Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

SVATEBNÍ DORT

0.0
SVATEBNÍ DORT

Potřebné ingredience

Pro inspiraci,opět jeden ze šuplíčku.

Postup přípravy

Korpusy dvakrát prokrojený a promazaný mareládou a máslovým krémem s pudinkem.
Omazaný Ledovým krémem:na 25 dkg Másla- vyšlehat až zbělá a zašlehat 10dkg mouč. cukr
Na tři patra jsem použila asi 75dkg másla,ale už si to nepamatuji přesně.
Marcipán koupený a kytky jsou z bonparů.

jiný pohled

a pohled ze zhora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Willow M 5. 7. 2008, 11:17
Tak to je jedinečný :-o :-o :-o :-o To je nádhera dokonalost sama.... na tom můžu nechat oči.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F)
rehorka 5. 7. 2008, 11:46
@Willow M Markétko děkuji (hello).Ty máš také MOOOc krásné dortíky.Obdivuji ty tvoje orchidee na který si stěžuješ ;-)Už mám koupenou sadu od Wiltonu na kytky a teď hledám odvahu se do nich pustit a hlavně příležitost.To bude až někdy na podzim :-S :-S :-S.Prosím tě jak dlouho dopředu je mám udělat? tak týden?A jak a čím je barvíš?Já jsem vyškolená jen na růže a narcisi a to ještě na koleni ;-) ;-) ;-).
Willow M 5. 7. 2008, 12:09
@rehorka Leni, když zvládneš takovou nádheru z bonbónů, tak orchidee budeš mít přepychové. Já nějak extra kytičky dopředu nedělám. Třeba odpoledne je udělám a večer už je dám na dort, já mám docela ráda, když s tím můžu na tom dortu ještě nějak pohnout a upravit lístečky. A barvím gelovkou zředěnou alkoholem a když chci tmavší zdobení, výraznější, tak neředěnou...Já někak nechápu ty bonbóny, to je z toho pak hmota jako marcipán? To je tak úžasný, opravdu na tom můžu oči nechat (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
rehorka 5. 7. 2008, 14:21
@Willow M Tím,že ty bonpary se nahřejou tak povolí a změknou a jsou tvárný.Jako sklo.Jenže se to nesmí přehnat nebo se úplně roztečou a lepí se.Nevím jak bych to přesně vysvětlila.Musí se postupovat kousek od kousku,protože když to přestaneš nahřívat tak to zase ztvrdne.Takže udělat jeden lístek zatočit dát sranou nechat ztvrdnout mezitím nahřát další kousek roztahnout natenký lísek a rychle obtočit na ten první zatvrdnutý a ještě než uplně zthuhne tak vytvarovat.A další a další a další až maš z toho růži.JÉÉÉÉ -Když to tak čtu co jsem napsala tak bych to taky nepochopila . :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) 8-| 8-| 8-|
jitkaad 5. 7. 2008, 15:11
@rehorka Děkuji, za podrobný popis,ale na tohle já nemám trpělivost 8-| zkoušela jsem dělat z karamelu a bylo to na stejné fázi.Výsledek popálené ruce a vyčerpaný zásobník neslušných slov, tak jsem si myslela že existuje něco jednoduchého.Tak to máte můj velikananááááskýýýý obdiv za trpělivost (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Je to nádhera, tak se budu jen koukat :-o
rehorka 5. 7. 2008, 17:44
@jitkaad Jiťo máš pravdu.Je to Stejné jako modelování z karamelu,ale já si to právě zjednodušila těma bonparama.To víš,človíček přijde na ledacos aby si usnadnil práci ^o).A děkuji za pochvalu. (L) (L) (L).
rehorka (upraveno) 5. 7. 2008, 11:47
Ahoj Jitko a Zuzi.TO mi manžel musel sehnat lampičku s kovovou objímkou(umělá by se roztekla)a výhřevnou žárovku,kamenou žulovou desku.Je to žrout proudu,protože lampička musí vyhřát tu desku na který nechám povolit bonbony.Pak nůžkama nastřihám na půlky nebo čtvrtky-jak chci mít velké lístečky a pevnou stěrkou roztírám na plátky aby se ztoho dali dělat růže -postup je stejný jak u marcipánu.Nesmí se to nahřát moc jinak se to rozteče a na opak se to zase láme.musí se to dělat pořád pod tou lampičkou,takže mám od ní popalené ruce. Někdo to umí a dělá že to nahřívá v mikro.,ale to já neumím.Jestli s tím máte nějaké zkušenosti tak se ráda přiučím.Ten můj postup je dost složitý. :-( :-( ;-) ;-) ;-)
jitkaad 5. 7. 2008, 10:52
no to je úplná nádhera :-o :-o :-o |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) smekám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) můžu se zeptat na postup těch bonbónů?já to zkoušela, ale nevěděla jak na to tak to tak dopadlo 8-| a vy to máte táááák nááádhernééééé (F) (F) (F)
zuzaa 5. 7. 2008, 10:52
Leni, je krásný, jak jste dělala ty kytky? Jsou nádherné (Y) (Y) (Y)
Dočka 5. 7. 2008, 10:50
(Y) (Y) (Y) (Y)moc pěkný (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie