(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou :)
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500 g-1 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř,šunka, balíček 4 vejce uvařená na tvrdo,sýr,okurka
Postup přípravy
Připravíme si potravinářskou folii ( cca 70 cm), na kterou rozprostřeme ochucené mleté maso do tvaru velkého obdélníku (asi 50 x 30 centimetrů). Maso pomažeme hořčicí, poté šunkou a sýrem, nastranu dáme uvařená vajíčka,a okurky...
Roládu zabalíme jako sladkou roládu: na jedné dlouhé straně obdélníku zvedneme potravinovou fólii a kousek maso přeložíme. Postupným zvedáním a rolováním přes fólii nakonec sekanou zavineme celou. Fólii po celé délce masa ještě necháme. Prsty k sobě maso důkladně spojíme a uzavřeme konce. Pak fólii sundáme, maso uhlaďíme mokrou rukou a položíme do hlubokého plechu nebo pekáčku podlitého asi centimetrovou vrstvou vody.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30 minut, pak troubu přidáme na 220 stupňů a ještě 10 minut pečteme dál. Podléváme vodou z pekáčku (nepopraská)
Roládu zabalíme jako sladkou roládu: na jedné dlouhé straně obdélníku zvedneme potravinovou fólii a kousek maso přeložíme. Postupným zvedáním a rolováním přes fólii nakonec sekanou zavineme celou. Fólii po celé délce masa ještě necháme. Prsty k sobě maso důkladně spojíme a uzavřeme konce. Pak fólii sundáme, maso uhlaďíme mokrou rukou a položíme do hlubokého plechu nebo pekáčku podlitého asi centimetrovou vrstvou vody.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30 minut, pak troubu přidáme na 220 stupňů a ještě 10 minut pečteme dál. Podléváme vodou z pekáčku (nepopraská)
sekanou rozložíme na potravinářskou foliji
Maso pomažeme hořčicí, poté šunkou a sýrem
pomažeme hořčicí, poté šunkou a sýrem, nastranu dáme uvařená vajíčka,a okurky
roládu zabalíme
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů
hotovo
upečeno podáváme
upečeno podáváme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
15. 12. 2024, 20:18
Dobrý den,dnes jsem udělala sekanou podle Vás a podařila se,dělala jsem ji ale z krůtího mletého,šla mi hezky zavinout.děkuji.
nahlásit
monna
(upraveno)
10. 7. 2017, 13:13
.
nahlásit
jeremy
(upraveno)
28. 3. 2015, 12:08
nahlásit
marky18
(upraveno)
7. 8. 2012, 0:40
Díky za tip MD
nahlásit
brčule123
(upraveno)
4. 8. 2012, 10:15
Zítra udělám k obědu,chtěla jsem klasickou sekanou,ale udělám tu vaši.
nahlásit
peťulka.es
(upraveno)
30. 3. 2012, 11:39
Dobrý den Vlastičko chystám se udělat o víkendu, nikdy jsem ještě nezkoušela..to mleté mám si nechat umlýt půl kg veprového a půl kg hověziho, tzn. namixovat to nebo děláte jen z hovězího?? moc děkuji..
nahlásit
Mikešek
(upraveno)
21. 2. 2012, 13:30
Taky jí tak dělám ! Přítel to miluje a zasytí to,..
nahlásit
Vlasta33
(upraveno)
25. 2. 2012, 13:44
@Mikešek
moc nám chutnala hlavně manželovi
nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
21. 2. 2012, 12:40
Máte to moc pěkný Vlastičko. Chtěla jsem se zeptat. Toho mletého masa stačí jenom 500 gr ? Určitě to vyzkouším. Vypadá to moc dobře. Děkuji za odpověď a přeju hezký den.
nahlásit
Vlasta33
(upraveno)
25. 2. 2012, 13:43
@KABELKAK
já dělám 1 kg
nahlásit