tvarohu (ve vaničce),
hořká čokoláda,
jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout...
...na vystydlou buchtu namažeme hotový krém...
...na krém dáme jahody...
...
...nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
14. 6. 2011, 20:55
ta vypadá velice dobre
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:48
@lonik
Hani jestli máte jahody,tak zkuste,je to mňamka ...
bubík4
(upraveno)
14. 6. 2011, 10:12
Jen jsem se chtěla zeptat, jestli se tam musí dávat to máslo, děkuju moc
lenka620
(upraveno)
14. 6. 2011, 20:39
@bubík4
Dobrý den Jani, bez másla jsem to nikdy nezkoušela,myslím si,že tam asi patří...bez něj by to byl jen tvaroh ,myslím,že by to nemělo tu pravou chuť...? Hezký večer .
jansemi
(upraveno)
11. 6. 2011, 11:24
Poprosím o radu, nemám jahody, preto by som chcela vedieť, či ste neskúšali tento koláčik s iným ovocím, ktoré by som mohla použiť. Dík.
lenka620
(upraveno)
12. 6. 2011, 9:43
@jansemi
Jani nezkoušela,snad by to ničemu vadit nemuselo,ale jahody jsou jahody ,kort když jsou čerstvé,když je koláč vychlazený...no to je mňamka !!!
Luciandaa
(upraveno)
10. 6. 2011, 10:58
Dneska jsem udělala buchtu zrovna se nám chladí v lednici
lenka620
(upraveno)
11. 6. 2011, 11:10
@Luciandaa
Tak pak písněte,jak Vám chutnala ,já bych si jí hned dala,ale nejsou jahůdky ...
Luciandaa
(upraveno)
24. 6. 2011, 10:21
@lenka620
Lenko byla vynikající
marketka70
(upraveno)
30. 6. 2010, 18:40
sklidila jsem velké ovace s vaším moučníkem opravdu supééér
lenka620
(upraveno)
6. 7. 2010, 10:31
@marketka70
velmi mě to těší.
mewl
(upraveno)
27. 6. 2010, 16:47
Tak buchta se uz chladi, jsem na ni zvedava, vypada moc lakave...vecer se na ni vrhneme Jen byly vsechny zasoby coko snedeny, tak jsem zkusila polit zelatinou Dekuji za receptik milli
lenka620
(upraveno)
28. 6. 2010, 20:25
@mewl
Nemáte zač ,tak hlavně ať chutná!!!
Marky.M
(upraveno)
27. 6. 2010, 15:24
Vaší buchtu dělám třetím a je opravdu moc super
lenka620
(upraveno)
28. 6. 2010, 20:26
@Marky.M
Markétko děkuji ,to potěší...
lenkavaš
(upraveno)
25. 6. 2010, 12:23
dneska jsem tu buchtu dělala,ale místo krému jsem tam dala dva tvarohy a je taky moc dobrá
lenka620
(upraveno)
28. 6. 2010, 20:27
@lenkavaš
To věřím,my s tvarohem sníme taky všechno ...
Wetra
(upraveno)
24. 6. 2010, 16:48
Leni, tuto buchtu peču již druhým rokem a jsme z ní stále stejně nadšení ! Díky, právě jsem otrhala čerstvé jahody a jdu na to Petra
lenka620
(upraveno)
28. 6. 2010, 20:28
@Wetra
Péťo to jsem ráda ,taky bych si dneska kousek dala .
ewisek
(upraveno)
18. 6. 2010, 20:18
Dnes jsem jí dělala je fakt výborná
lenka620
(upraveno)
19. 6. 2010, 8:35
@ewisek
Děkuji .
andrejka12
(upraveno)
15. 6. 2010, 20:35
Leni, pečete buchtu na normálním velkém plechu nebo na menším? díky
lenka620
(upraveno)
19. 6. 2010, 8:34
@andrejka12
Andrejko na normálním .
Hrnova
(upraveno)
8. 6. 2010, 10:06
Dobrý den.Musím napsat,že Váš recept na báječnou jahodovou buchtu je opravdu užasný.Ani ještě není vychlazená a už je půlka pryč. V létě ke kafíčku prostě super. Už jí peču druhé léto a všem moc chutná Iveta
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2010, 20:17
@Hrnova
Ivetko díky .Právě jsme jí taky dojedli .
KáKá
(upraveno)
2. 5. 2010, 13:03
Zdravím,tak jsme dnes dělaly s tchýňkou Vaši buchu a zdrcnul se nám krém-což se tchýňce ještě nestalo,ale za stálého míchání jsme ho vlili do záchodu a udělaly krém,jak jsme zvyklé na Míša řezy-1 máslo+15-20 dkg cukru moučky-ušlehat a přidat 2 tvarohy-který mě ještě nikdy nezklamal a buchta už se chladí,bude to vážně mňamka,už teď se nemůžeme dočkat,určitě to bylo jen špatné máslo,protože krémy se takto dělají běžně,mockrát děkuji za receptík,budem péci často,mějte se
lenka620
(upraveno)
6. 5. 2010, 23:02
@KáKá
Tak to mě mrzí ,to se mi ještě nikdy nestalo...hlavně,že jste si nakonec pochutnali .
KáKá
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:10
@lenka620
Však se nic neděje my to svádíme na špatné máslo ,je vynikající
lenka620
(upraveno)
11. 6. 2011, 11:16
@KáKá
Květuško tak mě se to už stalo takéééé ,tak jsem pátrala,kde je chyba a zjistila jsem,že naše ručičky to nebudou .Ptala jsem se přímo cukrářky a je to prý buď máslem,nebo tvarohem...holt kvalita není,to co bývala . Ale naštěstí je na to fígl,stačí dát misku s krémem do vodní lázně a míchat a míchat,dokud se krém krásně nespojí......zkoušela jsem a opravdu to funguje. Mějte se krásně a krásné léto.....
KáKá
(upraveno)
12. 6. 2011, 13:20
@lenka620
Díky za radu,máslo už vůůůůbec není co bývalo a je čím dál dražší
nafi
(upraveno)
11. 11. 2009, 21:52
Všem moc doporučuji tuto buchtu dělám jí už od minulého léto co byli čerstvé jahůdky a fakt je mňamozní a mám sní pokaždý úspěch děkuji za tento receptík, už se těším opět na příští rok až jí bude sezona jahod abych jí mohla udělat určo vyzkoušejte
lenka620
(upraveno)
12. 11. 2009, 15:45
@nafi
Petro moc děkuji za takovou chválu .Je opravdu výborná,u nás se vždycky hned vytratí z pekáče...
Prďola
(upraveno)
30. 9. 2009, 12:40
tak a už vím,co dnes upeču ,pak písnu
lenka620
(upraveno)
1. 10. 2009, 20:25
@Prďola
Péťo určitě napiště,jak chutnala .
Werinka
(upraveno)
9. 8. 2009, 12:14
Výborné
lenka620
(upraveno)
9. 8. 2009, 18:44
@Werinka
Díky .
veri
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:49
Dobrý den Leni - jdu do toho. To je přesně, co tu cca půl hodiny hledám. Děkuji za výbornou inspiraci. Teď už jen trocha štěští a snad se povede Hezkou neděle přeje Veri
lenka620
(upraveno)
9. 8. 2009, 18:44
@veri
Verčo,nemáte zač a věřím,že buchta chutnala...
Liduss
(upraveno)
22. 6. 2009, 10:28
je to fakt bomba i v práci moc chutnala dík za receptík
lenka620
(upraveno)
22. 6. 2009, 17:14
@Liduss
Nemáte zač,díky za pochvalu .
marsib
(upraveno)
21. 6. 2009, 7:40
zrovna hledám co dnes upeču a tohle vypadá
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2009, 17:11
@marsib
Marti vyzkoušejte a písněte,zda chutnala...
pedimi
(upraveno)
20. 6. 2009, 21:46
Opravdu nejúúúžasnější..díky za luxusní receptík http://i39.tinypic.com/vcumgm.jpg
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2009, 17:11
@pedimi
Péťo díky,koukla jsem na odkaz a vypadá super,hned bych si dala...