Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 304 návštěvníků)

TVAROHOVÁ ŠTOLA - bez kynutí, ale OBRVSKÁ nejen velikostí, hlavně CHUTÍ

0.0
TVAROHOVÁ ŠTOLA - bez kynutí, ale OBRVSKÁ nejen velikostí, hlavně CHUTÍ

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 5OOg HLADKÉ MOUKY===250g MĚKKÉHO TVAROHU===125g CUKRU KRYSTAL===2 VEJCE===150g TUKU(nejlépe másla)===1a1/2 PR.DO PEČ.===1 VANIL.CUKR, ČOKOLÁDA, OŘÍŠKY, ROZINKY dle chuti
NA POTŘENÍ-50g MÁSLA(rorpuštěné),CUKR MOUČKA,KAKAO

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto, mimo čokolády, ořechů a rozinek spracujeme dohromady. Ke konci přidáme všechny dobroty( u nás se rozinky nejí, tak já mám bez nich).
Pak z hmoty uděláme placku ( já nevyvaluju, jen rukama roztáhnu). Pravá štola by se měla složit jinak,
ale já jen přeložím na půl a přenesu na plech vyložený papírem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme asi 45minut. Nemám přesný čas, zkouším špejlí..
Po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem. Nebojte se toho, štola snese hodně a to pak způsobí,
že zůstane dlouho vláčná. Posypeme moučkovým cukrem, smíchaným s kakaem a necháme vychladit.
Nejlepší je, když se nechá uležet, zabalená ve fólii.
Děláme ji hlavně na Vánoce, protože nám chutná víc než vánočky.

těsto a dobroty ještě zvlášť

zapracované dobroty,
lze je ale přidat hned na začátku, aby se rovnoměrně rozprostřely v těstě

placka v mé úpravě,
tedy pouze hodně roztažená a přeložená na půl

tady putuje štolička na pekáči do trouby

a tady už je z touby venku, pomaštěná a posypaná

mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 23. 12. 2008, 4:47
Tak letos peču ronou 4 ;-) |:o) Doufám, že se povedou jako každý rok, protože je třeba udělat si tu správnou atmosféru, když to venku vypadá jako na jaře a ne jako Vánoce +o( Tak šťastné a veselé a ať se vám všem, kteří ji letos upečete taky podaří a chutná |:o) (andel) (stromecek)
Berrunka 10. 12. 2008, 15:42
naprosto úžasná dobrůtka!!! (L) (clamp) (P) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1532163
s-arka 10. 12. 2008, 20:11
@Berrunka Verčo, jsem ráda, že vám chutná a když koukám na fotky a recepty všech vašich dobrůtek, ani se nedivím, že se povedla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jste opravdu šikula (L)
wictorie 8. 12. 2008, 13:55
Smím se zeptat zda jí můžu udělat již nyní a do Vánoc nechat uležet? Nebo je moc brzy? ;-) Díky moc a nádherný advent celé rodině (banky) (stromecek) přeje Monča a (child9) a nenarozená (child6)
s-arka 8. 12. 2008, 15:09
@wictorie Moni, to si myslím, že je brzy. Těsto je sice super, ale je tvarohové, takže nevím, jestli už potom nebude vysušená *-) U nás vydrží maximálně 3 dny, protože pak prostě není ;-) Proto nemůžu říct, jak dlouho vydrží zabalená *-) |:o) (L) Určitě ale dejte vědět, jak to dopadlo (hello) (stromecek)
jitkaad 8. 12. 2008, 13:56
@wictorie Já ji pekla včera a dala jsem ji uležet,tak uvidím jaká bude,ale myslím,že jedině dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
wictorie 8. 12. 2008, 15:02
@jitkaad Děkuji, děkuji, děkuji. Já se do ní pustím zítra..
macíčekm 14. 11. 2008, 21:56
zdravíme (L), tak jsem zase pekla tu Vaší štolu a to v domácí pekárně...šlo to dobře, žádná práce,byla hned (zajic) (zajic) (zajic). (moulinex program moučník)..., ale chyběla mi tam ta kůrčička :-|...a ta je jen z trouby.. (H). pa (hello) Marcela
s-arka 18. 11. 2008, 10:55
@macíčekm Marcelko, moc se omlouvám, že píšu až teď. Takže jste stihla vyzkoušet pekárnu dřív než já (Y) Právě se na to taky chystám, ale jen na těsto. Abych nemusela hňácat ručně a pak to šupnu normálně do trouby. |:o) A nabyl žádný problém při zadělávání těsta *-)Propracovalo se to dobře, bez přidávání mouky? A hlavně jsem ráda, že vám chutná (L) (L) (L)
macíčekm 18. 11. 2008, 14:06
@s-arka Propracovalo se to dobře, žádný problém, akorát to nemělo tu mňam kůrčičku jakou z trouby.. :'(, ale i tak se snědla rychle (L)
macíčekm 21. 10. 2008, 22:22
Dobrý večer, tak jsem znovu pekla 8-| a hned dvě ;-). Došlo mi máslo a tak jsem použila olej a je taky |:o) |:o) |:o), je křehčí a žravá... :-D :-D :-D pa (hello)
s-arka 22. 10. 2008, 5:54
@macíčekm Marcelko, jsem ráda, že vám chutná (L)Já se na ni teď taky chystám |:o)
macíčekm 19. 10. 2008, 13:36
Dobrý den Šárko,tak jsem ji včera upekla a je |:o) |:o) |:o)...za chvíli už nebude *-) Mooc dobrá a hlavně rychlá (H) děkuji za recept Marcela
Monnni 14. 10. 2008, 9:38
Upekla jsem a byla výborná. měla jsem strach,aby se snědla,je dost velká,ale zbytečný,už první den jsme snědli víc jak půlku a zbytek druhý den. upeču na vánoce místo vánočky.
s-arka 15. 10. 2008, 5:47
@Monnni Moniko, jsem ráda, že chutnala, u nás se taky peče na Vánoce pouze tahle ;-) (L)
KLAKLA 13. 10. 2008, 8:14
Dobrý den, štola je uvnitř velmi chutná, jen jsem ji měla tvrdou jako kámen a to jsem ji pekla asi půl hodiny, nevíte kde je chyba? *-)
s-arka 13. 10. 2008, 21:20
@KLAKLA To mě mrzí a opravdu netuším, čím to mohlo být *-)Ale je pravda, že štola je během pěčení jakoby "tvrdá" Proto se ihned po upečení potírá tím máslem, nasákne a zvláční (Y) (L)
KLAKLA 14. 10. 2008, 21:03
@s-arka jj, potřela jsem ji, ale nezměkla, škoda, byla jinak chutná, jen jsme ji museli oloupat od tvrdé slupky ;-)
Lenka77 13. 10. 2008, 7:58
O víkendu jsem zkusila :-) :-) :-) :-) velká dobrota určitě budu péct častěji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) děkuji za receptík (L) (L) (L) Lenka
s-arka 13. 10. 2008, 21:21
@Lenka77 Jsem moc ráda, že se povedla a hlavně, že chutná (Y) (L)
kocon 9. 10. 2008, 21:34
Šári, zkuste si namíchat hroznový cukr s moučkovým a tímto štolu ještě teplou posypat a potom ještě jednou po vychladnutí! Je to... (zajic)
s-arka 10. 10. 2008, 9:20
@kocon Teda, Irenko (hello) Moc děkuji za skvělý nápad (L) Tohle určitě vyzkouším, hroznový cukr používám často, ale tohle mne nenapadlo *-) (clamp) (clamp) (clamp)
misulem 8. 10. 2008, 8:17
Dobrý den maminy :-p, tak jsem taky zkusila upéci, na chuť výýýýýýýborná :-), ale já ji pekla z celozrnné mouky, takže mi neudržela tvar a po celým plechu se mi "rozkydla" :^), tak nevím kde byla chyba.... ale jinač mňam mňam (Y) (Y) (Y)
s-arka 8. 10. 2008, 15:32
@misulem To mě Míšo mrzí (kocka) Ale mohlo to být tou moukou *-) všeobecně preferuji zdravou stravu, ale tady bych si netroufla :-$ Snad zkusit půl na půl s normální, bílou. Protože jinak neochutnáte tu slastnou chuť (zajic) (L)
bleška 55 7. 10. 2008, 17:52
Ahoj děvčata, štola je vynikající. Já jsem ji zkusila péct v silikonové formě na vánočku a nejen že je výborná, ale také hezká. (Y) (Y) (Y) Po vyndání z trouby ji potírám máslem a do toho kápnu ještě rumíček. No to opravdu nemá chybu. (hello) (hello)Jana
s-arka 8. 10. 2008, 5:49
@bleška 55 Jani, děkuji za inspiraci (L)Silikonovým formám zatím odolávám, ale jek to vidím už ne dlouho ;-)A to máslo s rumíkem je super (clamp) (clamp) (clamp)Dělám to u koláčků (L)
Macek 59 7. 10. 2008, 13:55
AHOJ,MUSÍM POCHVÁLIT,ŠTOLU JSEM UPEKLA ,ALE BOHUŽEL SE ANI NESTAČILA U NÁS ULEŽET,SNĚDLA SE SKORO HNED A JE VÝBORNÁ.
Janulka37 7. 10. 2008, 13:40
Ahojky, štolu jsem zkusila a je vynikající (Y) Opravdu obrovská tou chutí!!!! Děcka ji zbaštily raz dva (zajic) (zajic) (zajic) A já s manželem jsme si ke (C) také dali! Co nejdříve budu péct zase. Díky Jana a (svatba) a (X), (X), (Z)
s-arka 8. 10. 2008, 15:35
@Janulka37 Koukám , Jani, že pro tak početnou rodinu je to akorát, co? ;-) Aspoň vás netrápí její odležení :-D (L) Jsem ale ráda, že chutnala :-)
Alanet 7. 10. 2008, 7:09
Prosím Vás to máslo se dává rozpuštěné?
hajcena 7. 10. 2008, 14:28
@Alanet Já ho tam rozpuštěné dala...teda spíš Heru.Máslem jsem jen potírala po upečení.
Atiza 5. 10. 2008, 23:29
Také jsem ji pekla. Je opravdu super. Byla hned snězená. Jednoduché těsto, rychlá příprava, také rychle snězeno.
s-arka 8. 10. 2008, 5:50
@Atiza :-D (L)
mamina 5. 10. 2008, 8:08
Chystám se také na štolu. Kde ji, prosím, necháváte uležet, v lednici nebo v pokojové teplotě? Když ji budu dělat na Vánoce, s jakým časovým předstihem ji mám udělat, aby byla nej? (F) (F) (F)
s-arka 8. 10. 2008, 5:58
@mamina Evičko, ona je opravdu asi nejlepší čerstvá ;-) Peču ji také na Vánoce den před Štědrým dnem, ale jen proto, že bych toho měla ráno moc. Jinak je super, když jí můžete upéct to ráno a mít bezva snídani. To bych ale vstávala ve 4hodiny...Po vychladnutí ji zabalím do fólie a ještě do alobalu a nechávám ji v troubě(pochopitelně vypnuté) na plechu(jinde není většinou místo ;-)) Nedávejte ji do lednice, to pak musí znova přijmout pokojovou teplotu, aby chutnala.A když náhodou něco zbyde :-Dnormálně ji zamrazím (L)
hajcena 7. 10. 2008, 14:29
@mamina U nás ji necháváme uležet v břiše :-D Hned po upečení je výborná, tak nevím jak může být ještě lepší uleželá :-$
kalimera 4. 10. 2008, 20:49
Tak ta vypadá fantasticky. Tvarohové těsto můžeme :-p a o těch dobrotách, co jsou vevnitř ani nemluvím ;-)
s-arka 8. 10. 2008, 6:02
@kalimera jj,Pavli (hello)Moje sestra nesnáší rozinky, tak je nedávám a vždycky brblala, že je vánočka suchá nebo tvrdá, kupovaná nevydržela,atd. 8-| Od té doby co peču tuhle štolu jen mlaská a je klid ;-) Taky by se to mohla už naučit sama (smich)
Bára D. 4. 10. 2008, 16:50
Tak jsem dopekla a je skvělá (Y). Rychlá a výborná (L)
velbloudek (upraveno) 4. 10. 2008, 13:54
(Y) Uplne super jednoducha , rychla (wash) a vyborna (zajic) recept uz mam i pro mamku vytistenej (H) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1366405 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1366409 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1366411 tak takhle se mi povedla ;-) Diky moc za tip Janca (X) a Oliver (hello)
s-arka 8. 10. 2008, 6:04
@velbloudek Jani, jste opravdu šikula a vaše štola je super povedená (clamp) (clamp) (clamp) Moc mě těší, že chutná (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie