Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Sekaná s rybízovo-česnekovou omáčkou

0.0
Sekaná s rybízovo-česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřového nebo míchaného masa (hovězí - vepřové) * 50g suchého sojového granulátu (v origoš receptu je 200g pohanky lámanky, ale tu jsem nesehnala) * 1/2 kostky zeleninového bujonu * 2 cibule * olej * 8 stroužků česneku * 2 vejce * 2 lžíce majoránky * lžíce soli * pepř * dle potřeby strouhanka ************** na omáčku: 8 stroužků česneku * máslo * rybízová marmeláda + brusinky v cukru od firmy Kand nebo třeba jeřabiny 200 g (v originál receptu je 250 g rybízu a 4 lžíce želírovacího cukru, ale rybíz samozřejmě nemám, takže jsem improvizovala..) * hořčičné semínko 2 lžičky (rozdrtit) * zázvor - špetka * pepř * citronová šťáva z 1 citrónu * worchester - 2 lžičky

Postup přípravy

sojové maso 10 minut povaříme ve vodě s bujónem, vodu slijeme (nebo pohanku zalijeme 400 ml vřelé vody a necháme 20 minut nabobtnat). cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět.
ve větší míse smícháme všechny ingredience RUKAMA, hustota má být taková, aby sekaná držela tvar. já jsem přidala jen asi dvě lžíce strouhanky. Pokud děláme sekanou s pohankou, uděláme dvě šišky, protože toho je víc. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut, dozlatova. průběžně můžeme potírat vodou s olejem a rozdrceným česnekem.

omáčka - na másle zesklovatíme nadrobno pokrájený česnek, přidáme marmeládu a ostatní ingredience a necháme probublat. omáčku jsem nakonec rozmixovala ponormým mixérem.

origoš recept je z Rad ptáka Loskutáka, jen jsem to upravila dle svých možností. je to faakt dobrota, pro milovníky česneku určitě:-)

připravené do trouby

upečeno

"na řezu"

majda na plotně

ještě detail

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie