Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Pavouk Křižák

0.0
Pavouk Křižák

Potřebné ingredience

mléčný marcipán a dost elánu
Na marcipn dávka z 12 lžic mouč.cukru, 6 lžic suš.polot.mléka, 2 lžíce sirupu (kukuřičný, pšeničný), mandlová tresť, trochu vody

Postup přípravy

Protože jsem pavouka už jednou dělala, tak jsem to hrdinně zkusila po paměti. Když byl pavouček pěkně slepený a nabarvený, podívala jsem se do knížky a s hrůzou zjistila, že druhý pár předních nohou je obráceně.....
Pavouk je poměrně snadný na modelaci, stačí dvě různě velké kouličky marcipánu, jednu mírně na jedné straně zúžit, přilepit k sobě. Nohy vymodelujete z válečku, na jedné straně zůžíte a ještě ve dvou místech po délce, pak přilepíte k tělíčku a podložíte nějakým kouskem molitanu nebo alobalu podél zadečku a těla. Na konce nožiček jsem přilepila takové miniaturní ďubky a mezi ně vlepila černé trny z rozváleného marcipánu. Dva jsem taky dala k hlavičce za kusadla. Na zadečku jsou trny ze světlého marcipánu obarvené dodatečně. Udělala jsem si párátkem otvory a do nich navlhčené trny nastrkala a ještě párátkem trochu přitlačila, je to piplačka, ale výsledek je efektní.

shora

z boku

nenabarvený

nabarvený - ještě s neopravenýma nohama

opravené nohy, tak to vypadá, když se musí nohy utrhnout a domodelovat jiné, ve správném tvaru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie