(recept
si oblíbilo 399 návštěvníků)
Buchta z listového těsta s piškoty, jablky a pudinkem

Potřebné ingredience
1 listové těsto,
2 balení piškotů (nebo 1 velké),
1,5 kg strouhaných jablek,
skořice, cukr, 2 balení vanilkového cukru,
1 litr mléka,
3 balení vanilkového pudinku
Postup přípravy
Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 stupních. Dobrou chuť!
P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.
P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.

na polovinu listového těsta poklademe piškoty

na piškoty rozprostřeme strouhaná jablka, posypeme skořicí a cukrem

zalijeme horkým pudinkem

zakryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct

posypeme cukrem a buchta je hotová :-)

Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Terapera
(upraveno)
24. 1. 2008, 23:25













nahlásit
Venuška
(upraveno)
7. 10. 2007, 8:51
Dobrý den Alenko, včera jsem vyzkoušela a dnes není po buchtě ani slechu ani dechu, opravdu výborný recept . Ještě jednou moc děkuji a přeji Vám krásnou neděli. Hanka






nahlásit

Daguš
(upraveno)
29. 4. 2007, 10:34
Milá Alenko
, tak jsem včera vyzkoušela Váš recept a móóć chválím
. Je to obrovská mňamka
. Doma jsem s tím měla velký úspěch
a hned se po buctičce zaprášilo
. Děkuji za recept a mějte krásný den
. Dáša










nahlásit
Ali77
(upraveno)
30. 4. 2007, 14:07
@Daguš
Tak to je super, že si celá rodinka tak pošušňala
je dobře, když se buchetka povede a zapráší se po ní, to je největší odměna
Tak tedy pečení zdar
a hezký den i Vám Alí a kluci



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)




nahlásit

keltka
(upraveno)
3. 4. 2007, 18:54
DĚLALA JSEM TO S VIŠNĚMI,TEN RECEPT ZNÁM Z KNIHY OD DR.OETKERA..VIZ MÉ RECEPTY....ALE S JABLÍČKEM..HMMM TO MUSÍ BÝT BAŠTA JEŠTĚ VĚTŠÍ!URČITĚ VYZKOUŠÍM

nahlásit
batroska
(upraveno)
3. 4. 2007, 10:17
Ahoj,já ten receptík taky mám,ale místo jablíček mám napsané meruňky-kompot.A je výýýýborný,i s jahodama a jednou jsem jej dělala s ostružinama...

nahlásit
Ali77
(upraveno)
3. 4. 2007, 17:03
@batroska
No to díky za fajný tip na obměnu!
To tedy taky někdy vyzkoušíme! Ali




nahlásit

Zazinka
(upraveno)
2. 4. 2007, 19:37
Dobrý den Alen, zítra chci buchtu vyzkoušet, jen se zeptám ať to nezorám, to se nepřipálí když plech nevymažu, ani pečící papír nedat? a když ji chci na středu mám jí udělat den předem aby se piškoty nasákli?možná se ptám blbě ale v pečení nejsem moc zkušená děkuji za odpověď



nahlásit
Ali77
(upraveno)
2. 4. 2007, 21:28
@Zazinka
Ahojky Žanetko, plech vymazávat není třeba a buchetka je lepší čerstvá, ale ani druhý den vůbec nevadí
Já taky nejsem žádný přeborník v pečení, nebojte
A když se to náhodou nepodaří na poprvé (třeba odhadnout délku pečení), nic se neděje, příště to bude lepší!
Tak Vám přeji, ať se dílo zdaří a dejte vědět, jak to šlo a zda Vám chutnalo, ju?
Ali a kluci









nahlásit

Zazinka
(upraveno)
3. 4. 2007, 8:34
@Ali77
Ali díky za radu, občas peču ale vždy vymazávám , tak jsem se radši zeptala, tak já jí udělám až ve středu ráno a odpol. se do ní pustíme, teda spíše návštěva s manželem já peču ale nejím
. Určitě napíši jak chutnalo . Díky a hezký den Žaneta







nahlásit

Lubík
(upraveno)
1. 4. 2007, 9:18
Dobrý den,tak jsem včera vyzkoušela Váš receptík,takhle výbornou buchtu jsme ještě nejdeli
,dokonce jedl i manžel,který buchty nejí,už se po ní zaprášilo a nezbylo nic.Brzy zase udělám
Děkuji moc za prima recept
.Krásný den Lubica




nahlásit
Ali77
(upraveno)
1. 4. 2007, 19:35
@Lubík
Tak to je skvělé, moc mě těší, že se buchta povedla a tolik chutnala!!!
Krásný den i Vám. Ali




nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 3. 2007, 20:28
Mám v receptech to samý, je to výborný

nahlásit

Přádovka
(upraveno)
29. 3. 2007, 20:10
Dobrý den,moooooooc chválím,dnes jsme se do receptu pustily s Naty,šlo nám to od ruky a výsledek????Báječná buchta,která provoněla celý byt..... Jedinou chybičku jsem našla,má předletní dietka je opět v nenávratnu.... ...dííííky a spoustu dalších bezva receptů přejeme Kamila,Naty a Luča
nahlásit
Ali77
(upraveno)
29. 3. 2007, 22:04
@Přádovka
Tak to mě těší! Já ji včera dělala zas, protože jsme měly s holkama babinec a byla u nás i spousta dětí, kterým buchetka taky moc chutná a hlavně je v ní samá dobrůtka i pro ně
S tou dietou mě to teda mrzí!
Tak se nezlobte
Jináč dětem moc chutnají i Janovické bomby, které mám ve svých receptech, jestli chcete mrknout
Ať se tedy daří celé Vaší rodince!
Ali a kluci












nahlásit

Dandulee
(upraveno)
23. 3. 2007, 16:49
Tak jsem Alčo neodolala a buchtičku upekla a je tááák dobrá,jak krásně vypadá.Díky za super receptík
Ani to nebylo časově náročné,za půl hoďky byla v troubě


nahlásit
Ali77
(upraveno)
23. 3. 2007, 20:07
@Dandulee
To je super, jsem ráda, že chutnalo! Hlavně je to buchetka vhodná i dětem - samé dobré věcičky
Doufám, že se mi i k ostatním zákuskům a buchtám podaří brzy připojit obrázkový postup - docela to pomáhá, člověk si to lépe představí, že?




nahlásit
kasnika
(upraveno)
22. 3. 2007, 17:05



nahlásit

dolphin
(upraveno)
22. 3. 2007, 14:03
To děláme taky, jentoršku jinak - jablka normálně umíchám s cukrem a skořicí jako na závin a vrch buchty mažu ještě žloutkem, je to křupavé a pudink vařím normálně 1l - 2sáčky. A je to dobrota!
nahlásit

kotas
(upraveno)
22. 3. 2007, 13:38
MOC,MOC DOBRÉ.mÁM 4 DĚTI
A VŠECHNY HODNOTÍ
.vŠEM DOPORUČUJI AKORÁT JSME DALI NA PŮLKU MÍSTO JABLEK JAHODY A TO JE TEPRVE BOMBA.Pavlína





nahlásit
Ali77
(upraveno)
23. 3. 2007, 9:18
@kotas
To mě moc těší! Mrkněte i na další receptíky, co tu mám, budu ještě i přidávat
Ať se daří!
Ali






nahlásit