Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Sekaná s rajskou omáčkou

0.0
Sekaná s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience

Na sekanou :700 g mletého masa vepřového,300 g masa mletého hovězího,2 cibule,1 lžíce másla,4 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, špetka ml .pepře, 1 lžička majoránky,1/2 kostky bujonu, 2 vejce, 100 ml mléka, asi 2 hrnky strouhanky Na omáčku : 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky,1 konzerva loupaných rajčat,1, 5 litru vývaru ( bujón) ,4 kuličky pepře,1 kuličky nového koření,2 lžíce cukru,sůl.1 lžička octa-dle chuti

Postup přípravy

Sekaná :Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme pokrájené cibule .Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme koření ,orestovanou cibuli, utřený česnek. Půl kostky bujónu rozpustíme ve 2 lžících horké vody a přidáme k masu. Vejce rozšleháme v mléce a též přidáme. Nakonec přisypeme postupně strouhanku-dle potřeby a směs prohněteme. Ze směsi mokrýma rukama vytvoříme pevný bochník, přendáme do pekáče a do výše asi 1/2 cm podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 1 hodinu, pak sundáme alobal a ještě odkrytou dopečeme aby se vytvořila křupavá kůrka-dle potřeby ještě podléváme. Než se nám upeče, připravíme si omáčku.

Rajčatová omáčka : V kastrole si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání chvilku pražíme ,pak zalijeme připraveným bujonem, přidáme rajčata, trochu soli a koření ( já si dávám koření do čajového sítka ,abych pak nelovila jednotlivé kuličky) a vaříme asi 20 minut. Vyndáme koření-omáčku přecedíme a dochutíme solí ,octem a cukrem a ještě několik minut povaříme.
Sekanou necháme před porcováním nějakou dobu odpočinout.

Pak ji podáváme přelitou rajskou omáčkou ,můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.
Zbytek sekané máme k večeři se zelným salátem.

Sekaná se zelným salátem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie