Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3409 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

matousek 23. 6. 2006, 12:06
Zdravím Věrko, také se musím přidat ke chvále. Receptím mi poslala švagrová (momentálně je v oběhu ve Škodovce v Ml. Boleslavi). I já už ho dělala několikrát, a při každém nákupu nesmím zapomenout koupit ingredience, abych měla vše kdykoliv po ruce. Jen při druhém "pečení" se mi protrhnul alobal, když jsem nesla střechu do lednice, takže víc jak půlka skončila na zemi, no já byla ... Děti hned přiběhli se lžíčkama a já je musela odhánět, aby nejedli ze země. Jen zrovna nemusíme banány, takže to dělám s jahodama. Včera jsem také zkoušela slanou verzi (níže uvedeno u jedné maminy) a taky můžu doporučit. Co víc dodat? Dobrou chuť. Marie ;-) (Y) (C)
Kelisek 21. 6. 2006, 19:14
Tak to mě moc těší,že už někdo dal tento recept i na řetězové e-maily.Přeji všem dobrou chuť a snad po tomto receptu neporostete moc do šířky,ale jen do krásy.Děkuji
kristynahal 24. 6. 2006, 11:24
@Kelisek Tak se také musím přidat. Včera jsem recept vyzkoušela, že budeme mít tuhle mňamku na dnešek ke známým na grilování. Jenže ještě večer byla půlka pryč, a to ještě nestihla ani pořádně ztuhnout. Tak mám ted už jen půlku, a už i na tu půlku zbytek rodiny chodí do lednice. Tak návštěva má pro tentokrát smůlu. Je to vynikajíííííííícííííííí!!! :-P :-P :-P
inka 21. 6. 2006, 7:51
Věrko, včera večer mi přišel řetězový email s tímto receptem, včetně vašeho celého nafoceného postupu. (Y) (Y) (Y)
Lara3 18. 6. 2006, 8:31
Chválím výbornej receptík, moooooc jsme si pochutnali. Měla jsem tu zrovna včera na návštěvě příbuzenstvo a tak se po tom zaprášilo, asi půjdu dělat další. (Y) (Y) (Y) :-D ;-) Lucka
ApeTo 12. 6. 2006, 16:26
Mňamkomóóózníííí :-),udělala jsem to na zkoušku a jen se po tom zaprášilo,tak jsem v sobotu udělala další a odvezla k babičce a opět (Y) (Y) (Y) (Y). Iva
petrulka 10. 6. 2006, 21:20
Dneska jsem to taky vyzkoušela, super (Y) (Y) Krém se dobře natírá, když si namáčíte lžíci v horké vodě...mě se jen malinko polámaly sušenky, když jsem stavěla střechu, ale když jsem to polila čokoškou, není nic vidět a je to mňamka :-)
Andrá1 10. 6. 2006, 9:17
Tam moc moc moc chválím tento recep....sice namazat ty sušenky krémem..bylo něco na moji trpělivost..ale stálo to za to....mňam ;-)
Kelisek 9. 6. 2006, 19:36
Teda Lůco, máte super nápady.Hned jak vyzkoušíte slanou variantu,dejte prosím vědět.Já moc na sladké nejsem,pečeu jen pro manžela a děti,ale po slaným se mohu utlouci.Všem děkuji za chválu receptu.Není bohužel z mojí hlavy,ale vyčtený ze starých dobrých časopisů.Děkuji Hejnová
LuciPísek 19. 6. 2006, 14:54
@Kelisek Tak hlasim, ze slana varianta byla taky dobra. Udelala jsem napln z tvarohu, ramy, a tavenych syru + trochu horcice a cesnek. A doprostred jsem dala teleci parek. Pouzila jsem telky susenky a bylo to fajn - dedecek se oblizoval ;-) (Y)
LuciPísek 9. 6. 2006, 10:39
tak jsem udelala dalsi alternativu, doprostred misto bananu - kompotovane broskve a taky super :-) Uz premyslim i o slane variante z telky makove a syrovo-tvarohove naplne a parkem nebo sunkou uvnitr :-D
saskie 8. 6. 2006, 16:38
Už jsem ji taky vyzkoušela udělat a je to vážně mńamka. Musela jsem udělat hned 3 za sebou. Jela jsem na návštěvu ke kamarádce, tak jsem jí dovezla vzorek a .............. hned druhý den ji děti donutily udělat taky. Vážně super a můžu jen doporučit. Díky za skvělý receptík. Ola :-) (Y) (Y) (Y) :-)
anomiska 7. 6. 2006, 13:48
Taky jsem tuhle neskutečně dobrou rychlovku už vyzkoušela a opravdu NEMÁ CHYBU.Dnes jsem místo banánu sypla mražené borůvky - taky výborné. Prostě jeden z nejlepších receptů. :-)
strip 7. 6. 2006, 15:49
@anomiska Tak s těma borůvkama to může být taky ok,my to zkoušeli s mandarinkou,ale moc se to namočilo..tak asi banán zatím vítězí,ale borůvky vyzkoušíme... ;-)
Kelisek 7. 6. 2006, 10:55
Tak jako čok. polevu používám buď hotovou dr.Oetker,nasypu ji do kastrůlku a naředím máslem.nebo jak jsem psala používám čokoládové figurky,které také rozdrobím do kastrůlku a ředím máslem nebo 100 % tukem./omega/.Tak tyto se mi nikdy nepřilepily.Snad jsem vám pomohla.
Paady 7. 6. 2006, 18:19
@Kelisek Děkuji!! Příště zkusím udělat polevu z čokolády. Byla to velká mňamka!!! G.
Paady 6. 6. 2006, 19:53
Věrko, je jedno jaká je čokoládová poleva? Já jsem udělala polevu : cukr, máslo, solamyl, kakao, mléko a nalepilo se mi to na alobal a nešel mi vůlbec sundat. Může to být tou polevou? Jinak fakt super!! Všem moc chutnalo!! Děkuji Gábina
LuciPísek 2. 6. 2006, 21:38
Tak tohle je za posledni tyden u nas hitovka!!! Uz jsem to zkusila i s cokoladou navrch, ale nam to vic chutna bez ni a ted jsem alternativne do druhe naplne dala misto cukru granko a je to tak snad jeste lepsi - MNAM. (Y)
marpun 2. 6. 2006, 18:04
Je to opravdu super, jak píšete. Jedla jsem už hodně dobrot, ale tohle u nás doma zvítězilo...díky :-)
kopretinka32 2. 6. 2006, 13:55
Děkuji moc za tento recept. Nedokážu slovy napsat ten pocit, protože to je naprostá BOMBA. Donesla jsem ho do práce a tento recept jsem tiskla skoro každému. Prostě je vynikající a všem vřele doporučuji!!!!!!!!!! ;-)
Majakov 1. 6. 2006, 18:03
Jedním slove, super (Y). Sice jak jsem začla mazat první vrstvu, tak mi začaly stát vlasy na hlavě co z toho zbyde. :-$Ale povedlo se
Kelisek 27. 5. 2006, 20:32
Jsem moc ráda,že vám všem chutná.To mazání první vrstvy jsem také poprvé zvládala špatně,ale už jsem to dělala tolikrát,že už to jde samo.Děkuji
jahean 27. 5. 2006, 17:28
Taky jsem to vyzkoušela a je to opravdu velká dobrota. Namazání první vrstvy jsem obelstila tím, že jsem každou sušenku namázla zvlášť, druhá vrstva už šla dobře. Kamarádky už taky vyrábějí :-)
evka 26. 5. 2006, 22:24
Tak jsem taky neodolala téhle opěvované dobrůtce a taky ji vyzkoušela.Téda musím přiznat,že namazání té první vrstvy byl docela zážitek :-P,pak mi to nešlo přitisknout nahoře k sobě,aniž by se ty sušenky polámaly :-@,ale překryla jsem to pak tou čokoládovou polevou :-Da musím říct,že je to opravdu supéééér mňamka (Y).Dneska už manža marně v ledničce hledal"to dobré,co jsem dělala" :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie