(recept
si oblíbilo 296 návštěvníků)
sekaná nejlepší jakou znám!!!!!!
Potřebné ingredience
1kg.mletého masa,půl na půl vepř.+hov.,4 rohlíky,cca 1litr mléka,4vejce,2cibule,1větší palice česneku,3větší syrové brambory,podravka,pepř,majoránka,trocha strouhanky na zpracování,plnotučná hořčice na potírání,trocha oleje na pekáč pod sekanou.
Postup přípravy
Nejdříve si pokrájíme rohlíky,které polejeme mlékem tak,aby byly celé ponořené,dále v druhé větší míse připravíme směs mletého masa,polejeme zbytkem mléka a řádně rukou vymícháváme,potom přidáme vymačkané rozměklé rohlíky,cibuli,rozetřený česnek,vejce,podravku dle chuti,já už nedávám sůl.dále pepř,majoránku a nastrouhané syrové brambory na hrubo,důkadně promícháme a přidáme strouhanku dle hustoty.Potom mokrýma rukama tvarujeme šišky,které dáváme ne velký plech,podlijeme asi tak 2 lžícema oleje a hrnkem vody,dáme péct na 180st.cca 1hod.ke konci pečení sekanou vyndáme z trouby a potřeme plnotučnou hořčicí,dále vložíme zpátky do trouby a zhruba půl hodinky dopékáme.Vše dělám podle oka tak se snad i vám povede.Je to neskutečná dobrota!!Ty brambory té sekané dají kyprost,jen se rozpouští na jazyku.Já jsem touto sekanou vyhlášená a tak se ráda podělím s receptem s váma!Zapoměla jsem ještě dodat,že během pečení sekanou potíráme vypečeným sosem a popřípadě podlejeme vodou!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
26pavla
(upraveno)
25. 10. 2008, 19:20
Martinko včera jsem dělala Vaší sekanou a je opravdu úžasná.Všem moc doporučují.Jiná už u nás na talíři nebude. To bylo pochutnáničko.
magick
(upraveno)
26. 10. 2008, 6:53
@26pavla
Pavlínko to mám radost,že se povedla moc děkuji!
Leanel
(upraveno)
24. 10. 2008, 22:51
To znamena ze ju vobec nezakryjeme alobalom pri peceni ?? Dik Val
magick
(upraveno)
25. 10. 2008, 11:47
@Leanel
můžeme zakrýt alobalem,ale není nutné,doufám,že se povede!!
magick
(upraveno)
21. 10. 2008, 18:18
Dobrý večer Blani,jak dopadla sekaná povedla se ?
Tazinda
(upraveno)
9. 10. 2008, 13:00
Už je v troubě a jsem nesmírně zvědavá jak to dopadne, miluju recepty od oka.....pokaždý z toho vyleze něco jinýho Marti, děkuji za inspiraci. Blanka a spol
magick
(upraveno)
9. 10. 2008, 21:43
@Tazinda
Milá Blani,jsem zvědavá jak vám chutnala,doufám,že měla stejný úspěch jako u nás,jsem ráda,že se k mé sekané někdo odhodlal už jsem měla obavy,že tuto dobrotu nikdo nezkusí!S pozdravem M.
magick
(upraveno)
23. 8. 2008, 19:14
Šárko budu opravdu moc ráda když dáte vědět,opravdu jsem tento recept nedala ještě nikomu a každý ho na mně loudí,ale nedalo mi to nezveřejnit tady,protože jsou tu vkládány neskutečné dobroty a byla by hanba nepodělit se s váma!Tak držím palečky a věřím,že sklidíte stejný úspěch jako já s pozdravem M.
s-arka
(upraveno)
23. 8. 2008, 18:43
Marti, tak tenhle receptík mne fakt zaujal u nás není mleté maso příliš v oblibě, ale myslím, že sekanou s Vaším vylepšením vyzkouším a třeba konečně budu mít úspěch Děkuji a výsledek napíšu