(recept
si oblíbilo 2183 návštěvníků)
*** BUCHTA HIMALÁJE ***
Potřebné ingredience
1TĚSTO: 1 prášek do pečiva,2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru krupice,1 hrnek mléka,1/2..( 3/4 ) hrnku oleje,2 celá véjce,2 lžíce kakaa,citronová kůra.
2 TĚSTO: 2 tvarohy (250g),1 vanilkový cukr,1 vanilkový puding,1 hrnek cukru moučka,2 celá véjce,1hrnek mléka.
Postup přípravy
1těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
1 těsto kakaové
druhé těsto tvarohové se naleje na polovinu prvního těsta.Toto tvarohové těsto je řídké.
tak nějak to vypadá
a pak se naleje zbytek prvního těsta - můžete to nastříkat i jen tak cikcak.....
finalé.....jsou výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kacanova
(upraveno)
26. 3. 2014, 20:12
Taky ji dělám, oblíbený a rychlý receptík
markous
(upraveno)
16. 3. 2014, 21:31
už ji mám v trobě a můj dospělý syn chodí kdy už bude tvarohové u nás jedou
andula30
(upraveno)
23. 2. 2014, 11:57
vyborny, ja som este na osviezenie nahadzala na vrch nakrajaje kompotove jahody a bol mnamkovy
Patriček
(upraveno)
25. 1. 2014, 13:50
děvčata tvaroh ve vaničce nebo kostku? Mám doma jen tvaroh ve vaničce a na buchtu mám šílenou chuť... Díky za info
mirkaberkys
(upraveno)
25. 1. 2014, 14:39
@Patriček
Já jsem dávala ve vaničce, max. můžete ubrat malinko mléka v náplni, aby nebyla tolik řídká.
pavlina2
(upraveno)
28. 8. 2013, 19:42
Vypadá lákově,miluji tvarohové moučníky...určitě brzo vyzkouším
Marrcela20
(upraveno)
25. 8. 2013, 9:46
Dala jsem na malý plech a v troubě mi to totálně překypělo......
heavy
(upraveno)
22. 8. 2013, 14:03
vyzkoušeno a rodince mooooooc chutnal
Ijanka82
(upraveno)
19. 8. 2013, 10:43
Dneska jsem ho ráno upekla původně pro dělníky na stavbu, ale jelikož se rozpršelo, tak to zabalili - nevadí, aspoň zbyde celá buchta nám!! Je moc dobrá a rychlá, akorát na mě moc sladká, takže příště dám o půlku méně cukru do těsta i do náplně.
baculkacz
(upraveno)
18. 8. 2013, 21:47
také dělám již nějaký ten pátek.......a doma nechtějí skoro nic jiného
bertica
(upraveno)
10. 8. 2013, 9:19
Fantastický koláč.Vláčný,jednoduchý...všetkým doporučujem vyskúšať.
Rampepurda 3
(upraveno)
1. 8. 2013, 8:46
vynikající buchta už jsem také dělala
lluuccii
(upraveno)
1. 8. 2013, 8:42
Děkuj za recept, opravdu super dobrota
brandysek
(upraveno)
9. 7. 2013, 18:17
tak toto je pani buchta dik za recept
Verča-Berda
(upraveno)
24. 6. 2013, 21:24
Gábi moc děkuji za výborný recept Také jsem se nechala zlákat http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4409711 a tak tak jsem stihla ......Verča
Cyprusmummy
(upraveno)
24. 6. 2013, 18:55
Prosím pomoci - na kolik a jak dlouho- jsem začátečník. Alespon přibližně prosím. Kujuuuuu
barbinka3
(upraveno)
24. 6. 2013, 19:09
@Cyprusmummy
180-190 °C - cca 35-40 min.Raději si to hlídejte každá trouba peče jinak.Já vždy píchnu špejli z kraje do těsta a pokud se mi těsto již na špejli nelepí .Buchta je upečena.
Cyprusmummy
(upraveno)
27. 6. 2013, 16:50
@barbinka3
Moc děkuji. Za chvíli začínám
laskonka333
(upraveno)
21. 6. 2013, 14:40
DasulkaM
(upraveno)
21. 6. 2013, 12:35
Gábi výborná dobrůtka upekla jsem ve středu večer, ve čtvrtek byla snězená a to ani moc nezůstalo pro našeho 4-letého synáčka . přítel snědl asi 3/4 plechu takže dnes peču podruhé .ani mám moc sladká nepřijde, jak jsem četla některý komentík, ale je to rozhodně o chuti každého. výbornáááááá . děkuju za receptík dáša
Galii
(upraveno)
30. 5. 2013, 19:11
zitra vyzkousime
marcelka1976
(upraveno)
29. 4. 2013, 6:08
Vynikající buchta,měla velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.
piiskota
(upraveno)
3. 3. 2013, 11:09
Skvělá i pro začátečnice jako já. Díky za recept, chutná výborně.