Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 218 návštěvníků)

Hedvábné řízky

0.0
Hedvábné řízky

Potřebné ingredience

600g kuřecích řízků,4 lžíce měkkého tvarohu,4 bílky,4 lžíce mléka,,kari,sůl dle chuti,strouhaný sýr,olej na
smažení,hladká mouka a strouhanka na obalení dle potřeby.
Testíčko:našleháme bílky, přidáme tvaroh, kari a sůl dle chuti, rozmícháme,přidáme mléko a vše smícháme dohromady.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka a pak ještě obalíme ve strouhance
promíchané se sýrem.Osmažíme na oleji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sarkas 10. 2. 2007, 12:07
Dnes jsem dělala k obědu a do dětí to panečku padalo ^o) Myslím, že princip hedvábných řízků spočívá v mléčné bílkovině, která je obsažená v tvarohu a mléce. Mléčná bílkovina narušuje svalová vlákna a masíčko je proto moc jemňoučké. Já občas maso na řízky (jakékoliv) naložím na noc do nejlevnějšího bílého jogurtu a potom jenom jogurt setřu a klasicky obalím a maso je krásně měkké. Nakládání do tvarohu je nicméně také moc moc dobré (clamp)
adnap 21. 10. 2007, 10:57
@Sarkas Ahoj,to stejný dělám i s kaprem bebo jinou rybou a je to taky skvělí, není potřeba vždy použít jen vepřové maso.Martina
beruška.moje 6. 2. 2007, 16:26
Naprostá bomba Martinko (L) teda by mě nenapadl tenhle způsom obalování ale mocinky jsme si pochutnali |:o) Fakt naprostá jednička (clamp) (clamp) (clamp) (D)
bop 4. 2. 2007, 14:57
ˇužasné, výborné, jedinečné ......... (L) (Y) (PL), celá rodina mlaskala, já bohužel musela odolat, kvůli dietě (škoda :-@ :-@)
Radhel 3. 2. 2007, 21:37
TAK TOMU SE ŘÍKÁ ŽRÁDLO - omlouvám se za ten výraz.Mňam mňam mňam. Více není co dodat.Olyzovala se celá rodina.Už mám nařízeno to uvařit opět příští víkend a klasické řízky už prý nechtějí.Takže moc moc dporučuji, jsou opravdu "hedvábně" dobré (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
mohos 3. 2. 2007, 12:29
Martinko, tak tohle je luxusní jídélko! Ten přívlastek "hedvábné" je neskutečně výstižný! Takovou dobrotu už jsme dlouho neměli, myslím, že od dnešního oběda už kuřecí řízky ani jinak nebudu moci připravovat. Manžel se vyjádřil, že to byla "žranice". Ještě zůstalo na večeři, mňam, už teď se těšíme! Opravdu vynikající (clamp). Monika
stanglik 1. 2. 2007, 10:40
UDĚLALA JSEM JE V SOBOTU. CO NÁSLEDOVALO SE NEDÁ POPSAT JAKO NAPROSTÁ ŽRANICE (Y) (Y) (Y). MOC NÁM TO CHUTNALO (clamp) (PL)
lenin 28. 1. 2007, 14:31
Výborná pochoutka (PL) (PL) Moc jsme si pochutnali (clamp) (clamp) (Y) :-)bylo to mocinky manam [A] Doporučuji opravdu všem (F) (F) (F) (F) (Y)
cicmoši 21. 1. 2007, 14:51
(clamp) super mňamka (PL) (Y) :-P :-P moc sme si pochutnali, tak výborné masíčko som už dlho nepapala ;-) akurát som miesto tvarohu do bielkov dala ramu - kysaný krém, ale inak fakt lahůdka s bramborovou kaši......... (*) (*) (*) :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie