Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ježečci pro rodiče k narozeninám - s postupem

0.0
Ježečci pro rodiče k narozeninám - s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 1 mramorový korpus podle Daši V. (onasi) pečený v dortové kulaté formě + 1 korpus z poloviční dávky jen světlé těsto (taky stejný recept) také pečené v kulaté formě.
Krém: máslový z dvojité dávky (s vanilkovým pudinkem)
Mléčná hmota, gelové barvy (potravinářské), sušenky+čokoláda na vaření, ananas, mandarinky
Váha cca 3kg.

Postup přípravy

Pařez - mramorový korpus jsem rozkrojila 2x, pomazala krémem a dala ovoce, celý dort pak namazala krémem. Dala do lednice ztuhnout a mezitím si roztopila čokoládu, až trošku zchladla, tak jsem ji smíchala s nadrcenými sučenkami (použila jsem na celý dort jedny Esíčka a jednu čokoládu 200g), vytvořila se hmota, která se musí trošku rychleji nanášet, jinak začne tvrdnout. Nanáší se vidličkou kolem celého dortu. Ze zbytku vytvoříme kořeny. Dáme do lednice chladit.

Ježečci - ze světlého korpusu vykrojíme 2 slzy (já jsem je měla velikosti 12cm) a jednou prokrojíme. Zbylý máslový krém obarvíme vychlazenou roztopenou čokoládou a promažeme jim ježky a dala jsem tam i ovoce. Seřízneme korpus tak, aby nám vytvořil tělíčko ježka. Dáme chladit do lednice.
Až jsou vychlazení tak jim uděláme obličej, bodlinky jsem dělala tenkou špičkou a doděláme ozdoby.
Postavíme na pařez a dozdobíme lístečky a pod.

V případě dotazů, klidně pište, napsala jsem to tak zhruba :-)

Jinak děkuji za inspiraci paní Ivaně E., pomohl mi její postup http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=29850, i když jsem ježečky dělala trošku jinak :-)

tvorba mramorového korpusu

upečený a rozkrojený korpus

upečený světlý korpus a vykrajování slziček

promazávání s ovocem

a šup s ním do lednice

tvarování ježečků

hotovo a do lednice :-)

pařez už má letokruhy - vyválená obarvená mléčná hmota a naznačeny letokruhy a čáry. Dostínováno kakaem.

čokoládu a nadrobené sušenky smíchat

a kůra je už hotová

modelování ježků :-), pak už jsem zapoměla nafotit. Bodlinky jsou dělané špičkou (viz foto dole).

hříbky s mechem

a hotovo

jiný pohled

a ještě jeden

a ještě malý kuchtík, na toho jsem zapoměla..............řídil se heslem: hlavně nenápadně, aby mamka neviděla. Mléčná hmota má zázračnou přitahovací moc :-D

toto je špička, kterou jsem dělala bodlinky - pohled shora a zboku (má zahnuté ty špičky) - nevím jak jsem jim říká, tak snad postačí fotka. Jinak je hodně úzká (na fotce to tak až nevypadá), ale nahoře má průměr tak 3mm.

ještě přidávám řez :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bára D. 22. 3. 2009, 8:15
Krásný dort, díky za postup |:o) (Y). Pařez je jako opravdový, ta kůra je super, a ježečci roztomilí... :-). Jakou špičkou děláš ty bodlinky, popř. jakou zdobičku, na fotce jsem viděla pytlík...
kacik 22. 3. 2009, 8:46
@Bára D. Děkuji za pochvalu (L) Špičku vyfotím, nevím jak se jim říká, takže dodám fotku, ale musím počkat až se manžel vrátí, umýval nádobí a nevím kde mi ji schoval.....chtěla jsem původně použít špičku na srst, ale tu jsem tak rychle nesehnala. Tak jsem vzala obyčejnou co jsem měla doma ;-)
Bára D. 22. 3. 2009, 14:33
@kacik Děkuji za fotku (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie