Sekaná s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience
Na sekanou :700 g mletého masa vepřového,300 g masa mletého hovězího,2 cibule,1 lžíce másla,4 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, špetka ml .pepře, 1 lžička majoránky,1/2 kostky bujonu, 2 vejce, 100 ml mléka, asi 2 hrnky strouhanky Na omáčku : 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky,1 konzerva loupaných rajčat,1, 5 litru vývaru ( bujón) ,4 kuličky pepře,1 kuličky nového koření,2 lžíce cukru,sůl.1 lžička octa-dle chuti
Postup přípravy
Rajčatová omáčka : V kastrole si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání chvilku pražíme ,pak zalijeme připraveným bujonem, přidáme rajčata, trochu soli a koření ( já si dávám koření do čajového sítka ,abych pak nelovila jednotlivé kuličky) a vaříme asi 20 minut. Vyndáme koření-omáčku přecedíme a dochutíme solí ,octem a cukrem a ještě několik minut povaříme.
Sekanou necháme před porcováním nějakou dobu odpočinout.
Pak ji podáváme přelitou rajskou omáčkou ,můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.
Zbytek sekané máme k večeři se zelným salátem.

Sekaná se zelným salátem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé