Kytara - slaný dort sýrový

Potřebné ingredience
2 chleby, 600g pomazánek (pikantní sýrová, šlehaná Niva), 600g Lučiny, 600g Eidamu, plechovka Olivy plněné sýrem, 150g Nivy, Korbáčky .. moře trpělivosti :-)))
Postup přípravy

Podle vytištěné předlohy jsem okrajovala chleba.
První patro je pouze pikantní pomazánka (nemám foto), dále patro z chleba a šlehaná Niva, na které jsou naslkádané přepůlené olivy.

Další patro je opět šlehaná Niva a na ní ještě rozložená nakrájená Niva.

Na dotvarování jsem použila rozemletý chleba na drobečky a rozmíchaný s Lučinou (taková slaná varianta punčoviny).

Kytara byla stále větší, tak jsem si musela předělat šablony na potahování :-))

Začala fáze potahování sýrem.
Sýr jsem rozehřála v mikrovlnce, obarvila gelovou barvičkou a dále s ním pracovala jako s marcipánem.
Jde to docela dobře, ale prostě je to sýr. Dokud je to teplé, tak se hezky tvaruje, potom už je to horší.
Bála jsem se toho tvaru kytary a tak jsem prvně obalila pruhem boky kytary a postupně doplňovala ostatní části. Nechtěla jsem, aby to bylo na koncích krabaté. Možná to jde potáhnout jako sladký dort, ale mě to prostě nešlo.

xxx

xxx

Struny jsou Korbáčky, opravdu víc natáhnout nejdou a to jsem v obchodě vybírala ty nejméně zamotané :-)))
Nic lepšího jsem nevymyslela.

Struna a ten čudlík jsou přichyceny párátkem.

Finále !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















































































